0705 - 44 01 66

Jägersro tar hand om helgens V75-tävlingar och det är en spännande omgång med hög nivå på sporten. Jag startar en trio på V75 och samtliga är streckvärda men det är svårt att sia om vilken som har bäst chans.

I lördags nåddes vi av beskedet att Margareta Wallenius-Kleberg hade somnat in på sin gård Menhammar på Ekerö utanför Stockholm. Hennes gärning för svensk travsport kan inte nog understrykas och Wallenius-Klebergs uppfödning på Menhammar ligger bakom många klassiska vinnare. Hon har satsat hårt på travsporten och det blir ett stort tomtum att fylla efter Margareta.
Jag har haft ett par Menhammar-uppfödningarna som tävlat skapligt och den bästa var Cost a Lot. Han var en duktig stayer. När det hade gått bra gratulerade alltid Margareta och det uppskattas av oss tränare.

Gillar att spänna bågen

V75 körs i helgen på min hemmabana Jägersro.  Planen var att San Moteur skulle ha startat i gulddivisionen men han är struken för feber. Han är redan inbjuden till Paralympiatravet och nu hoppas jag att vi får se hästen i finalen på Åby den 6 maj. Efter strykningen tror jag att Emoji (V75-6) vinner högsta klassen. Jag tycker att han gjorde en bra årsdebut och Flemming Jensens häst har fin chans att fixa en biljett till Paralympiatravet.

Jag startar tre hästar i omgången och samtliga gör första starten för året. Det var inte planerat att trion skulle göra årsdebut på V75 men vi har inte haft några passande lopp och det är roligt att spänna bågen.
Stenson (V75-1) har bra grundstyrka och är väl förberedd men jag begär inte att det ska vara toppform. Han ska med på fem-sex streck. Miking (V75-4) är en fin märr som har tränat bra. Hon ligger inte på i loppen och bör klara distansen. Hon är inte borta. Nova Mahiron (V75-5) vann årsdebuten förra året och känns jättebra. Hon är redo för en fin insats men spåret är inte perfekt. Nova duger om det löser sig vettigt.

V75-1: 6 Boli You S.M. var mycket bra när han vann V75-finalen där jag slutade tvåa med Marabou Brodda. Från passande läge har han bra chans men det är ett ganska öppet lopp. Yuvaraj imponerade senast och är given igen. Min Stenson klarar lång distans och är ett skrällbud i årsdebuten.

V75-2: 4 Leroy Boko såg ut som en dundervinnare när han galopperade senast och jag tror att hästen får snabb revansch. Han har perfekt spår och jag tror att det är spets och slut för Conrad Lugauer.

V75-3: Tredje avdelningen är ett öppet försök i lägsta klassen och jag hoppas på en skräll. Glöm inte 10 Shallow som var mycket bra när hon gästade Jägersro i förra starten.

V75-4: 3 Cash Heavy är inte så tokig och har skrällchans från fint spår. Ytterligare ett öppet och streckkrävande lopp med 15 ston från två volter. 11 Athena Face är ett givet segerbud från tillägg. 4 Cassandra Ferm och 5 Ultra Violet är tidiga segerbud från startvolten. Min 3 Miking slog tuffa hästar som treåring och tränat bra inför comebacken. Vi har fint utgångsläge och hon är ett garderingsbud.

V75-5: 7 Nova Mahiron är gynnad av en invändigt strykning men vi har snabba konkurrenter på insidan och jag vill helst inte att hon får positionen utvändigt utan rygg. 12 EenymeenyminymoeDK är tuff men behöver lite tur. Streck även för 4 Global Creation och 6 Tour Eiffel.

V75-6: 4 Emoji är min vinnare i den fjärde deltävlingen till Paralympiatravet. 3 Oscar L.A. och 10 Ultion Face är värst emot.

V75-7: Lördagens försök i silverdivisionen håller hög klass men helgens bästa spik är 5 Kentucky River. Hästen hade ingen tur i comebacken men spurtade vasst och har lopp i kroppen. Jag tror att hästen tar ledningen och stannar där hela vägen in i mål.

 

Thomas system
V75-1: 2, 3, 5, 6, 7. Res: 9-1.
V75-2: 4 Leroy Boko. Res: 3-9.
V75-3: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10. Res: 12-9.
V75-4: 3, 4, 5, 7, 10, 11. Res: 9-13.
V75-5: 4, 6, 7, 12. Res: 2-5.
V75-6: 3, 4, 10. Res: 12-5.
V75-7: 5 Kentucky River. Res: 6-1.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Boli You S.M. i den första avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.