0705 - 44 01 66

Det var varit mycket snack och skriverier om incidenten i den första V75-avdelningen förra lördagen.
Jag håller med om att det blev fel, men gillar inte tonen på sociala medier.

Förra veckan hade vi en situation i den första avdelningen som Jonas Moberg vann tillsammans med sin fyraårige valack Gandalf Jaam. Moberg är en kämpe och det är kul att han fick vinna på V75, men det har blivit en hel del skriverier om att han körde utanför bangränsen under de sista 400 metrarna. Det är många som tyckt till i ärendet och jag, liksom de flesta andra, anser att det var fel att ekipaget tilldelades segern. Det var trots allt riktigt hårt i mål, Örjan Kihlström och hans uppsittning 8 Digital Literacy var bara en nos ifrån, och Moberg tjänade en del meter på att gena i kurvan. Hade han dragit i högertömmen och korrigerat sin häst hade det förmodligen blivit svårt att hålla den i trav, fart hade den i alla fall definitivt tappat och då är det lätt att se att utgången hade blivit en annan.
I detta fall borde nedflyttning gälla, problemet är bara att det inte finns utrymme för det i reglementet. Det måste vi göra något åt.
Jag måste även säga att jag har svårt för alla självutnämnda expert på sociala medier som vräker ur sig både det ena och det andra, de använder alldeles för hårda ord. Jag kollar på en hel del ishockey och jag kan lugnt säga att domarna gör misstag där också, ibland är det bara att tugga i sig felbedömningar, nästa gång kanske det gynnar en.

Jag lyckades pricka sju rätt på både det stora och det lilla systemet förra veckan, sammanlagt fick man igen runt 1 600 kronor med sexorna och det är ju inte så illa även om man drömmer om större utdelningar.
Vi bjuds på en intressant omgång den här veckan även om 2 Elian Web (V75-6) ser ut som en storfavorit som inte kan förlora. Jag spikar då uppgiften ser överkomlig ut.
Den andra spiken hittar jag i den sista avdelningen. 3 Azimut har ett bra läge och fin kapacitet, jag tror att det är en toppchans att han vinner.

LOPP FÖR LOPP
V75–1: 4 Rackham är bästa hästen i fältet, men jag väljer att gardera honom eftersom fjärdespåret kan ställa till det. Han är för sölig ut även om inte Christoffer Eriksson inte tror att det ska bli några problem. 7 Rock My Dreams är kapabel och kan bli svårfångad från ledningen om Rackham får för långt fram. Min egen 1 Quattro Töll rensar friskt om han vinner, formen är riktigt fin och vi siktar på att hitta rygg på ledaren.
V75-2: Jag tycker att det ser ut som en oväntat överkomlig uppgift för hästarna med 40 meters tillägg. Min vinnare är 10 Princess S.W. som är jättebra i grunden. 9 Devs Daffodil gjorde det riktigt bra i Stoeliten sist.
V75-3: 1 Ovation L.A. har ett fint utgångsläge och har vunnit på 12,5 över distansen. Det är en bra chans om den Peter Ingves lyckas hålla upp ledningen. 5 Stenson, som jag tränar och kör, har mött lika bra motstånd som det här tidigare och gjort det bra, jag ser det inte som en omöjlighet att han kan vinna om han får ett bra lopp, han är stark och stannar aldrig.
V75-4: 1 Good Vibes var dunderbra i försöket men jag garderar ändå eftersom jag tror att de kan gå lite, lite för fort den första biten, i finaler kör folk lite mer från start. Min rysare är 3 Icicle som avslutade väldigt bra i försöket. Även 5 Ain’t Misbehavin blir farlig. 8 Mellby Jinx såg inte bra ut i genrepet men har helt klart kapacitet för att vinna.
V75-5: Jag skulle gärna ha fler streck i den här avdelningen men vi måste spara någonstans. 4 Frodo S. är en riktigt bra häst i grunden och startsnabb är den också. 7 Easy Cash ska bli intressant att se nu när den gör debut för Robert Bergh.
V75-6: Jag avslutar omgången med två spikar. Här tycker jag att 2 Elian Web ser ut att ha en väldigt lämplig uppgift. Han möter hästar som han normalt ska slå och det luktar som spets och slut.
V75-7: Här väljer jag att ta ställning för andrahandsfavoriten 3 Azimut. Sjuåringen har ett bra läge och har vunnit på en låg 12-tid över full distans, jag tror att det är toppchans att han vinner. Vi ska naturligtvis inte nonchalera 10 Officer Stephen som är riktigt bra men ibland måste man chansa lite.

SYSTEMET
V75-1: 4, 7, 10, 6, 2, 1. Res: 9-11
V75-2: 10, 13, 9, 12, 1, 14, 6, 2, 11. Res: 3-4
V75-3: 1, 5, 6, 2, 7, 11. Res: 4-9
V75-4: 1, 2, 3, 5, 8. Res: 9-4
V75-5: 4, 7. Res: 3-2
V75-6: 2 Elian Web. Res: 6-8
V75-7: 3 Azimut. Res: 10-6
Systemet är på 3 240 rader och kostar 1 620 kronor att lämna in. Spikar ni dessutom 1 Ovation L.A. i den tredje avdelningen blir systemet på 540 rader och kostar 270 kronor.