0705 - 44 01 66

Derbyhelgen i Malmö är här och lördagens bjuder på en spännande V75-omgång som är kryddad med jackpot. Även på söndag är det V75 på Jägersro och då ska vinnaren av årets upplaga av Svenskt Travderby koras.

 

Årets upplaga av Svenskt Travderby känns mycket intressant. Francesco Zet segrade i Kriteriet ifjol och vunnit allt i år. Hästen kommer med tio raka fullträffar och varit kullens Kung. Han blir favorit på söndag men det är ingen straffspark.
Lulius Boko, Kentucky River, Edibear och Power Doc är tuffa motståndare. Lulius Boko är obesegrad efter åtta starter. Han såg lysande ut i försöket och det är svårt att veta hur bra hästen är. Jag tror att Lulius Boko tar ledningen och sedan ska han slås. Som sagt är det upplagt för ett spännande lopp och mixen ger utlopp till spekulationer – precis som det ska vara.

Succé för Timo Nurmos?

Timo Nurmos tränar Lulius Boko och i Derbystoet står han bakom halva fältet. Min vinnare är Lara Boko. Hon är stark, svarade för ett bra försök och har perfekt spår i finalen.
För min egen del har jag två egentränade hästar på V75 i helgen. Nova Mahiron (V75-4) startar i ett försök till Diamanstoet på lördag.
Placeringen senast var inte som bäst men hon fick ganska tufft lopp och 1.12,6 full väg med voltstart är klart godkänt. I tisdags gick hon ett banjobb, hon sprang 1.24/2 100 meter i bakvarv och kändes fin. Vi har många att runda men med lite tur med tempo och draghjälp blir hon farlig.
Stenson (V75-5, söndag) startar i K.G. Bertmarks Minne. Hästen möter lite enklare motstånd än på sistone men spår tolv är givetvis inte roligt. I jobben känns Stenson fortsatt fin och trots läget tror jag på lite segerchans.
På Bergsåker förra helgen vann Moni Viking Sundsvall Open Trot. Han öppnade snabbare än jag trodde och väl i spets vann han lätt.
I SM för kallblod tog Månlykke A.M. och Gunnar Melanders tredje raka titeln. Jag var inne på att Stjärnblomster kunde ge favoriten en match men nu satt hon fast med sparat efter att ha släppt spets.
Jag tror att hon hade givit honom en match med fritt i tid.

 

V75-1: Lördagens omgång inleds med stoeliten. 9 Kali Smart kommer från en stark insats i EM för ston men från bakspår är det lite klurigt. Jag streckar även 1 Allegra Gifont, 4 Fifty Cent Piece och 6 Dear Friend. Fyra streck borde räcka långt.

V75-2: Försöket i lägsta klassen är vidöppen. 1 Labyad Bros och 6 Shejk har fina lägen men här kan det skrälla och jag tar med många hästar.

V75-3: I gulddivisionen ser det ut att stå mellan 3 Admiral As och 8 Önas Prince. Det är fördel den som vinner starten men jag tar även med 2 Sevilla. Hästen går bra varje gång och kan få en perfekt resa i draget bakom favoriterna.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett öppet försök i Diamantstoet och jag har med 14 Nova Mahiron. Hon kan vinna men det blir inte lätt från tillägg. 1 Heartbeat Julie och 9 Kungafu Lady är tidiga segerbud.

V75-5: 9 Farfars Dream gick bra i försöket till Derbyt senast och har bra chans i klass I-försöket. Läget är helt okej och jag tror att André Eklundh har bra chans. Spik. Jag kör stallkamraten 4 Wingait Leif och han räknas vid gardering.

V75-6: Även i bronsdivisionen är det många om budet. 11 Charliebrown Effe har gått bra och står fint inne i klassen men från spår elva kan det strula. 2 Gerben gick bra i finalen senast och från perfekt läge är han ett givet vinstbud.  Även 6 Staro Obrigado ska räknas tidigt. 10 King Of Everything är spurtstark och ser ut att bli lite bortglömd.

V75-7: Lördagens omgång avslutas med ett försök i silverdivisionen. 6 Zorro Wind vann final i bronsdivision senast och motståndet är inte så mycket tuffare den här gången. Hästen öppnar snabbt bakom bilen och jag är inne på att han tidigt sitter i ledningen. Därifrån är det bra chans och det är mitt andra spikbud i lördagens jackpot-omgång.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 6, 9. Res: 3-5.
V75-2: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 10. Res: 4-12.
V75-3: 2, 3, 8. Res: 4-7.
V75-4: 1, 2, 6, 9, 14. Res: 7-4.
V75-5: 9 Farfars Dream. Res: 3-4.
V75-6: 2, 4, 6, 9, 10, 11. Res: 7-12.
V75-7: 6 Zorro Wind. Res: 7-4.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 11 Charliebrown Effe i den sjätte avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.