0705 - 44 01 66

V75 körs på söndag i Kalmar och det är en intressant jackpotomgång. Jag har två egna hästar som kan duga. Förra helgen hände mycket och jag var imponerad Sandra Erikssons dubbelseger på V75 hemma i Boden.

Don Fanucci Zet vann Norrbottens Stora Pris med en gäspning även om stallkamraten Born Unicorn kom i dubbelt såg hög hastighet över målrakan.
Hästen är ruggigt fin och har bra psyke. Han kan springa på halvfart och även dundra på hela vägen som i Elitloppet.
I Finland vann Earl Simon Kymi Grand Prix. Jarmo Niskanen har gjort ett bra jobb som fått tillbaka hästen till toppen men hade domarna gjort sitt jobb hade han inte stått som vinnare.

Ekipaget tränger sig loss och hade det varit en svensk eller finsk som brutit mot reglerna hade det med hundra procent säkerhet blivit diskvalifikation. Det är för dåligt och här har europeiska förbundet mycket att joba med på UET-konferanserna.

Tio hästar i guldloppen

Den här veckan är jag part i målet när jag har spår tolv med Tomas Malmqvists Holy Water i gulddivisionen men det ska max vara tio hästar i högsta klassen. Framför allt när det är sprinterdistans.
Tränare står över långresor när de riskerar spår tolv och jag är säker på att det blir bättre klass med en förändring. Jag tror även att loppen blir svårare att tippa med fler vinnare från spår åtta och tio.

Bodentravet hade ingen tur med vädret i lördags men en som var nöjd var hemmatränaren Sandra Eriksson som visade sig på styva linan både som tränare och körsven.
Hon är tuff, har fina körhänder och verkar också ha klart för sig som tränare när hon tog en V75-dubbel.
Holy Moses Mearas är ingen enkel travare och det var starkt att få honom först på mållinjen. Devils Tongue kördes till ledningen och var bara bäst.

Jag fick sju rätt på V75 förra helgen men skrällarna uteblev i garderingsloppen och det var ingen hög utdelning för alla rätt.
På söndag kör vi i Kalmar. Jag har två hästar i omgången och spelmässigt är det intressant med jackpot.

V75-1: Söndagens omgång inleds med ett öppet lopp över 2 640 meter. 9 Rossi Garline är gynnad av distansen och vann i klassen i Halmstad i våras. 4 Black Fire har gått bra och 1 Baroncini Jet har läget men det kan löna sig att ta många hästar i inledningen.

V75-2: Jag tror att 5 Palmyra och Joakim Lövgren har toppchans. Stoet har gått jättebra och är snabb bakom bilen. Det ser ut som spets och slut.

V75-3: 1 Iceland Falls är van tufft motstånd och ser ut att ha en lämplig uppgift men det finns ett par roliga motbud. 4 Devs Daffodil kan avsluta snabbt och loppet rysarbud är 2 Florist som kan slå till om hon har en bra dag.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett öppet stolopp.Jag har med 4 Biscuit som är van tufft motstånd. Hon var sjuk i höstas men svarat för två klart bra lopp i år. Jag kommer att köra utan skor fram inom kort men min feeling är att det är bättre att rycka skorna i autostartlopp. Hästen ska i alla fall lättas fram och gå utan skor bak. Hon är en av flera med segerchans.

V75-5: De bästa hästarna har sämre lägen men jag tror ändå att det räcker långt med 7 Natorp Bo, 10 Laradja Vrijthout och 11 Champ Lane.

V75-6: Joakim Lövgren tränar och kör även mitt andra spikbud i omgången. 4 Racing Mange har toppchans på ledningen och sedan tror jag att han blir svårslagen. Jag kör 12 Holy Water. Hästen var jättefin vid segern senast men det blir såklart tufft från spår tolv över sprinterdistans.

V75-7: 11 Charliebrown Effe har varit bra och blir hårt betrodd men jag garderar. 1 Stenson har jag bra tro på. Hästen var duktig när han slutade tvåa på Åby för tre starter sedan och senast gick han jättebra i finalen från ett dåligt läge. Han har blivit allt bättre från start och det finns chans på spets men han går även i ryggar.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9. Res: 11-8.
V75-2: 5 Palmyra. Res: 9-2.
V75-3: 1, 2, 4, 7, 9. Res: 5-10.
V75-4: 1, 2, 4, 5, 7, 9, 14. Res: 10-8.
V75-5: 7, 9, 11. Res: 8-5.
V75-6: 4 Racing Mange. Res: 2-7.
V75-7: 1, 3, 11. Res: 6-5.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 9 Rossi Garline i den första avdelningen blir systemet på 315 rader och kostar 157,50 kronor.