0705 - 44 01 66

Vi är framme helgen innan Elitloppet och i H.K.H. Prins Daniels lopp får vinnaren en biljett till storloppet. Hail Mary rankar jag etta men det finns starkare spikbud i lördagens jackpotomgång från Gävletravet.

Elitloppet närmar sig med stormsteg och fältet börjar att ta form. Borups Victory och Daniel Wäjersten fick en inbjudan efter segern i Guldbjörken på Umåker förra helgen. Det var ingen överraskning att han fick en rosa biljett och jag tycker att hästen går från klarhet till klarhet. Segrarna i år har tagits utan att han behövt gå i botten och Borups Victory kommer till Solvalla med en gynnsam matchning. Det är en komplett häst som ser intressant ut.

Samma tävlingsdag gjorde Joviality comeback i femåringsloppet Berth Johanssons Memorial. Loppet låg utanför V75-kupongen och det blev lite av ett prov utan värde men hon sprang ett snabbt slutvarv och såg fin ut.

Bra genrep av franskt ess

I lördags genrepade även franske stjärnan Idao de Tillard inför Elitloppet. Hästen fick ett snällt upplägg och spurtade bra som trea. Att han inte var längre fram är inget att orda om. Vinnaren Izoard Vedaquis sprang sylvassa 1.10,2 över 2 450 meter voltstart och han blir ett intressant kort i styrkeprovet Harper Hanovers lopp.

Jag var på Charlottenlund i söndags. Barack Face och Adrian Kolgjini var fin i Copenhagen Cup och nästa start blir i Oslo Grand Prix.
Jag skulle ha startat Nova Mahiron i stoeliten men hon var förkyld och fick stanna hemma. 
Marabou Brodda vann ett ramlopp och ska ut i bronsdivisionen på Mantorp helgen efter Elitloppet. Sedan vann jag även stayerloppet med Bowler Day som tränas av Fredrik Persson.

På lördag är det Gävle som gäller och vinnaren av gulddivisionen får en biljett till Elitloppet. Hail Mary har inte fått det att stämma fullt ut i år. Han var ursäktad i Finlandia Ajo efter tuff resa och är min förstahäst men det är ett par tuffa emot.

––

V75-1: 1 Poleposition galopperade i ett tufft lopp senast. Motståndet känns passande och hästen har inga bekymmer med den långa distans. Från perfekt läge har han bra chans på ledningen och jag spikar i bronsförsöket.

V75-2: Kallbloden gör upp i ett vidöppet lopp och jag hoppas på skräll. Jan-Olov Persson tränar nästan halva fältet och 6 Rams Bror är min förstahäst. Han har bra form och goda möjligheter att komma till ledningen. Bakom är det som sagt många om budet.

V75-3: 8 Erik The Phantom lämnar jag ensam i klass I-försöket trots att spåret är tufft. Hästen var jättebra efter lång frånvaro senast och står perfekt inne i loppet. Motståndet kunde ha varit tuffare och jag tror att han löser uppgiften.

V75-4: Diamantstoet känns som ytterligare ett klurigt lopp. 12 Mahala ser ut att bli favorit men vi kommer att få en snabb sommarbana på lördag och det är ingen enkel uppgift att runda till seger från tillägg. 1 Lily Avant och 7 Waypoint Sequenxe är tidiga bud vid gardering. Loppet stora rysare är 13 Florence Ima som kan få draghjälp av favoriten.

V75-5: Lägsta klassen körs över kort distans. 3 Oracle Vixi och 6 Bjorn gör upp om ledningen. 10 Queens Of The Night passas om högt tempo. Glöm heller inte hemmahästen 4 Tarpon Springs.

V75-6: I högsta klassen ligger en biljett till Elitloppet i potten och 1 Hail Mary är min vinnare. Från spets är det bra segerchans men han möter flera tuffa konkurrenter. 2 Clarissa och stallkamraten 7 Mister Hercules är värst emot. 4 Staro Mack Crowe är loppets roliga segerbud.

V75-7: Silverdivisionen avslutar och jag låser på en trio. 1 Caio Titus Bond är ett givet bud utan strul. 3 Xanthis Hilton är min favorit på ledningen. 7 Corazon de B. är härdad i klassen.

Thomas system
V75-1: 1 Poleposition. Res: 6-2.
V75-2: 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 13, 14. Res: 11-7.
V75-3: 8 Erik The Phantom. Res: 3-5.
V75-4: 1, 3, 5, 7, 12, 13. Res: 10-6.
V75-5: 3, 4, 6, 10. Res: 8-7.
V75-6: 1, 2, 4, 7. Res: 3-5.
V75-7: 1, 3, 7. Res: 2-6.
Spelförslaget är på 2 592 rader och kostar 1 296 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Rams Bror i den andra avdelningen blir systemet på 288 rader och kostar 144 kronor.