0705 - 44 01 66

Två Elitloppshästar visade i lördags att storloppet bara för de framåt i formen. Under midsommarhelgen är det V75 på söndagen i Kalmar. Jag har med två hästar varav en är ett segerbud.

Det var dubbla storlopp i lördags med både Kymi Grand Prix i Finland och Norrbottens Stora Pris i Boden.
Borups Victory var med i det finska storloppet och satt tidigt i ledningen. Väl där svarade han plättlätt ut fransosen Go On Boy under slutvarvet.
Daniel Wäjerstens häst visade att han tagit Elitloppet bra och befäste sin plats i Europatoppen.
En annan som studsade tillbaka fint från Elitloppet var Francesco Zet som vann storloppet i Boden. Han var väldigt taggad och blev lite het under vägen, men hade inga problem att hålla till seger på en fin tid.
Men ska Francesco Zet vara med i Åby World Grand Prix över 3140 meter måste han hålla sig lugnare för att hålla hela vägen.

”Tror på segerstrid”
Mats E Djuse körde Castor The Star i samma lopp och han gjorde helt rätt som släppte ledningen. Hade han inte gjort det vet jag inte hur snabbt det hade gått, men nu blev han tvåa på bra sätt vilket var maxutdelning för dagen. Castor The Star kommer hävda sig i gulddivisionen här framöver.
I tisdags hade vi en V5-kväll på min hemmabana Jägersro. Första start är 17.45 och tävlingsdagen är slut före 21.
Även om just V5-dagarna inte lockar jättebra hästar eller har de bästa prispengarna gillar jag upplägget skarpt.
Även om ägare och tränare har en bit till banan hinner man dit efter jobbet och hinner hem innan klockan blivit allt för sent.
Den här veckan är det V75 på söndag i Kalmar. Jag har två egentränade på kupongen. Dogleg (V75-3) har bakspår och även om formen är fin så blir det knivigt härifrån. DeChambeau (V75-5) har ett lopp i kroppen och är i bra slag. Med honom ser jag ljust på uppgiften och tror på segerstrid.

Glad midsommar!

V75-1: 5 Never Mind’em blir klar favorit i inledningen och jag tycker det är en stark favorit. Han galopperade senast men var jättebra i årsdebuten i Umeå och kommer han nära den nivån nu är segerchansen god. De allra värsta motbuden drog bakspår och därför inleder jag med spik.
V75-2: 3 Nikki Lane har inlett säsongen med tre raka andrapris. Hon är duktig och får tipset. 2 True Blue är en rolig outsider och 9 Organzza har gått väldigt bra på sistone. Jag tar totalt sex streck i stoloppet.
V75-3: I Klass I-loppet hittar jag min andra spik. Med det är inte favoriten 1 Eolo Wise L., utan jag tar ställning för 5 Roger More. Hästen släppte ledningen på Tingsryd senast och gick i mål med mycket sparade krafter. Den här gången tror jag han testar i tät och leder runt om.
V75-4: I långloppet tycker jag en duo på bakersta volten höjer sig lite. 11 Bowler Day körde jag till seger på Charlottenlund näst senast och även om han tjänat lite snabba pengar står han sig bra. 12 Drill visade senast att tre varv passar. Där framme kan 2 Västerbo Voodo sitta i spets.
V75-5: I lägsta klassen har jag med 2 DeChambeau. Han har ett lopp i kroppen och från ett bra läge hoppas jag han ska vara med och göra upp om segern. Chansspikas på lilla systemet. 7 Maroon Day är duktig och min tuffaste motståndare.
V75-6: 5 Don Fanucci Zet blir min tipsetta i gulddivisionen. Han var bra i loppen inför Elitloppet och kan ta snabb revansch. 1 Denver Gio har spetsläge. Med fyra streck känns det väldigt starkt.
V75-7: Avslutningen ser ut som en öppen historia. 1 Corazon De B. har läge för ledningen. 7 Dakovo Mail är ett givet bud från Gocciadoros formstall. 8 Draupner har kanonform och kan vara en storskräll.

Thomas system
V75-1: 5 Never Mind’em. Res: 10-9
V75-2: 2, 3, 6, 8, 9, 11. Res: 7-12
V75-3: 5 Roger More. Res: 1-4
V75-4: 2, 3, 11, 12. Res: 7-6
V75-5: 2, 5, 7, 9. Res: 1-12
V75-6: 1 ,4, 5, 10. Res: 8-2
V75-7: 1, 3, 4, 7, 8, 9. Res: 10-5

Spelförslaget är på 2 304 rader och kostar 1 152 kronor att lämna in. Om man spikar 2 DeChambeau i den femte avdelningen blir systemet på 576 rader och kostar 288 kronor.