0705 - 44 01 66

Halmstadtravet bjuder på V75-jackpot och stallets häst 9 Henrik Sisu (V75-2) kan vara ett roligt streck. Gulddivisionen avslutar lördagens omgång och det är upplagt för ett spännande lopp.

Förra veckan var det premiär med outrider i Sverige. På Åby var Camilla Olsson och hästen Simon till hjälp och jag måste säga att det är ett trevligt inslag.
Hon har bott i USA i många år och är tillbaka i Sverige. Det var vaket av Åbytravet att fånga upp henne och jag tror att det är till stor hjälp. Outriders används mycket i USA och deras främsta uppgift är att snabbt och smidigt fånga in hästar som kommit lös i samband med tävling.
Men de kan även hjälpa till om det är hästar som till exempel är lite stressade. På Åby förra veckan var det ingen olycka men outridern var med och ledde hästar och höll dem lugna.

Fler banor borde ta efter
Jag hoppas att andra banor tar efter och det ekonomisk bästa kanske är om Camilla Olsson och Simon kan vara på fler banor.
Den här veckan är det stortrav i Halmstad. I torsdags kördes Sprintermästaren och på lördag är det V75. Jag har hört att Åbys outrider kommer att vara på plats i Halmstad. Ett trevligt inslag och bra gjort av Halmstadtravet.

Förra helgen var det stortrav med E3-finaler i Eskilstuna och det var två spännande lopp. Roger Walmann och Torbjörn Jansson låg bakom vinnaren i finalen för hingstarna och valackerna. Bedazzled Sox höll ledningen från innerspår och vann faktiskt ganska komfortabelt före Pekka Korpis topphäst Corazon Combo.
Jörgen Westholms Sparven gynnades av högt tempo i stoavdelningen. Hon spurtade vasst för Mika Forss. Det var nära att Walmann tog en dubbel men det blev lite för tuff resa för Eireann och hon höll starkt som knappt slagen tvåa.

På lördag är det jackpot på V75 och jag har en häst med i omgången. Henri Sisu (V75-2) kan vara värd ett streck. I högsta klassen har de bästa hästarna sämsta spåren och det kan bli ett roligt lopp. Min vinnare är Night Brodde (V75-7) som kan nå ledningen.

V75-1: Lördagen inleds med ett ganska öppet lopp och 1 Ture L.A. kan vara lösningen från ledningen men han har galopperat mycket och jag litar inte helt på honom. 4 Conrads Massiv och 8 Sidney Celeber är tidiga motbud. Jag kör 11 Souvenir d’Inverne för första gången och han är nog inte borta om formen sitter där.

V75-2: Andra avdelningen är ett öppet lopp för ungdomar. 6 Black Fire och Gustav Johansson är mitt förstaval men här kan det löna sig att gardera. Jag har med 9 Henri Sisu och läget är inte så tokigt. Hästen känns uppåt i träningen och är inte borta.

V75-3: 2 Golden Guard spurtade bra i finalen förra veckan och jag hoppas att han klarar täta starter. Han är mycket rapp iväg och kort distans är ingen nackdel. Jag tror att Claes Svensson leder från start till mål och spikar.

V75-4: Mitt andra spikbud i omgången är 2 Kövras Joker och André Eklundh. Hästen är obesegrad efter tre starter i år. Nu är motståndet tuffare men han har perfekt utgångsläge och från ledningen har Kövras Joker fin vinstchans.

V75-5: 3 Hidalgo Heldia har bra vinstchans men jag litar inte helt på hästen. Jag blev imponerad av 7 Inspiration senast. Jag såg honom på nära håll och spurten var sylvass. Streck även för 1 X.Tour och 9 Akilles Face.

V75-6: 7 Jeans’n Passion har gått bra och är en av många med chans i ett öppet stolopp. Jag kör 4 Aurora Show och hon är nog inte borta här. Glöm inte 12 Nina Ginto som kan avsluta vasst om hon får de rätta ryggarna fram till upploppet.

V75-7: 8 Night Brodde har gått bra varje gång i tuffa lopp och hade tjänat fina pengar i Elitloppet om han inte blivit störd. Trots läget är han min vinnare. 4 Phoenix Photo, 10 Brother Bill och 11 Admiral As är tidiga garderingsbud.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 6, 7, 8, 9, 11, 12. Res: 2-3.
V75-2: 4, 6, 9, 10. Res: 11-13.
V75-3: 2 Golden Guard. Res: 5-7.
V75-4: 2 Kövras Joker. Res: 5-7.
V75-5: 1, 3, 7, 9. Res: 6-10.
V75-6: 4, 5, 7, 9, 12. Res: 14-11.
V75-7: 4, 8, 10, 11. Res: 1-6.
Spelförslaget är på 2 560 rader och kostar 1 280 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Ture L.A. i den första avdelningen blir systemet på 320 rader och kostar 160 kronor.