0705 - 44 01 66

SprinterMästar-helgen i Halmstad är i full sving och lördagens V75-kupong ser spännande ut. Jag har två hästar från stallet till start och båda får plats på systemförslaget.

Jag vill inleda med att skicka stora gratulationer till alla involverade runt de båda E3-vinnarna.
Jörgen Westholm har fött upp, tränar och körde Dream Mine till seger i grabbarnas lopp medan Reijo Liljendahl-tränade Screen Time Limit vann stonas uppgörelse.
På Färjestad förra veckan gjorde också San Moteur comeback efter sitt skadeuppehåll.
Björn Goops stjärna galopperade från start, men ofta när en häst har varit borta från tävling ett tag blir den lite extra pigg. Genom sista sväng såg det riktigt bra ut och han imponerade vid segern.
Daniel Redéns affischnamn Francesco Zet vann planenligt på Lindesberg i onsdags. Hästen var enorm favorit, men ändå gav alla åtta rätt på V86 över 190 000 kronor.
Grattis till vinnarna i ett bra och kul exempel på när bra sport och spel kan gå ihop.

”Brukar gå bra direkt”
Något jag inte riktigt förstår är varför de svenska storbanorna – Jägersro, Åby och Solvalla – alla ska ha stängt en månad mitt på sommaren.
Från centralt håll vill man att vi ska starta våra hästar oftare. Men vi måste ju få chansen!
Visst, V75-hästar som Marabou Brodda och Nova Mahiron får räkna med att och ska klara att ge sig ut på längre resor.
Men ”vardagshästar” kan inte resa land och rike runt för att jaga slantar och unghästar ska inte behöva ut på långresa för att debutera.
Så att stänga våra största banor mitt under högsäsong fungerar dåligt. Och allt extra resande går inte alls ihop med ett vettigt miljötänk.
På lördagens V75-kupong har jag en duo. Dogleg (V75-5) möter tufft motstånd och är en skräll från bakspår. Nova Mahiron (V75-6) brukar gå bra direkt efter vila men behöver tempo. Det kan bli rycktussar för första gången på henne.

V75-1: 9 Poker Lane är min vinnare i inledningen. Det är en riktigt bra häst och klaffar det bara det minsta så är han i segerstriden. 5 Eminent Kronos är stark och 3 Nazli Boko har tagit stora steg de senaste loppen. 7 Celerity Broline skulle kunna nå ledningen?
V75-2: I den andra avdelningen väljer jag att spika 2 Great Time Trot. Jag har kört hästen flera gånger tidigare och vet vilken kapacitet som finns i honom. Hästen är snabb iväg men är inte beroende av ledningen för att vara segeraktuell. Garderar man är 5 Spartakus tidig. Han gjorde det bra vid V75-seger senast.
V75.3: Ytterligare en spik har vi i högsta klassen. Eftersom 2 Hustle Rain fick spår invändigt om 3 Joviality tror jag att han kan hålla ut superstoet och köra sig till ledningen. Väl i den positionen blir Hustle Rain svårslagen.
V75-4: Jag imponerades av 7 Hardcore D.K. senast när han tog en säker seger på V75. Trots spår en bit ut skulle han kunna köra sig till ledningen och han spikas på lilla systemet. 14 Grumbazz Kini är kapabel men står i tredje led. 9 Windmill Jam går bra hela vägen in i mål.
V75-5: 5 Janks Morton gör återkomst efter vila men står perfekt inne i klassen och har hög kapacitet. 4 Enjoy the Moment är snabb och har varit bra från ledningen. Min häst 9 Dogleg är ett skrällbud.
V75-6: 2 Golden Rain är kapabel och står fint till där framme. Skulle kunna nå ledningen? 8 Cathrinelle gör Sverigedebut och 9 Carroty gick starkt i sin återkomst senast. Jag och 12 Nova Mahiron hoppas på tempo från vårt läge.
V75-7: 4 Laredo Boko är min tipsetta i avslutningen. Han har gjort flera bra lopp på sistone och från ett fint läge kan det vara segerdags. 7 Queen Belina är duktig och snabb iväg. 1 Mulberry har toppform men chansartat läge. 2 Draupner är en storskräll.

Thomas system
V75-1: 3, 5, 7, 9. Res: 8-1
V75-2: 2 Great Time Trot. Res: 5-1
V75-3: 2 Hustle Rain. Res: 3-1
V75-4: 7, 8, 9, 14. Res: 3-1
V75-5: 1, 2, 4, 5, 9. Res: 7-8
V75-6: 1, 2, 5, 8, 9, 12. Res: 10-3
V75-7: 1, 2, 4, 7, 11. Res: 8-10

Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 7 Hardcore D.K. i den fjärde avdelningen blir systemet på 600 rader och kostar 300 kronor.