0705 - 44 01 66

Jag hade förhoppningar på Ikaros Sisu i Breeders Crown-finalen förra helgen men det blev för tufft och är bara att glömma. Jag hade en chans att gå ner invändigt men gjorde tyvärr inte det och nu fick hästen gå utvändigt utan rygg i världsrekordtempo.

Vinnaren Francesco Zet var otroligt bra igen och bland de fyraåriga stona var Lara Boko strålande på nytt världsrekord. Förutsättningarna i november är inte de bästa och det här är en oerhörd tapper häst.

Som jag var inne på i krönikan förra veckan körs Breeders Crown-finalerna på lördagen 2023. I år var det nästan dubbelt så mycket folk på lördagen trots att de bästa hästarna startade på söndagen.
Det känns helt klart som rätt beslut att byta dag.

Öppen tvååringsfinal

Helgens V75:a avgörs på min hemmabana Jägersro och vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning 2022 ska koras. Tvååringsloppet går som V75-4 och jag kör 2 Pure Steel. Jag har inte vunnit storloppet och det här kan vara min hittills bästa möjlighet. Det är en spännande och oviss final där många startar med chans.
På tal om tvååringar körde jag en väldigt fin häst åt Fredrik Persson för drygt en månad sedan. Tyvärr lyckades jag köra galopp med Frank S.H. men jag kände i provstarten och efter galoppen att det är en otroligt fin häst.
Förra veckan var Frank tillbaka på tävlingsbanan. Hästen skötte sig perfekt och vann på 1.16,2/2 140 meter, vilket är nytt världsrekord. Han har utstrålning, styrka och speed och blir intressant att följa.

Lördagens omgång känns öppen på förhand och jag kör i sex av sju avdelningar. Hälften av mina styrningar tränar jag själv och bästa chansen kommer i V75-6.
5 Miking avslutade enkelt 1.10,5 sista 500 i spets senast och hon brukar alltid var med långt framme när hon sköter sig. Hästen känns fin och  jag har en bra känsla att hon ska klara starten.

 

V75-1: 2 Longgone River har gjort många bra insatser och var duktig på Solvalla i förra starten. Spår två är inte optimalt i voltstart men jag tror att hästen har bra chans om han kliver iväg vettigt och jag spikar. 12 Lorenzo Boko vann jag med näst senast och han har segrat ytterligare en gång efter det men det blir tufft från tillägg.

V75-2: Andra avdelningen är ett ganska öppet försök i lägsta klassen och jag hoppas att det räcker med fem streck. 9 Laban Lagö var duktig senast och 7 Dubai Kronos duger fint.

V75-3: Mitt andra spikbud i omgången kommer i silverförsöket. 4 Four Guys Dream gjorde en bra comeback senast. Hästen har passande spår och är inte beroende av någon speciell resa för att vinna. 12 Arvid S.H. är en härlig häst men motståndet är tufft och vi får svårt från spår tolv.

V75-4: 1 Frustration har spetsläge i Uppfödningslöpningen. Jag vann försök med 2 Pure Steel och han är en av flera med chans. Hästen behöver bli snabbare, jag hoppas att han har gått framåt med uttagningsloppet i kroppen och vi gynnas om det blir högt tempo.

V75-5: 2 Halo Am och 3 X.Tour har fina lägen och är givna segerbud i klass I-försöket men även 4 Global Bodyguard och 5 Heartbeat Julie ska räknas.
11 Kroatia Boko vann efter vila senast men är bäst med tidig tätkänning och vi är bortlottade.

V75-6: 5 Miking var duktig senast och måste räknas tidigt i det här försöket i Diamantstoet. En skräll att passa är 11 Maggiore från tillägg.

V75-7: I bronsförsöket har jag förhoppningar på 7 Stenson. Jag tycker att hästen gick bra senast och längre distans är en fördel. Spåret är väl långt ut på vingen men han kan öppna. 1 Manual Flight är en tuff konkurrent om han sköter sig. 12 Under Armour är stark och räknas trots läget.

Thomas system
V75-1: 2 Longgone River. Res: 1-5.
V75-2: 3, 4, 6, 7, 9. Res: 2-8.
V75-3: 4 Four Guys Dream. Res: 5-9.
V75-4: 1, 2, 3, 4, 5 Res: 7-10.
V75-5: 2, 3, 4, 5. Res: 6-1.
V75-6: 3, 5, 6, 10, 11. Res: 2-1.
V75-7: 1, 7, 9, 10, 12. Res: 11-3.
Spelförslaget är på 2 500 rader och kostar 1 250 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Miking i den sjätte avdelningen blir systemet på 500 rader och kostar 250 kronor.