0705 - 44 01 66

Mantorp arrangerar lördagens V75-tävlingar. Det är uppesittarkväll och omgången börjar klockan 20.00. På söndag är det julafton men för den delen är det inte travfritt. På Paris-banan Vincennes körs flera heta lopp.

På söndag är det julafton och jag önskar mig inget speciellt men ser gärna att travsporten får lite fina klappar. 2024 kommer prispengarna i svensk travsport att sänkas med 25 miljoner kronor. Det kommer vi att klara men min önskan är att styrande gör att det blir roligare att gå på trav.
Min förhoppning är att Svensk Travsport sätter press på ATG för förbättringar för både oss aktiva och banbesökarna.

Lördagen ska vara för eliten och hålla hög klass. Det ska köras max tio lopp och V75-7 ska avsluta tävlingsdagen. Men framför allt önskar jag mig att V75 får ny starttid: 15:00.
Min önskan är även att V86-spelet får ny starttid, klockan 19:00. Folk måste ha ork att komma till travbanorna och nya starttider tror jag skulle underlätta både för hästägare och publik.

Hett i Paris på julafton
Många kollar Kalle Anka på julafton men jag kommer även att snegla lite på tävlingarna från Vincennes. Bland annat ska svenske Derbyvinnaren Joviality möta Europas bästa fyraåringar i Criterium Continental och säkerligen blir det fler svenskintressen i loppet.

Prix Tenor Baune körs för de bästa femåringarna och jag är spänd på att se Great Skills med ett lopp i kroppen i Paris och Björn Goop i sulkyn.

Det är täta givar på V75-spelet under jul och som vanligt körs finaler på Solvalla på annandagen. Tioåriga Dear Friend (V75-1) kan vara en tänkbar spik i Stoeliten. Från perfekt spår har hon bra chans på spets.
Ett roligt segerbud är Bold Face i V75-4. Adrian Kolgjini har toppform på stallet och stoet står perfekt inne på startvolten. Hon mötte tufft motstånd i förra loppet.
Slutligen vill jag önska God Jul till hela Trav-Sverige. Mina nästa tips kommer till multijackpotten som körs på Axevalla på Nyårsafton.

V75-1: Det är inte så hög klass på lördagens omgång men det är en klurig omgång. Min förstahäst i bronsförsöket är 11 Winner Brodde men från svårt läge väljer jag att gardera. 1 Midnight Special och 4 Ninepoints Lasse är tidiga motbud. Skrällen heter 2 Dareios di Poggio.

V75-2: Andra avdelningen är ett stolopp för lärlingar över 2 640 meter. Det är lite annorlunda förutsättningar och en förädisk distans. Om hästarna blir för heta blir det långt hem. 4 High Hope Lee har varit jättebra men det är ingen spik och bakspår behöver inte vara någon nackdel här.

V75-3: Det är bara nio hästar i högsta klassen och jag tror att 6 Dark Roadster bara är bäst. Han slog ett par av konkurrenterna näst senast och kan vinna även om han får trava i dödens.

V75-4: Ytterligare ett klurigt stolopp och jag streckar hälften av loppets tolv hästar. 4 Heartbeat Julie är en fin travare som jag brukar strecka tidigt men jag väntar på att hon ska vinna även på V75. Det är en spårtrappa och stona som har tjänat mest pengar har de sämsta spåren.

V75-5: I klass II-försöket streckar jag fyra hästar. 1 Stens Wille och 2 Honey Dun Girl har passande spår. 6 Kapten Nemo duger fint och 9 Vikens Bonjour kan spurta ner samtliga. 7 Ulla Rols har varit ifrån men står bra inne och brukar prestera fint.

V75-6: 3 Joe Dalton är snabb ut och en tänkbar spik men han är inte helt att lita på. Jag körde 5 Major Ass på Åby senast. Hästen gick bra till slut och har bättre läge här. Jag streckar även 2 Olga Utca och 12 Game Brodde.

V75-7: Mitt andra spikbud i omgången är 7 Jalapeno K. De är en jättefin häst som provat mot de bästa i kullen och är bra för näst lägsta klassen. Hästen är stark och jag tror att han har toppchans.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 4, 11. Res: 10-9.
V75-2: 4, 5, 10, 11, 12. Res: 2-1.
V75-3: 6 Dark Roadster. Res: 8-3.
V75-4: 4, 5, 6, 8, 10, 11. Res: 1-2.
V75-5: 1, 2, 6, 7, 9. Res: 11-3.
V75-6: 2, 3, 5, 12. Res: 10-11.
V75-7: 7 Jalapeno K. Res: 10-4.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Heartbeat Julie i den fjärde avdelningen blir systemet på 400 rader och kostar 200 kronor.