0705 - 44 01 66

I lördagens omgång startar jag fem egentränade hästar och min bästa segerchans är Nova Mahiron i V75-1. På söndag avgörs Derbyfinaler med extra V75 och i stoavdelningen sitter jag bakom Wonderful Tonight.

På söndag avgörs Svenskt Travderby på Jägersro. Det var spännande uttagningslopp och finalen håller hög klass men det är ingen häst som sticker ut. Som jag ser det har samtliga försöksvinnare samt Dancer Brodde likvärdiga chanser.

Johan Untersteiners häst fick stryk av en duktig Barack Face i uttagningarna men nu har Dancer Brodde chansen att komma före Barack Face från början. Dancer Brodde kan ha behövt två lopp i kroppen för att hitta toppformen och med hjälp av stallkamraten Love Keeper har har bra chans att komma till tät.
Däremot kostar det lite extra att komma till spets från spår sju och åtta bakom bilen.

Sätter killarna på plats?
Joviality tar upp kampen med killarna och det ska bli spännande att se henne. Jag tror inte att hon är gynnad av lång distans och det kan bli tufft om man provar i spets men med fin resa ska Joviality absolut ses med segerchans.
Som sagt känns årets Derby vidöppet och måste jag välja en landar jag på Dancer Brodde.

Jörgen Westholms Queen Belina imponerade mest i försöken till Derbystoet. Jag tror att hon har bra segerchans och det är min vinnare.
Själv kör jag Wonderful Tonight åt Roger Walmann. Hästen gjorde ett bra lopp som tvåa i försöket och det ska bli kul att köra henne i Derbystoet men vi får svårt att vinna från spår åtta bakom bilen.

I lördagens omgång har jag fem egna hästar och min bästa segerchans är Nova Mahiron (V75-1) i stoeliten. Formen känns bra och jag provar för att komma till ledningen. I Diamantstoet (V75-6) ska Marabou Brodda räknas men jag varnar för Rizzi Brodda i samma lopp.
På söndag har jag ingen egen på V75 men jag tycker att Kings Witch ska ses med chans i lopp 4.

 

V75-1: 4 Nova Mahiron kändes jättefin i tisdagens träning och jag kommer att prova för ledningen. Formen är fin och hon ska räknas med segerchans. 2 Chebba Mil är en tuff konkurrent och jag streckar även 7 Olga Utca som slog oss i Halmstad i somras.

V75-2: 1 Mondriaan Boko och 2 Going Cash är givna segerbud i lägsta klassen och det är fördel den som kommer till ledningen. Kör favoriterna tufft  mot varandra kan 10 Oliver de Bos vara en rolig skräll. Hästen är på väg uppåt i form. Min 12 Matchpoint Pellini gick bra senast men från spår tolv över kort distans får vi svårt att vinna.

V75-3: Det är bara åtta hästar i högsta klassen och jag tror att 7 Brother Bill har bra segerchans trots spår långt ut på vingen. Det ser ut som att många ekipage kommer att ladda och hästen brukar gå starkt till slut. Dessutom har han varit extra bra på hösten.

V75-4: 11 Kaxig In provade i uttagningarna till Derbyt senast och satt fast med krafter sparade. Han gillar lång distans och borde ha bra chans. 8 Dogleg är gynnad av distansen och vi har lite skrällchans.

V75-5: 1 Crown Wise har bra spetschans och står fint inne i bronsförsöket men jag tycker att det är ett öppet lopp. 9 Rossi Garline kan avsluta snabbt med fin resa och 10 Boli You S.M. ska passas.

V75-6: 11 Marabou Brodde har tränat fint och är bra förberedd. Jag förväntar mig en fin insats men det är inte lätt från tillägg. 1 Rizzi Brodde är ingen blixt ut men har fint läge och startar med skrällchans. 14 Ultra Violet och 15 Garden Leave är två tuffa motståndare.

V75-7: 1 Larry Wood har bra segerchans i silverförsöket bara spåret inte blir en fälla. 9 Kagan trodde jag på förra helgen och då blev han fast med krafter kvar. 11 Donizetti och 12 Behind Bars kan överraska om det blir högt tempo.

Thomas system
V75-1: 2, 4, 7. Res: 9-3.
V75-2: 1, 2, 10. Res: 4-8.
V75-3: 7 Brother Bill. Res: 1-6.
V75-4: 11 Kaxig In. Res: 3-8.
V75-5: 1, 5, 6, 7, 9, 10. Res: 11-2.
V75-6: 1, 3, 5, 11, 12, 13, 14, 15. Res: 2-6.
V75-7: 1, 4, 9, 10, 11, 12. Res: 7-3.
Spelförslaget är på 2 592 rader och kostar 1 296 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Crown Wise As i den femte avdelningen blir systemet på 432 rader och kostar 216 kronor.