0705 - 44 01 66

Hagmyren utanför Hudiksvall är veckans V75-bana. En bana med ett upplopp av det kortare slaget. Jag har ett kallblodsdrag med fint läge och en stark spik som kan vinna trots tillägg.

Förra helgen hade vi trippeltravet på Axevalla med StoChampionatet under söndagen som det stora dragplåstret.
Mika Forss gjorde allting rätt och kunde vinna den stora drabbningen med Petri Salmelas Joy Sisu.
På nytt världsrekord dessutom.
Vi lyfter på körhjälmen åt Salmela, Forss och övriga kring hästen.
Jag hade Miking i samma lopp och med facit i hand borde jag kört på innerspår istället för i andra. Det blev strul då vi tappade värdefull mark 700 meter från mål men Miking svarade för en mycket vass insats lite i skymundan.
Alla prispengarna i Stochampionatet  gick till hästar från innerspår och där borde även jag ha varit. Positionerna är så viktiga i dagens lopp.
Tänk att det alltid är så mycket lättare efteråt.

”Nästa svensk i toppen”
Kentucky River var lördagens stora behållning och  han går verkligen från klarhet till klarhet. Han var underbart fin och här har vi nästa svenska häst upp i toppen.
Åbergskvällen ”himma på Jägers” i tisdags och rätt bra med publik. De såg ut att njuta av sporten samt vädret som höll sig i skinnet.
Hail Mary var fantastiskt fin och jag har aldrig sett honom bättre. Han bara seglade ifrån sina snopna konkurrenter efter en löpning utvändigt ledaren och var så bra som vi trodde. Här behövdes det inte någon resa på innerspår minsann. Häftigt.
En annan häst som svarade för en fantastiskt bra insats var Paul Hagoorts treåriga Esther Degli Dei. Otroligt bra prestation och det är bara att gratulera. Vad månde bliva av en sådan talang?
Bara att hoppas att hon får vara fortsatt fräsch och fin. Kul att få se sådana uppvisningar en tisdagskväll på Jägersro och vi ser redan fram emot nästa års Åbergskväll.

V75-1: Redén/Kihlström laddar om efter Hail Marys uppvisning och här har de en vettig favorit i 4 Poleposition. Spår fyra är alltid lurigt i volten och det kan strula. Jag garderar med några hästar och tar totalt sex streck.
V75-2: 2 Aragorn As är kapabel och lägesgynnad. Jag plockar även med två fina Boko-hästar. 4 Laredo Boko samt 6 L.L. Boko. Står över 7 Laradja Vrijthout.
V75-3: Jag plockar med fem hästar. 1 Emir ska med men det kan strula från innern som inte är optimalt på Hagmyren. 5 Deeply Express är riktigt bra. Det omdömet får även 6 Jobspost. Jag vill ha med 9 Erjon och kryddar med snabba 7 Ackuratess som kan vara den rensaren vi så gärna vill ha med.
V75-4: Ett för flertalet spelare vidöppet kallblodslopp. Man är ju något av en kallblodsexpert och jag spikar mig ur problemet. Jag har nämligen en mycket bra känsla för 1 Trö Kasper och där har vi spiken. En häst med meriter från Kriteriet som nu närmar sig rätta toppformen. Perfekt läge med erkänt skicklige kallblodsfraktaren Ulf Ohlsson i vagnen. En eller många och jag väljer en. Det är inga segerstaplare emot direkt.
V75-5: Jag löser loppet med fem hästar. Bäst chans har 5 Robthebank som haft en del missflyt på sistone samt fine 7 Jikken.
V75-6: Här kommer nästa spik då jag tror att  14 Isabelle Cash bara är bäst och kliver runt till seger. Hon möter lite enklare än på slutet och hon tål att göra en del. Spik.
V75-7: Jag såg klara uppåttecken på 1 Aetos Kronos senast och det blir min spik på det lilla systemet. Skulle det strula så känns det tryggt att ha med spetshästen 2 Night Brodde. 8 Zeudi Amg är kapabel och kan vinna trots läget. Och så streckar jag sommarens formkort 10 Click Bait som säkert ogillade ha San Moteur utvändigt om sig senast.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 7. 9 10, 11 Res: 6-8.
V75-2: 2, 4, 6. Res: 7-3
V75-3: 1, 5, 6 , 7 , 9. Res: 2-10
V75-4: 1 Trö Kasper . Res: 3-12
V75-5: 1, 3, 5, 7, 11 Res: 6-10
V75-6: 14 Isabelle Cash  Res: 5-7
V75-7: 1, 2, 8, 10  Res: 7-4
Spelförslaget är på  1800 rader och kostar 900 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Aetos Kronos i den sista avdelningen blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.