0705 - 44 01 66

De franska topphästarna gjorde upp i helgen och kanske får vi se några på Åby senare i sommar. Denna helg är det V75-finaler på Färjestad. Banan har även två E3-finaler på kupongen och klassen är hög.

Förra veckan var det Kalmar som var värd för V75 och omgångens mest imponerande insats stod Elisabeth Almhedens fyraåring Maroon Day för.
Jag satt själv i ledningen med min DeChambeau och svarade ut hästen. Men när min häst blev trött fortsatte Maroon Day bara på till seger.
Hästens storebror, Elitloppsdeltagaren A Fair Day gick också bra som trea i högsta klassen och det var kul att se honom tillbaka på riktigt.
Dock var Don Fanuccci Zet omöjlig att göra något åt i det loppet. Han var tillbaka i toppslag.
Positivt i Kalmar var också att publiksiffran visade gröna siffror jämfört med fjolåret. Generellt hade vi flera fina besökssiffror under midsommarhelgen och det är kul att det svenska folket hittar ut till travbanorna i sommarvärmen.

San Moteur är tillbaka
Nere i Frankrike gjorde Horsy Dream första starten efter Elitloppssegern. Efter att ha blivit serverad en perfekt resa av Eric Raffin spurtade hästen till säker seger. Idao de Tillard gick bra som tvåa och Izoard Vedaquais gjorde det bra utvändigt.
Åbys nya storlopp World Grand Prix avgörs  i augusti, men ska börja bjuda in hästar i helgen och dit kommer förhoppningsvis några av de franska kanonerna.
En som också siktar dit är San Moteur som gör comeback på hemmaplan under fredagskvällen.
Färjestad fortsätter sedan med V75- och E3-finaler på lördagen. I loppet för hingstar och valacker tror jag mycket på Per Nordströms Magic In (V75-3) som verkar vara något extra. I stonas avdelning kan det bli nederländsk seger för Oriana Boko (V75-6).
Avslutningsvis får jag säga att V75-schemat för 2025 ser bra ut med Tingsryd i kalendern och en vältajmad flytt av Östersund och Jämtlands Stora Pris till senare på sommaren.

V75-1: 5 Dea Sprint Bar står väldigt bra inne i inledningen som sto. Men hon blir stor favorit och jag vill gardera med en trio. 7 Pingis är en häst jag gillar med en vass spurt. 8 PolePosition har gått från klarhet till klarhet och 10 Blue Boy Face imponerade på Tingsryd senast.
V75-2: Finalen i lägsta klassen är en öppen historia och jag hoppas klara mig på en kvintett. 4 Cherokee Face var rejäl senast när han vann före 8 Heavenly Zet. De båda är tidiga bud. 1 Stens Rebell har läge för att överraska. 5 Ready West och 6 Competivo blir mina två sista garderingsstreck.
V75-3: I E3-finalen för h/v. spikar jag 2 Magic In. Per Nordströms häst har imponerat stort och hittar han till ledningen är det ett klart plus. Det är annars en trio som höjer sig i loppet och 1 Free Time Jepson och 3 Phantom Express är tuffa emot.
V75-4: Stoloppet kräver gardering. Tipset går till 7 Esperia Font och Alessandro Gocciadoro då hon varit mycket bra i Sverige. 8 Dutchess Sun har också imponerat på sistone. Jag tar sex streck totalt. Missa inte skrällen 5 Denali Doc!
V75-5: Här är jag lite inne på att 1 Kilgore kan hålla ledningen och då ska han ses med bra chans. 2 Call Me Gleipner är bra men måste tas försiktigt från början. 4 Erik the Phantom är bra i grunden och jag tar även en duo på bakspår.
V75-6: 2 Oriana Boko var den som imponerade mest i uttagningsloppen och hon vann även på Solvalla näst senast. 5 S.G.Empress är given att ta med emot. 4 Unique Princess siktar på ledningen?
V75-7: Jag avslutar med spik på 1 Triton. Hästen har gjort mängder med bra lopp i år och spurtade till seger senast. Nu har han spetsläge och kan leda runt om för Erik Adielsson. 7 Working Class Hero är bra men får göra grovjobbet?

Thomas system
V75-1: 5, 7, 8, 10. Res: 4-1
V75-2: 1, 4, 5, 6, 8. Res: 11-3
V75-3: 2 Magic In. Res: 1-3
V75-4: 4, 5, 7, 8, 9, 15. Res: 14-3
V75-5: 1, 2, 4, 11, 12. Res: 6-3
V75-6: 2, 4, 5, 9. Res: 11-3
V75-7: 1 Triton. Res: 7-9

Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Kilgore i den femte avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.