0705 - 44 01 66

Elitloppshelgen är över för denna gång och det var bra stämning och flera imponerande vinnare.
På lördag bjuds det på fina tävlingar på Mantorp och eftersom det är jackpot är omgången extra intressant.

Årets Elitlopp blev en händelserik historia och när krutröken lagt sig stod franske Etonnant som vinnare.
Hur det var möjligt från spår sju i finalen?
Hästen är otroligt stark och lyckades runda alla trots några galoppsteg efter drygt halva distansen.
Etonnant har även kusken bakom Vivid Wise As att tacka som såg till att det blev rejäl överpace runt slutsvängen.
Normalt ska det inte gå att vinna på det här sättet men hästarna i den främre träffen blev stumma till slut.

Fått en riktigt skjutare
Jag måste även hylla hästens tränare Richard Westerink som vann Elitloppet för tredje gången. Etonnants far Timoko har toppat två gånger tidigare.
Årets segrare är en bjässe som är en riktig skjutare.
Favorit i finalen var Don Fanuzzi Zet och den här gången blev det fel när Örjan Kihlström valde spår ett. Hästen galopperade i starten men å andra sidan det omöjligt att veta hur det hade gått om han valt bricka två.
Tvåa slutade Hail Mary och jag tycker faktiskt lite synd om Erik Adielsson som aldrig varit så här nära att vinna Elitloppet. Om han blir släppt till spets eller om speedkörningen mitt i loppet uteblir står Hail Mary som segrare.
Helgen var lyckad på Solvalla. Lördagens tävlingar höll också hög nivå och inte minst Diable de Vauvert imponerade när han rundade samtliga i Harper Hanovers lopp.
Tyvärr var det dåligt väder i lördags men nästan 20 000 i publiken på Elitloppsdagen tycker jag är bra med tanke på att vi haft en pandemi. Stämmningen var bra och det var skoj att publiken var tillbaka.
I helgen är det jackpot på Mantorp och Revelation gör debut för mig i högsta klassen. Han kom till stallet förra sommaren och det har varit en lång väg för att få tillbaka honom på banan men vi har jobbat på utan bakslag.
I comebacken ska han få ett snällt lopp och jag tror inte på seger.

 

V75-1: 6 Iznogoud Am var slagen när han fick trava utvändigt ledaren i Kungapokalen senast. Nu möter hästen enklare motstånd på hemmaplan och är gynnad av sprinterdistans. I den här omgivningen har han toppchans.

V75-2: Andra avdelningen är ett ganska öppet försök i näst lägsta klassen. 1 Wingait Henke missar inte spets och 11 X.Tour är given trots svårt läge. 8 Oskar Run kan få ett fint lopp bakom ledaren.

V75-3: Nio hästar startar i Ina Scots Ära för fyraåringar och förstapriset är fina 300 000 kronor. 3 Global Concept är mitt första val. 2 Edibar gjorde ett bra lopp i Halmstad senast och räknas. 9 Felix Orlando passas trots bakspår och 6 Narzario gör svårbedömd debut på svensk mark.

V75-4: 4 Margareta Tooma bara vinner och vinner och gynnas av att bara möta ston. Från perfekt läge blir det spik på henne. 10 Marion Fouty Bon trodde jag på i lördags men då blev det galopp. Hon är given vid gardering.

V75-5: Lördagens silverförsök låser jag på tre hästar. 3 Sam The Man vann lätt i Gävle senast och formen är säkert ännu bättre med loppet i kroppen men det är även ett tuffare lopp. 4 Oxidizer är rejäl och 10 Four Guys Dream kan spurta sylvasst.

V75-6: Försöket i lägsta klassen är svårt att bena ut. Jag tror mest på 7 Farfars Dream som jag spikar på lilla systemet. Glöm inte 10 Nils Zonett som jag trodde mycket på i Umeå senast men där blev det galopp. 2 Jeppas Uppercut har form och är gynnad av utgångsläget.

V75-7: 6 Calle Crown var duktig i Copenhagen Cup och ett givet streck i högsta klassen men det är ett roligt lopp och jag tar med fem hästar. 4 Revelation gör första starten för mig men har varit borta länge och jag tror inte på vinst.

Thomas system
V75-1: 6 Iznogoud Am. Res: 2-7.
V75-2: 1, 4, 5, 8, 11. Res: 3-7.
V75-3: 2, 3, 6, 9. Res: 4-7.
V75-4: 4 Margareta Tooma. Res: 10-5.
V75-5: 3, 4, 10. Res: 5-9.
V75-6: 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11. Res: 12-1.
V75-7: 1, 2, 6, 8, 12. Res: 4-10.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar Farfars Dream i den sjätte avdelningen blir systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.