0705 - 44 01 66

I veckan som gått har vi sett flera fina storloppsvinnare och ett intryck jämförbart med Varenne.

Till helgen väntar en jackpot på Hagmyrens V75-omgång.

Axevallas trippeltrav avslutades med StoChampionatet. Ett fint tränarjobb av Daniel Redén och som vanligt en klassig styrning av Örjan Kihlström ledde till att Honey Mearas fick sätta nosen först. Stort grattis!

Helgens svettigaste prestation stod annars Milligan’s School för, som verkligen hittat toppformen.

Och i tisdags avgjordes Hugo Åbergs Memorial, som även det vanns av Örjan Kihlström, tillsammans med Pasi Aikios Who’s Who. En Maharajah-son som fortsätter att utvecklas som sjuåring.

Bengurion Jet var dock kanske hästen jag främst tar med mig från i tisdags. Fyraåringen vann på 1.08,8 och det var ett intryck i Varenne-klass.

Schemat är inte perfekt

Örjan Kihlström har haft stora problem med sin rygg. Så pass att han fick stryka sig från en hel del lopp i helgen, och körde endast de ”viktigaste” loppen.

Helt rimligt tycker jag. Har man haft ont i ryggen vet man att det är stor skillnad på att köra två eller tio lopp på en tävlingsdag. Bra bollkänsla från både Örjan själv och måldomarnämnden som godkände det.

I helgen avgjordes även kvalen till Svenskt Kallblodskriterium. Dessa tävlingar gick samtidigt som StoChampionatet och hamnade helt i skymundan. Hur tänkte man när man lade schemat?

Veijo Heiskanen ska flytta hem till Finland. Jag vill önska honom stort lycka till.

Jag har tävlat mot honom i princip hela min karriär och han är alltid trevlig och har glimten i ögat. En stor tränarprofil.

Från stallet ska Kroatia Boko ut och tävla på V64 på Mantorp på måndag. Vi stod över StoChampionatet då det kommer lite för tätt inpå StoSprintern, där vi blev fyra. Även obesegrade treåringen Nova Mahiron ska tävla på måndag. Det känns mycket spännande!

Men först – en V75 med jackpot ifrån Hagmyren på lördag.

V75-1: 5 Born Unicorn kommer ut igen efter galoppen senast. Denna var troligen på grund av vagnen och hästen har fin chans här. Jag garderar dock gärna med spetsbudet 2 Morotai Degato, högkapable 4 Even’s Cool Boy och 9 Tabasco C.D. som har en vass spurt att tillgå.

V75-2: Kallblodslopp där tre hästar sticker ut. 8 Tekno Viking har ett bra läge och tränas av kallblodskungen Jan-Olov Persson. 6 Kalmar är tillbaka efter lång frånvaro och 10 Tangen Frikk är bra. Jag tar även med skrällen 3 Höstbo Elis som gått bra över lång distans.

V75-3: I gulddivisionen tar jag ställning för 8 Click Bait. Han vann från ledningen över medeldistans näst senast. Sist fick han ge sig mot Vernissage Grif och var godkänd. Det är lite lättare emot nu och loppet kryllar av startkanoner, men jag tror han får ta över täten från 6 M.T.Insider i ett andraskede.

V75-4: Ett öppet Diamantstoförsök där jag garderar brett. 3 Jilla May är skrällduglig på start, och 7 Rapunzel kan få ledningen. 12 Namanga Bo har gått bra tider och 15 Digital Class visade form senast och kan vinna trots de dubbla tilläggen.

V75-5: 6 Erv Zet blir favorit och jag spikar. Han vann från ledningen näst senast, och höll starkt från utvändigt senast. Bra spetschans och han släpper ingen förbi sig då.

V75-6: Ett öppnare Klass 1-försök där jag streckar sex hästar. 3 Trumpie är riktigt bra, och 5 Titan Yoda har övertygat på slutet. 6 Gazza B.R. kan nå ledningen, och 7 My Liberty är skrällen.

V75-7: Bronsdivisionen avslutar och trots att 2 One Kind of Art är ny i klassen räknas han direkt. 3 The Bald Eagle är även han ett tidigt bud. 9 Let’s Go Ernie har bra form, 10 Otroligosåfin kan även vinna bakifrån och 11 Xanthis de Roi kommer från ett formstall.

Thomas system

V75-1: 2, 4, 5, 9. Res: 7-1

V75-2: 3, 6, 8, 10. Res: 7-2

V75-3: 8 Click Bait. Res: 1-5

V75-4: 3, 7, 9, 12, 13, 15. Res: 10-1

V75-5: 6 Erv Zet. Res: 9-2

V75-6: 2, 3, 4, 5, 6, 7. Res: 11-10

V75-7: 2, 3, 9, 10, 11. Res: 1-7

Spelförslaget är på 2880 rader och kostar 1440 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Born Unicorn i den första avdelningen blir systemet på 720 rader och kostar 360 kronor.