0705 - 44 01 66

Elitlopps-klare Idao de Tillard fortsätter att glänsa och äntligen är det förändringar på gång för högsta klassen. Mantorp tar hand om lördagens V75-tävlingar och jag försöker fälla storfavoriten i inledningen.

Förra helgen avslutades vintermeetinget på Vincennes och Idao de Tillard tog en ny seger. Det är inget snack om att han varit vinterns Kung i Paris och det är imponerade hur han har hållit formen.
Kommentatorerna i ATG-live tyckte inte att stjärnan var lika bra som tidigare men Idao de Tillard vann på 1.09,6 över 2200 meter voltstart med tredjespår genom slutsvängen. Det var en ruskig insats och ingen skugga över att han behövde dra både tussar och det norska huvudlag. Han sprang ändå en 1.09-tid.

Sämst tvåa felfri
Hemma i Sverige kördes V75 i Halmstad förra helgen och jag hade förhoppningar på Rustico. Vi kom till ledningen men tyvärr klarade han inte av barfotabalans och rullade över i galopp 300 kvar.
Han hade gott om krafter runt slutsvängen och jag tror att vi sämst hade slutat tvåa om han travat hela vägen.

I högsta klassen var Four Guys Dream tillbaka som en vinnare. Han öppnade mycket snabbt till ledningen och sedan var loppet i princip över. Jag var tvåa med Festival of Speed. Han sköt till bra när vi fick fritt och med tidigare lucka hade vi kanske kunnat utmana Four Guys Dream.

Jag har flera gånger påpekat att gulddivisionen inte borde köras varje vecka under vintern. Det är inte tillräckligt många igång i högsta klassen för att fylla fälten varje helg.
Nu skriver Mattias Stenby som är nationell propositionsskrivare att man ska utreda de två högsta klasserna och då speciellt under vintern. Ett mycket bra initiativ.
Stenby har en tanke att köra en spårtrappa med silver- och guldhästar men jag ser hellre flerklasslopp där eliten står till expempel 20 meter bakom silver- eller bronsdivisionshästar beroende vilken distans man väljer.

 

V75-1: 2 Esposito blir stor favorit i bronsförsöket och har bra chans men han kan bli lite vass bakom bilen och jag har bättre spikbud i omgången. 9 Moses Boko gick bra i lördags och är tidig vid gardering. 6 Frankie Godiva ser ut att bli lite bortglömd och är ett intressant skrällbud.

V75-2: 2 Gliding Eagle blir betrodd i lägsta klassen men han har bara ett lopp i kroppen efter lång frånvaro och har snävt spår i volten. 8 Bicc’s Tobee är ett givet garderingsbud om det löser sig. Glöm inte 9 Vanquish. Jag tar även med 5 My Great Pretender och 10 Village Party.

V75-3: 9 High On Pepper har gjort allt rätt i vinter och det ser ut som en straffspark på nytt trots bakspår och att han är allra bäst över längre distanser. Jorma Kontio kommer att vara offensivt och High On Pepper har mycket bra chans att förlänga segersviten.

V75-4: 1 Pwojtech Vrijthout hade krafter kvar senast och håller fin form. Hästen är snabb ut och har perfekt läge. Jag tycker att Pwojtech Vrijthout är riktigt bra och han har toppchans till ledning från start till mål.

V75-5: Ett klurigt klass I-försök över kort distans. 7 Mellby Jail är bra men har spår långt ut på vingen. 4 Mercury Boko och 5 Warrior’s Tale är tidiga bud från fina lägen. 10 Billionaire Face blir segerfarlig vid överpace.

V75-6: 7 Vctoria L.K. står intressant till på startvolten i ett öppet försök i Diamantstoet. 9 Never To Young och 10 Penthouse är tidiga bud. 5 Smiley Brodda är ett tänkbart skrällbud.

V75-7: 1 Corazon de B. är mitt förstaval i silverförsöket men spåret kan bli en fälla och jag garderar. 2 Declan gick bra när jag körde honom på Åby näst senast och han är inte borta. 3 Run N’Cola är ett tidigt bud. 10 Combat Fighter kan gå runt samtliga.

Thomas system
V75-1: 2, 6, 9. Res: 5-11.
V75-2: 2, 5, 8, 9, 10. Res: 6-4.
V75-3: 9 High On Pepper. Res: 2-10.
V75-4: 1 Pwojtech Vrijtho. Res: 5-6.
V75-5: 1, 4, 5, 7, 8, 10. Res: 11-3.
V75-6: 5, 7, 9, 10. Res: 3-4.
V75-7: 1, 2, 3, 4, 6, 9, 10. Res: 5-11.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Corazon De B. i den sjunde avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.