0705 - 44 01 66

Elitloppshelgen bjöd på många starka insatser och Horsy Dream var en mycket värdig vinnare av huvudnumret. Till helgen körs V75 på Mantorp. Det är bra nivå på tävlingarna och jag hoppas på seger.

Frankrike hade ett starkt lag i Elitloppet. Tyvärr galopperade den store stjärnan Idao de Tillard. Han gjorde en ruggig upphämtning och det hade varit intressant att se honom i ett felfritt lopp.
Istället var det Horsy Dream som var ensam på banan. Hästen svarade för ett häftigt speedryck i finalen och prestationen var en av de absolut mäktigaste jag har sett. 1.08,0a/1.690 meter är europarekord och det var en härlig upplevelse som publiken på plats fick uppleva. Kusken Eric Raffin gjorde allt rätt i både försök och final och hästen tränas av Pierre Belloche.

Tvåa med mersmak
Bäste svensk var Borups Victory och Daniel Wäjersten. Hästen var fyra i försöket och hade svårt läge i finalen men han kördes snyggt och Borups Vicotry var tvåa med med mersmak. Han är nu etablerad i den yppersta eliten.

Styrkeprovet Harper Hanovers lopp kördes på lördagen. Det var dramatik och en mycket värdig vinnare. Loppet fick avbrytas på grund av en olycka 900 kvar. Jag tycker att måldomarnämnden tog rätt beslut som körde om loppet efter en timme.
High On Pepper kom till spets en bit in i loppet och jag trodde ingen kunde slå honom på styrka men franske Izoard Vedaquais stod för en ruggig insats och vann på nytt världsrekord.

En annan höjdare på lördagen var Veikko Haapakangas och Stall Dencos dubbel i V75-finalerna. Både Emerald Island och Crown Wise As var jättebra.
Sweden Cup vann Daniel Redén-tränade Missle Hill efter snygg styrning av Örjan Kihlström. Nioåringen har fortfarande modet kvar.

Till helgen är det Mantorp som gäller och jag startar en trio på V75. De Chambeau (V75-1) och Marabou Brodda (V75-2) är mina hetaste bud.

V75-1: Jag startar 6 De Chambeau i lägsta klassen. Han var förkyld och missade en planerad start men han har tränat bra och jag tycker att det är en jättefin häst. Det ska bli spännande på lördag. Ett givet streck och jag tar även med 2 Money Matters, 5 Keyword och 11 Ready Star.

V75-2: I bronsdivisionen är det fördel för ston och jag har förhoppningar på 4 Marabou Brodda. Allt blev fel på Charlottenlund senast men vi vann ändå och toppformen kan vara nära med två lopp i kroppen. 6 Utah Southwind gjorde ett kanonlopp när jag körde honom senast och han ska räknas. 2 Dea Sprint Bar är också ett tidigt segerbud.

V75-3: Tredje avdelningen är Ina Scots Ära för fyraåriga hästar. 3 Herakles Zet har gått bra och har fin chans om han når ledningen. Bakom är det öppet men glöm inte 6 Kuiper.

V75-4: 15 FriendofthePhantom har börjat lovande men hon har många att runda från tillägg och det är ett öppet lopp för ston. 9 Can Can Broline har jättebra form men även hon står på tillägg. 2 S.G’s Alecta känns starkast av hästarna på startvolten.

V75-5: Min tredje häst i omgången är 6 Rustico i klass I-försöket. Han har varit jättefin i två raka segrar från ledningen men nu är motståndet tuffare och han är inte jättesnabb bakom bilen. Han har outsiderchans. 2 Cameron är hästen att slå om han kommer till ledningen men det kan bli tuff öppning här.

V75-6: 9 Admiral As visade under fjolåret att han trivs över längre distanser och jag spikar i högsta klassen. Det finns frågetecken för ett par av konkurrenterna.

V75-7: Silverförsöket är öppet för alla ston och jag tror att 9 Great Skills har toppchans i comebacken. Hon vann EM för ston förra året och hade även gjort sig gällande i lördagens gulddivision.

Thomas system
V75-1: 2, 5, 6, 11. Res: 4-3.
V75-2: 2, 4, 6. Res: 11-7.
V75-3: 3, 4, 5, 6, 7, 11. Res: 9-1.
V75-4: 2, 5, 9, 12, 13, 15. Res: 7-6.
V75-5: 1, 2, 5, 6, 8, 11. Res: 12-9.
V75-6: 9 Admiral As. Res: 6-2.
V75-7: 9 Great Skills. Res: 8-2.
Spelförslaget är på 2 592 rader och kostar 1 296 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Herakles Zet i den tredje avdelningen blir systemet på 432 rader och kostar 216 kronor.