0705 - 44 01 66

Förra veckans stora snackis var att Prix d’Amérique-vinnaren Idao de Tillard kommer till Elitloppet. Nu är vi framme i mars månad och i Halmstad på lördag är det åter fritt fram med barfotakörning.

Som jag har varit inne på tidigare trodde jag att chansen var liten för att få Idao de Tillard till Elitloppet och jag tror att många blev överraskande när han fick en inbjudan i lördags. Thierry Duvaldestin tränar den franska stjärnan och de har aviserat att de kommer till Solvalla sista söndagen i maj.

Det är skoj när man blir positivt överraskad och såklart jättekul att kretsen till Idao de Tillard har tackat ja till inbjudan.
Som jag varit inne på tidigare är han den bästa häst jag sett på många år. Han kan öppna bakom bilen och verkar ha allt. Nu är det bara att hoppas att han får vara frisk och fräsch och kommer med formen på topp.

Hade stora framgångar
Hans-Gunnar Tillander somnade i lördags in efter en längre tids sjukdom. Jag träffade honom ett par gånger och var bland annat hemma hos Hans-Gunnar och hans fru Kerstin vid ett tillfälle och drack kaffe. Tillander var en travälskare med starka åsikter och väldigt framgångsrik som uppfödare och ägare. Stall Tilly har fått fram många topphästar och Elitlopps-vinnaren Victory Tilly är såklart den allra bästa.

Det kommer fortfarande fram talangfulla hästar och var fint att Baron Tilly vann klass II-försök i Örebro i lördags. Fyraåringen svarade för en bra insats och har mer att hämta framöver.

Nu är vi framme i mars och barfotakörning är åter tillåtet på svensk mark. De flesta hästarna blir lite bättre utan skor och som jag ser det är det mer intressant med balansändringar än vagnar.

Halmstad tar hand om helgens omgång och många tränare kommer att ta chansen att köra barfota. Jag är en av dessa. Rustico (V75-2) gjorde en jättebra insats senast. Han känns fin och klarar lång distans. Barfota runt om är ett litet plus och Rustico räknas tidigt bakom Cassius Clay D.E.

––

V75-1: 2 Winner Brodde har läget men han är ny i silverdivisionen och jag vet inte om formen är lika bra som tidigare i vinter. 6 Major Ass är stark och ska räknas tidigt men det är flera om budet. Jag kör 1 Frodo Cash och vi har perfekt spår men det känns inte som något het segerchans.

V75-2: 10 Cassius Clay D.E. är motiverad favorit men ovan voltstart och det är ingen straffspark från tillägg. Min 2 Rustico är tidig vid gardering. Hästen var jättebra senast och tränar fint. Han har visat att han klarar lång distans och jag hoppas att Rustico kliver iväg fint. Streck även för 1 Let Me In som har passande spår.

V75-3: 3 Sweetman har spetsläge och ser ut att bli favorit men jag tror att 6 Four Guys Dream vinner om han tävlar på topp. 5 Edibear är ett tidigt segerbud och loppets stora skräll heter 7 Digital Dominance. Jag körde honom i förra loppet och då gjorde han en bra insats som tvåa bakom Sweetman och han är inte borta.

V75-4: Det är inte lätt att hitta starka spikbud och jag chansar med 7 Xia Lloyd i ett stolopp. Formen sitter där och hon har bra spetschans.

V75-5: Omgångens klass II-försök känns öppet. 5 Patricia Bo är ett givet streck. Även 6 Kipketer Mearas och 9 Vancouver High ska räknas. Jag kör 10 Kaviaren för första gången. Han har vunnit fyra av tio lopp och ska ses med skrällchans.

V75-6: Bronsdivisionen körs med voltstart över lång distans och är ett vidöppet lopp. 1 Frankie Godiva är min förstahäst men det saknas som sagt inte motbud. 10 Black Fire är intressant som skräll och 2 Luca Vialli Boko är gynnad av 2640 meter.

V75-7: 1 Utah Southwind har gått bra från dåliga lägen i klass I på sistone och formen ser ut att bli allt bättre. Om han kan hålla ledningen är det en bra chans.

Thomas system
V75-1: 2, 3, 6, 7, 9. Res: 1-11.
V75-2: 1, 2, 10. Res: 6-13.
V75-3: 3, 5, 6, 7. Res: 10-1.
V75-4: 7 Xia Lloyd. Res: 1-10.
V75-5: 3, 5, 6, 9, 10, 12. Res: 8-2.
V75-6: 1, 2, 4, 5, 9, 10, 12. Res: 6-3.
V75-7: 1 Utah Southwind. Res: 6-5.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Frankie Godiva i den sjätte avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.