0705 - 44 01 66

Elitloppet närmar sig med stormsteg.
Umåker bjöd på trevliga lopp förra helgen och på lördag är det intressanta tävlingar i Gävle. På nytt är det jackpot på V75 och omgången ser klurig ut.
Femåringsloppet Berth Johanssons Memorial i Umeå förra helgen blev ett fantastiskt lopp. Vinnaren Don Fanucci Zet var duktig från ledningen och han räddades av mållinjen.
Hail Mary stred som en tiger på utsidan men det såg ut som att Brother Bill hade vunnit om han hade hållit sig till rätt gångart.
I högsta klassen vann Missle Hill från ledningen och han nosar på en plats i Elitloppet men Daniel Redén har redan Don Fanucci Zet och Heavy Sound i storloppet och jag tycker att en tränare max ska få ha med två hästar.

Jag hoppas på Delia
I Gävle på lördag körs H.K.H. Prins Daniels lopp för högsta klassen och vinnaren får en biljett till Elitloppet.
Det är ytterligare ett par större lopp med direktplatser och jag tycker det är helt okej. Om det ligger Elitloppsplatser i vårens större lopp höjs statusen och hästarna måste visa upp sig för att bli inbjudna.
Paralympiatravet var ett lopp med direktplats och jag hoppas fortfarande att vinnaren Delia du Pommereux kommer till Solvalla.
Gelati Cut som slutade fyra i samma lopp tycker jag också hör hemma där. Det behövs bra utländska travare i Elitloppet och duktiga franska hästar lyfter så klart Elitloppet.
Nu verkar det inte som att Delia du Pommereux kommer på grund av att kusken Eric Raffin fick böter och avstängning på Åby.
Det var en tuff bestraffning men franska kuskar är inte vana att bli bedömda hos oss och det är därför de reagerar. Drivningsböterna i Frankrike är skrattretande och givetvis är drömmen ett gemensamt europeiskt
tävlingsreglemente.
På lördag är det åter jackpot på V75 och jag tror att Harran Boko och Conrad Lugauer får den rosa biljetten i Prins Daniels lopp. Hästen har varit jättebra i de två senaste loppen och är värd en plats på Solvalla sista söndagen i maj.

 

Harran Boko är min vinnare i storloppet

V75-1: 6 Van Gogh Z.S. har en bra uppgift i inledningen och blir svårslagen om han hittar till spets. Jag streckar även 3 Majestic Man som får Jorma Kontio i sulkyn och 2 Sandsjöns Enzo. Han vann (lite turligt) i regidebuten och lär vara ännu bättre med loppet i kroppen.
V75-2: Ett öppet lopp för ston och ungdomskuskar. Det är 15 hästar och upplagt för skräll. 7 Maggiore var rejäl senast och står bra till på startvolten. 14 Teton Sweet Lindy håller hög nivå och räknas trots att hon varit ifrån. Hemmahästen 10 Ies Elisabeth är också ett tidigt segerbud.
V75-3: I lägsta klassen är det sprinterdistans som gäller och det känns också öppet. 3 Illfindmywayhome har fina förutsättningar och är ett givet bud men jag tar åtta hästar och hoppas på en överraskning.
V75-4: I omgångens kallblodslopp är det en eller många som gäller och jag spikar 2 Ulvsåsen. Anders Wallins häst har vunnit tio av 13 starter och blir inte lätt att hitta från ledningen.
V75-5: Fem streck borde räcka långt i lördagens klass I-försök. 1 Mellby Ironman är bra men det finns en risk att spåret blir en fälla. 5 Zeolit är snabb ut och vann på bra sätt senast. Även 6 One Kind Of Art räknas tidigt.
V75-6: 4 Harran Boko är min vinnare i H.K.H. Prins Daniels lopp. Hästen gick bra från hopplöst läge senast och gången före var han otroligt bra. Får han spara speeden blir han inte lätt att stå emot men jag streckar även trolige ledaren 1 Disco Volante och 9 Gareth Boko. Den sistnämnde var mycket bra i ny regi senast.
V75-7: I avslutningen kommer mitt andra spikbud i omgången. 7 Admiral As har hög kapacitet och blir svårslagen direkt i årsdebuten. Reijo Liljendahl brukar ha hästarna i bra skick efter vila.

Thomas system
V75-1: 6, 3, 2. Res: 8-7.
V75-2: 7, 14, 10, 3, 11, 9, 6, 5, 12. Res: 2-8.
V75-3: 3, 5, 6, 1, 7, 4, 10, 2. Res: 11-9.
V75-4: 2 Ulvsåsen. Res: 15-8.
V75-5: 1, 5, 6, 8, 2. Res: 4-9.
V75-6: 4, 9, 1. Res: 2-3.
V75-7: 7 Admiral As. Res: 9-1.
Spelförslaget är på 3 240 rader och kostar 1 620 kronor att lämna in. Om man spikar 7 Maggiore i den andra avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.