0705 - 44 01 66

Nu drar äntligen storloppssäsongen i gång på allvar. Gunnar Melander har plockat fram ännu en stjärna och Halmstad 
bjuder på en ganska klurig V75-omgång.
På Bergsåker förra veckan spikade jag Odd Herakles men jag var snett på det. Månlykke A.M. svarade för en strålande insats och det är bara att gratulera Gunnar Melander till ännu en kallblodsstjärna.
Beröm ska även Torbjörn Jansson ha. Han har kört över tusen lopp i rad utan förseelse – det är bara att lyfta på hatten.

Storlopp på Åby
På Åby i kväll körs försök till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal för fyraåriga hästar.
Som vanligt vimlar det av topphästar. Det brukar saknas några svenska travare men vissa tränare tycker att storloppet kommer lite väl tidigt på säsongen och att det finns flera andra större uppgörelser att vara med i.
Finalerna i Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal körs på Åby lördag den 8 maj och förstapriset uppgår till en miljon kronor i båda klasserna.
Samma tävlingsdag körs finalen i Paralympiatravet. Jag har sagt det innan och säger det igen. Det är en omgång att se fram emot.
Nu har vi sommarbanor på landets travovaler och det märks i loppen. Det är svårare att ta något från kön och spår och positioner blir allt viktigare.
Jag upplever också att det är lite tuffare att vinna från tillägg när banorna är snabbare.
En annan detalj som man kanske inte tänker på så mycket är att det är en stor fördel att springa på innerspår i sprinterlopp med snabba öppningar.
Som körsven gäller det att snabbt skaffa sig position. Det går inte att köra för länge i startrusningen och man måste ta kvicka beslut.

Bra lägen för spikarna
Jag tycker att Halmstad har fått till en spännande omgång och V75-avslutningen är en höjdare.
Som sagt är positionerna extra viktiga när vi ha snabba sommarbanor och mina spikbud har passande utgångslägen.

Handsome Brad står på tur för en fullträff

V75-1: 3 Beartime har tagit flera segrar i näst högsta klassen och han har bra segerchans om han är lika fin som på Åby näst senast. Jag tar även med 11 Vikens High Yield och 9 Royal Navy Neo.
V75-2: 1 Wingait Henke är en fin travare som vunnit fem av karriärens sex starter. På Åby senast var han duktig efter uppehåll och det är bra segerchans bara hästen inte bli fast på innerspår.
V75-3: Tredje avdelningen är ett öppet stolopp med flera volter. 12 Ultra Bright går bra varje gång men hon står med dubbla tillägg och det får inte strula om hon ska hinna fram till seger. 7 Domingoa har spetsläge på startvolten och glöm inte 14 Grande Diva Sisu som är vass med ryggresa.
V75-4: 3 Kali Smart gick starkt som treåring och med årsdebuten avklarad kan hon vara segermogen men det är ett lopp för ungdomar och jag nöjer mig med att spika på lilla systemet. 10 Eight Hour är jättebra och 11 Zante Grif är tidig vid gardering. Jag vill även varna för 5 Lorelei Marie.
V75-5: 3 140 meter autostart ska hästarna springa i näst lägsta klassen och här krävs ett par streck. 2 Digital Indy är en fin häst som jag rankar etta från perfekt spår. En stark trio där bakom är 1 Elephant, 4 Made Of Stars och 6 Bara du Chene.
V75-6: 2 Zaffiro Jet vann på bra tid på Åby senast och är given från perfekt utgångsläge men det saknas inte motbud. 4 Istanbul Boko räknas tidigt felfri och 5 Bordeaux S. vann efter upphåll senast.
V75-7: Omgången avslutas med högsta klassen där en plats i Paralympiatravet står på spel. Loppet håller hög klass men jag kommer att ta ställning och spika 2 Handsome Brad. Hästen var sjuk senast och han är den stora vinnaren i spårlottningen. Vid gardering är hemmahästarna 7 Cyber Lane och 12 Aetos Kronos givna.

Thomas system
V75-1: 3, 11, 9. Res: 6-1.
V75-2: 1 Wingait Henke. Res: 11-7.
V75-3: 12, 7, 6, 2, 14, 13, 10, 8. Res: 3-1.
V75-4: 3, 10, 11, 5, 7. Res: 2-1.
V75-5: 2, 6, 1, 4. Res: 12-9.
V75-6: 2, 4, 5, 9, 6. Res: 7-1.
V75-7: 2 Handsome Brad. Res: 7-12.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Kali Smart  i den fjärde avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.