0705 - 44 01 66

Jag hade stora förväntningar på Solvallas superlördag förra helgen och blev inte besviken. Örebro tar hand om lördagens tävlingar. Jag är på plats och hoppas på chans med Miking i Diamantstoet.

Jag körde tre hästar på Solvalla förra helgen och var tvåa med Lipton Scott och Bold Knick men tyvärr blev Frank S.H. utan pengar i Kriteriet. Hästen lade bort för mycket krafter under vägen och orkade inte.

Vann gjorde Fame and Glory och Timo Nurmos häst svarade för en grym insats. Det blev även seger för Nurmos i Oaks där Adriatica gjorde en mycket strong insats utvändigt utan rygg. Spetshästen Granger såg länge ut som vinnaren men hon låg på lite och fick mjölksyra sista 50 meterna.

Hohneck rör sig perfekt

Franske Hohneck vann UET Elite Circuit Finale för den äldre europaeliten. Hästen drog undan via 1.06,6 sista 500 och sprang och klippte med öronen. Han har otrolig teknik och jag tror nästan inte att jag sett någon travare som rör sig bättre. Hohneck trivs på tusenmetersbana och vann  Elitloppet i våras. Jag blir inte förvånad om han är en favoriterna i nästa års upplaga.

San Moteur slutade femma men han hade svårt läge och svarade för en femstjärnig insats i skymundan. Det ska bli spännande att se honom i Frankrike i vinter.
Totalt var det tolv hästar i den här finalen men när det är storlopp och jämna hästar ska det max vara plats för tio ekipage.

Barack Face är en annan typ än Hohneck. Adrian Kolgjinis häst är en riktig slugger som gjorde en riktigt bra insats från utvändigt ledaren i Europaderbyt. Just A Gigolo och Staro Mack Crowe slutade tvåa och trea och var också bra.

Dancer Brodde sprang i ledningen men han har inte varit lika vass i höst som han var i våras då han bland annat vann Kungapokalen.
Men det är svårt för de yngre hästarna att hitta en ny formtopp när det haft en tidigare på säsongen. Joviality gjorde oväntat bort sig med galopp.

 

V75-1: 7 Olga Utca är min vinnare ett öppet försök i bronsdivision. Det är fördel för ston och hon har haft jättebra form en längre tid. 4 Millmighty har varit bra och gillar lång distans men spår fyra är nog inte perfekt. Som sagt känns det öppet och jag streckar halva fältet.

V75-2: Även i lägsta klassen är det många om budet. 2 Luca di Quattro räknas från perfekt läge och jag tar med 4 Victory H.H. tidigt. Han har gjort många bra lopp och duger även i V75. 11 Valnes New Love kommer in i matchen om det blir högt tempo.

V75-3: 8 It’s Peppertime är stark och rejäl och går bra varje gång han sköter sig. Han gynnas av att värsta konkurrentern är struken och han har bra vinstchans. Jag har med 6 Dogleg. Han känns jättefin men är två klasser bättre i ledningen och normalt får vi svårt att hitta till spets.

V75-4: 14 Michigan Bro har gått jättebra men han har många att runda och det är ingen straffspark från tillägg. 9 Star Cash står på tur för en seger. Jag streckar även 3 Oliver de Bos och 5 Rapid Pal från framspår.

V75-5: Silverförsöket känns också klurigt på förhand. 4 Power Doc är snabb ut och kan ordna hemmaseger. 3 Ready Tonight och 5 Under Armour räknas tidigt. Glöm heller inte stona 6 Sayonara  och 10 Barbro Kronos.

V75-6:  8 Miking tränar jättebra och ska räknas trots att vi har klurigt läge. 12 Faeza Zet är tuff och har tidigare gått bra med Claes Sjöström. Hon känns som ett givet bud. 7 Jiggi har springspår och uppåtform. Jag nöjer mig med tre streck.

V75-7: 4 Castor The Star skrällde i silverfinalen förra helgen och har bra chans igen trots att hästen ska starta i gulddivision. Han har visat att han kan utmana den äldre eliten och har fin spetschans.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 4, 5, 6, 7. Res: 11-8.
V75-2: 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11. Res: 10-1.
V75-3: 8 It’s Peppertime. Res: 10-3.
V75-4: 3, 5, 9, 14. Res: 6-8.
V75-5: 3, 4, 5, 6, 10. Res: 8-1.
V75-6: 7, 8, 12. Res: 15-2.
V75-7: 4 Castor the Star. Res: 7-1.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 7 Olga Utca i den första avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.