0705 - 44 01 66

I veckan kom beskedet att Björn Goop inte ska köra Face Time Bourbon i nästa start.
Jag har min ståndpunkt klar och på lördag är det jackpot på Mantorp.

Förra helgen slutade Face Time Bourbon tvåa som stor favorit i Prix de France och efter loppet kom snacket igång med att Björn Goop inte längre skulle köra den franske stjärnan.
För det första spelar det egentligen ingen större roll vem som kör ultrahästar som Face Time Bourbon. Han klarar sig bra med många kuskar men för mig vinner man som ett team och förlorar som ett team. Tyvärr är det inte alltid så i den här sporten.
Den här gången blir Björn Goop drabbad men han även haft nytta av kuskbyten som till exempel med Readly Express.

Skygglappen åkte ned
Vad gäller söndagens lopp blev Face Time Bourbon för hetsig. Hästarna med Ready Cash som far kan bli ambitiösa och Goop är duktig på att hantera dessa.
I det här fallet hade ena skygglappen åkt ned och det gick för fort helt enkelt. Möjligen borde inte Björn Goop kört undan i sista sväng men det är lätt att säga med facit i hand och det är ändå inte givet att ordningsföljden hade blivit annorlunda.
Min åsikt är att stora stall ska skriva kontrakt med kuskar, vilket är vanligt i galoppen där jockeys i första hand rider för en tränare.

Jag körde åt Lähdekorpi
När jag körde som mest hade till exempel samarbete med Kari Lähdekorpi. Vi hade inget skrivet avtal men jag körde i första hand åt honom när jag inte hade någon egen starthäst.
Jag är säker på att de är bra för hästens utveckling att de körs av samma körsven. Kör man snällt en gång kan man spänna bågen lite mer nästa gång.
Med nya kuskar blir det lätt offensiva upplägg och då kan hästarna gå ur form till de större uppgifterna.
Petter Johansson ska sluta som sportchef på svensk travsport och nu har en förbundet en viktig uppgift att hitta hans ersättare.
Jag önskar en sportchef som har nära samarbete och god kontakt med oss aktiva.

Hemmahopp spikas i klurig jackpotomgång

V75-1: Mantorp bjuder på en klurig omgång som är kryddad med jackpot. Vi har haft en kall period men till helgen ser det ut att bli plusgrader och underlaget kan ställa till det. Första avdelningen är öppen men jag tror mest på 6 Quick Lane. Han var bra senast och kan hitta till ledningen. 5 Sweetman och 8 Phoenix Photo räknas tidigt.
V75-2: Det är inte lätt att hitta spikbud i omgången och jag chansar med 4 Cassius Ima. Jag räknar med att Oskar Svanberg har hästen i toppform på hemmaplan och här är det en eller många som gäller. Min spik har i alla fall styrka som räcker för att sätta nosen först.
V75-3: Vem ska slå 3 Disco Volante i högsta klassen? Det är upplagt för spets och slut men vid gardering är 10 Night Brodde given. Bakom hästar håller han sig lugn och Conrad Lugauers häst gör en intressant debut i högsta klassen.
V75-4: Jag tror mycket på 5 Appaloosa. Bo Falsig har en fin häst som kommer med toppform men hon är ingen blixt bakom bilen och sårbar även hästen gått starkt över kort distans. 3 Call Me Brodda tar troligen ledningen.
V75-5: 1 Jaguar Dream gillar jag skarpt. Han var väldigt fin i comebacken och är given förstahäst men spåret kan bli en fälla och jag garderar på stora systemet. 3 Jaques Noir och 4 Franklin Face är tidiga motbud. Loppets miljondrag är formstarke 11 Mr Perfection.
V75-6: Ett lurigt lopp med ston över tre volter. 12 Princess S.W. vann förra helgen och kan duga igen men det är ingen lätt uppgift. 1 Thebankonbroadway kan leda hela vägen och Princess S.W.s stallkamrat  13 Velegance ska också räknas tidigt.
V75-7: 1 Maestro Crowe är bra men innerspår är ingen höjdare och han riskerar att hamna långt bak. 9 Hacker Am körde jag i fjol och det är en fin häst med lopp i kroppen.

Thomas system
V75-1: 6, 5, 8, 9, 3. Res: 2-10.
V75-2: 4 Cassius Ima. Res: 6-8
V75-3: 3 Disco Volante. Res: 10-1
V75-4: 5, 3, 7, 4. Res: 2-9
V75-5: 1, 4, 3, 11. Res: 8-5
V75-6: 12, 1, 13, 9, 10, 14. Res: 11-3
V75-7: 1, 9, 4, 5, 6. Res: 8-10
Systemet är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Jaguar Dream  i den femte avdelningen blir systemet på 600 rader och kostar 300 kronor.