0705 - 44 01 66

Bland det värsta jag sett…

Man fick rysningar i kroppen av San Moteurs prestation på Solvalla i onsdags. Och på lördag kanske det tänds någon ny stjärna när E3-finalerna ska avgöras?

Helgens begivenhet är E3-finalerna i Örebro som ingår i V75-spelet. Två sprinterlopp där utgången känns långt ifrån given. Inte minst stonas uppgörelse ser öppen ut på förhand. När det gäller grabbarna tror jag att man kommer långt med tre försöksvinnarna – Corazon Combo, Drake Kronos och Bedazzled Sox. Jag håller Pekka Korpis Corazon Combo som favorit, men Bedazzled Sox imponerade på mig när han vann långa E3 och kan greja den korta upplagan också. Missle Hill ser ut att ha en väldigt fin uppgift i Gulddivisionen och jag förstår att han blir omgångens spik på de flestas system, så även mitt.
Att trav är trav fick vi ett kvitto på i Åbys Stora Pris förra lördagen. Varvet kvar fanns det väl ingen i världen som trodde att Moni Viking skulle hinna fram till seger från jumboposition i kön samtidigt som Hail Mary satt i ledningen. Men vilken spurt han levererade! Ännu ett kvitto på hur svårt det kan vara att spela på hästar.

Ruskig prestation
Björn Goop körde den vinnaren och det för oss över till Solvalla Jubileumspokal i onsdags. Och jag säger bara – wow!
San Moteur var ju ruskigt bra vid segern. Det var inte bara tiden 1.09,7 /2140a som imponerade, det var också sättet han vann loppet på. Man ska komma ihåg att han knappt gick en meter på innerspår men ändå bara forsade han ifrån motståndet sista 400. Det var länge sedan jag blev så imponerad av en häst. Eller rättare sagt – jag tror aldrig jag sett något liknande. Hästen är lugnt matchad och jag hoppas verkligen att vi får se honom mestadels i Sverige även framöver. Visst förstår jag om man testar lyckan i Prix d’Amerique, men utöver det vill jag följa honom på svenska banor.
Slutligen ett tips från mig. Tänk på att de treåringar som imponerar i helgen ska ut i Kriteriekval om ett par veckor och den omställningen brukar inte vara så enkel, det vet jag av egen erfarenhet. Så ställ inte för höga krav på helgens E3-vinnare!

En snabb öppning kan bädda för Born to Run

V75-1: Svårlöst lopp i inledningen. På läget borde 1 Uncle Töll vara en het segerkandidat om han håller upp innerspåret. 6 Toto Barosso har visat väldigt bra kapacitet men är inte helt att lita på. Jag tycker att man ska strecka ett gäng hästar.
V75-2: I Gulddivisionen ser det upplagt ut för 2 Missle Hill. Intrycket senast i Visby var riktigt vasst och med tanke på hur spårlottningen utföll så finns det nog ingen bättre spik i omgången.
V75-3: 1 Corazon Combo valde man spår ett med och då tror man säkert att han håller upp ledningen. I sådana fall är han hästen att slå. 3 Bedazzled Sox verkar vara något extra och är främste utmanaren. Och plockar man även med den siste försöksvinnaren 2 Drake Kronos kommer man nog långt.
V75-4: 3 Dirty Martini har vunnit de gånger han gått felfritt och kommit till ledningen och han är min favorit till segern. 1 Lexington Yoda slutar långt framme på läget och 2 Global Crossover som vann direkt efter långt uppehåll bör man också plocka med. 4 Father Simon satt fast senast och kommer med bra form.
V75-5: Daniel Wäjersten har bra snurr på stallet. 2 Eagle In Disguise övertygade vid segern senast och från ett bra läge tror jag att han kan köra sig till ledningen. Då ska det vara en bra segerchans.
V75-6: Jag streckar de sex innersta spåren i en öppen final. Om jag ska välja ut en häst fastnar jag för 3 Dea Grif som vunnit två gånger på 1.11-tider och har tjänat mest pengar i fältet.
V75-7: Många som är ute efter ledningen och det blir säkert en snabb öppning på loppet. Det kan bädda för 10 Born to Run som visat mycket bra kunnande för klassen. Tipsetta trots ett bakspår. 2 King of Everything och 5 Bravo Santana lär båda hamna bra till i den främre träffen.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Res: 12-11.
V75-2: 2 Missle Hill. Res: 10-3
V75-3: 1, 2, 3. Res: 6-4
V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9. Res: 7-12
V75-5: 2 Eagle In Disguise. Res: 9-7
V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Res: 9-7
V75-7: 2, 5, 10. Res: 1-3

Systemförslaget är på 2 646 rader och kostar 1 323 kronor att lämna in. Spikar man även Dea Grif i sjätte avdelningen blir det 441 rader vilket kostar 220:50 kronor att lämna in.