0705 - 44 01 66

Vi kämpar med att få nya intresserade av travet men ändå lägger vi inte alla de bästa hästarna på V75. Trots det ser Halmstads V75-omgång spännande ut. Dessutom med en stor jackpot som lockar.

Förra veckan bjöds vi på några bländande insatser i Bergsåkers V75-finaler. Min favorit av allihopa var kanske Great Skills som för Daniel Wäjersten tog hem finalen av Silverdivisionen.
Jag hade rekommenderat spik här i spalten och trots att många experter snackade upp Kagan som motbud så visade sig Great Skills vara bäst till slut.
Många försöker också fälla favoriter bara för att. Men ibland måste även spelare kunna se att en favorit är jättebra och kommer att vinna.
Kagan är absolut en bra häst, men Great Skills är en kanon. Och där såg ni skillnaden.
Expo Wise As infriade favoritskapet i sin E3-final och vann säkert på en 12-tid. En stor talang hos Alessandro Gocciadoro!
Stonas E3-final gick till hemmalaget och Coral Coger som tränas av Ola Åsebö. Stort grattis!

”Varit ofrivilligt ledig”
I stonas E3-final ströks en av förhandsfavoriterna, Eteria, precis innan start.
Ulf Ohlsson körde hästen och när allt inte kändes helt rätt tog han det tuffa beslutet att köra av banan. Ohlsson är ett proffs ut i fingerspetsarna och det var starkt gjort.
Kusken har ett stort ansvar och när det är miljonlopp är det såklart ett tufft beslut att ta.
Själv har jag varit lite ofrivilligt ledig i veckan då jag åkte på en avstängning. Vädret i södra Sverige har varit upp och ner men till helgen i Halmstad ska det bli fint.
På lördag hoppades jag att jag skulle ha en V75-häst i Nova Mahiron men hennes lopp hamnade utanför kupongen.
Jag tycker de bästa hästarna ska vara med på de största streckspelen men återigen får sporten stå tillbaka för spelet.
Klass II-loppet på lördag håller ingen högre klass och Diamantstoet där Nova Mahiron startar är betydligt bättre enligt mig. Ett felval från ATG.
Jag får därför bjuda på två V4-varningar. Nova möter bra hästar men jag tror på chans i V4-4.
Jag har även Hickory i V4-3 som också han ska ses med segerchans.

V75-1: 2 Karat River är en mycket stark favorit här. Han har gjort toppeninsatser på sistone och nu är det dags för V75-seger på hemmaplan. Med 22 miljoner extra i potten behöver man inte krångla till det. Vi inleder med en spik.
V75-2: 7 Farfars Dream är en häst jag gillar skarpt och här är han min givna förstahäst. Jag tror inte han är golvad även om det skulle bli utvändigt ledaren. 2 Winner Brodde och 10 Denco’s Galliano är två bud från Untersteiner.
V75-3: 12 Smile Silvio har ett jobbigt läge men måste passas igen med tanke på hur fin hästen var senast. 9 Grappa Boy är uppåt för dagen och 1 Draupner måste få vinna på V75 snart. 7 Global Bodyguard är ett skrällbud.
V75-4 Ett ungdomslopp där 2 Ransom Tile står väldigt spännande till tycker jag. Gustav Johansson är en av våra bästa unga kuskar och han kan ge hästen en fin resa. Han spikas på lilla systemet. 4 Emir är ett motbud och från tillägg ska man strecka 13 Doutdes som jag kört en gång och det var en fin häst.
V75-5: 9 Muscle Rex inledde med två raka segrar när han kom till Sverige. Senast åkte man dit men jag tycker det ser ut som en klassklättrare och spikar trots bakspår över kort distans och voltstart.
V75-6: I gulddivisionen blir 8 Önas Prince klar favorit. Det är en jättehäftig häst och han ska streckas, men denna gång vill jag gardera. 1 Hell Bent for Am borde nå ledningen då det är 1 609 meter och innerspår är extra bra. Betalar även för 10 Four Guys Dream som jag tycker går lika bra bakifrån.
V75-7: 6 Nyras Lars R. är en spännande häst i avslutningen. Han har tagit två raka segrar och tippas. 2 America Dream kommer från en stark insats och 9 Luca Vialli Boko har knallform. Favorit blir 4 Kapten Brodde och felfri måste han ändå ses med segerchans.

Thomas system
V75-1: 2 Karat River. Res: 7-4.
V75-2: 2, 5, 6, 7, 9, 10. Res: 4-13.
V75-3: 1, 7, 9, 12. Res: 2-4.
V75-4: 2, 4, 6, 10, 13, 15. Res: 12-7.
V75-5: 9 Muscle Rex. Res: 4-5.
V75-6: 1, 8, 10. Res: 3-4.
V75-7: 2, 4, 6, 8, 9. Res: 1-11.

Spelförslaget är på 2 160 rader och kostar 1 080 kronor att lämna in. Spikar man 2 Ransom Tile i den fjärde avdelningen blir förslaget på 360 rader och kostar 180 kronor.