0705 - 44 01 66

Sju rätt på V75 förra helgen.
Men det var inga större överraskningar och den här helgen är det jackpot på min hemmabana 
Jägersro.
Favoriterna radade upp sig på Bergsåker förra helgen och jag var en av många med full pott. Det blev ingen utdelning på femmorna och därför är det jackpot.
Det förväntas bli minusgrader i Skåne till helgen men det är ingen fara och vi kan förvänta oss en fin bana på lördag.
ATG kommer till påsken att köra en köra en ny multijackpot. 20 procent av alla jackpotpengar de kommande omgångarna kommer att gå till Romme på påskdagen, det vill säga söndag den 4 april.

Behövs mjuka värden
Innan nyår kom Svensk Travsport med beskedet att  de skulle lägga ner Tusenklubben – det vill säga sluta föra statistik över hur många segrar man har som kusk och tränare. Om jag läste mellan raderna lät det som att ST tyckte att det var för besvärligt att sköta Tusenklubben.
I min värld är det deras jobb att sköta sådana här saker. Och med dagens teknik kan det knappast vara jobbigare än tidigare.
Egentligen är det ingen stor grej men det behövs även mjuka världen i travsporten. Ägare och uppfödare men även vi aktiva behöver uppmärksamhet.
Nu kommer Nordiska Travmuseet i Årjäng att ta över Tusenklubben och det känns bra att klubben inte går i graven.
Det är svårt att och tar tid att nå tusen segrar som kusk och tränare.

Utökat samarbete
I onsdags delade Sverige och Norge på V86-tävlingarna för första gången. Sju gånger 2021 kommer Oslo-banan Bjerke vara med på den stora spel-
formen på onsdagarna. Vid sex tillfällen som saxbana och en gång kommer de att ha en egen omgång. För min egen del kan jag tycka att det räcker med samarbetet med V75 och jag förstår om spelarna inte gillar när de inte har full koll på norska hästar, tränare och kuskar.
På sikt kan vi tjäna på det här utbytet och vi behöver en stark travsport i Norden.

Spikbudet i V75-6 kan avsluta grymt snabbt
V75-1: Jackpotomgången inleder med ett silverförsök som avgörs med voltstart, vilket gör det lite klurigare. 4 Night Brodde kan vara lite lugnare med voltstart men det är svårt spår och jag vågar inte spika. Glöm inte 5 Franklin Face som har bra form. Jag ligger lågt med 9 Zoko Lane som verkar ha en bit kvar till toppformen.
V75-2: Även V75-2 känns vidöppet. 4 Lucky Truc är en fin häst som borde duga bra i lägsta klassen. 1 Classic Gal och 2 Jori Boko gör förmodligen upp om ledningen och de ska räknas tidigt men här kan det skrälla.
V75-3: Jag tror att det räcker med fyra streck i lördagens gulddivision. 2 Slide So Easy brukar tas lugnt från start och därför rankar jag 5 Gareth Boko etta. Han kan tidigt hitta till ledningen. 8 Nadal Broline är given trots spåret och sedan vill jag även strecka 7 Pacific Face. Hästen lär hamna sist men distansen är passande och han gick jättebra när jag körde honom på Axevalla på nyårsafton.
V75-4: Ett ganska öppet stayerlopp där 9 Global Warrior är en tänkbar spik. Hästen trivs över tre varv och kommer med toppform. Min styrning 7 Champion Melon klarar distansen men vi får sikta in oss på en skaplig peng.
V75-5: Jag chansspikar 6 Zeta Kronos. Min förhoppning är att hon är lika bra som på Mantorp innan jul och som bekant är ledningen guld värd på Jägersro.
V75-6: Här hittar vi omgångens bästa spik i 3 Four Guys Dream. Han visade form på nyårsafton och hästen kan avsluta grymt snabbt. Min egen 9 Quattro Töll tog en fin seger senast och har bra form men från bakspår har vi platschans i första hand.
V75-7: Det blev tunt med streck till de sista avdelningarna och jag hoppas  att det räcker med 3 Oxidizer och 11 Dream Kåsgård här.

Thomas system
V75-1: 4, 5, 6, 11, 7, 12, 10. Res: 1-2.
V75-2: 4, 2, 1, 3, 12, 6, 5, 7. Res: 9-10.
V75-3: 5, 2, 8, 7. Res: 4-10.
V75-4: 9, 10, 8, 3, 12. Res: 15-4.
V75-5: 6 Zeta Kronos. Res: 8-3.
V75-6: 3 Four Guys Dream. Res: 4-7.
V75-7: 11, 3. Res: 2-7.
Systemet är på 2 240 rader och kostar
1 120 kronor att lämna in. Om man
spikar 9 Global Warrior  i den fjärde avdelningen blir systemet på 448 rader och kostar 224 kronor.