0705 - 44 01 66

Sju rätt på Bergsåker förra helgen och jag hoppas att tipsformen håller i sig när Örebro tar över stafettpinnen. Veckans V75-omgång ser klurig ut och dessutom är potten förstärkt med jackpotmiljoner.

High On Pepper tog sjunde raka segern när han vann Bergsåker Winter Trot i lördags. Jorma Kontio satt lugn i dödens och hästen såg hur stark ut som helst hela vägen.
Förstapriset var 500.000 kronor men det bästa hästarna tränas eller tävlar i Frankrike just nu och den höga segerchecken gav inte önskad effekt.
Förhoppningen var att fler tränare skulle resa till Bergsåker och även haft med sig hästar till övriga avdelningar.

Men smart av High On Peppers tränare Katja Melkko som också vann Sylvesterloppet på nyår.
Möjligen ligger loppet lite för tidigt på säsongen och jag tror att det skulle bli högre nivå om Bergsåker Winter Trot kördes en månad senare.

Sju rätt på V75
Jag spikade High On Pepper och stallkamraten It’s Peppertime på V75 samt fick med skrällen Olivia C.H. Även övriga vinnare fanns med på stora spelförslaget som gav drygt 5 000 kr tillbaka.
Ett par har hört sig och det är såklart skoj. En del har även frågat var jag håller hus eftersom jag inte tävlar så mycket.
Svaret är att jag är hemma och tränar. Jag startar inte så många hästar under årets tre första månader. Bland andra Nova Mahiron och Marabou Brodda tränar för fullt för att komma ut senare i vår.

Det var ingen utdelning på fem rätt på Bergsåker i lördags och på nytt är det jackpot. Örebro tar hand om helgens tävlingar. Det ser klurigt ut på förhand och jag tror på hög utdelning för full pott.
Mina spikbud har passande spår och bra form – Maserati Hall i V75-4 och Jalapeno K. i avslutningen.
På söndag är det ett nytt storlopp på Vincennes, Prix de Paris över tuffa 4.150 meter. Idao de Tillard står över och det öppnar upp loppet. Blågula hopp är Missle Hill, Moni Viking och Power.

 

V75-1: Omgångens inleds med ett öppet försök i klass I. 4 Pwojtech Vrijthout har jag kört och han ska passas trots snävt spår i volten. 1 Global Dependable är given på läget och 5 Joint Cheif är också tidig. Totalt streck på sex hästar.

V75-2: Andra avdelningen är et öppet stolopp med lärlingar och en skräll ligger nära till hands. 1 I Love Faux Depart gick bra på Åby senast och har intressant läge. 3 Vicky Montoya är gynnad av lite längre distans och blir segerfarlig om det bli högt tempo. Glöm heller inte 11 Cypress Point.

V75-3: 5 Dark Roadster är mitt förstaval i gulddivisionen. 2 Chapuy laddas för ledningen och från bakspår är 10 Rome Pays Off och 12 Beartime tidiga segerbud om det blir högt tempo.

V75-4: Det är inte helt lätt att hitta starka spikbud. I fjärde avdelningen ser en duo ut att höja sig lite över mängden och jag tar ställning. 1 Maserati Hall gjorde en bra comeback i Margaretas Tidiga Unghästserie senast och normalt ska hästen vara ännu bättre med loppet i kroppen. Hästen har perfekt läge och jag chansspikar Fredrik Wallins fyraåring.

V75-5: Jag tror att 7 Blackhawk Face vinner klass II-försöket om han kliver iväg från start. Hästen har fungerat i tre raka segrar men han är inte att lita på. 6 Baron Tilly är ett tidig bud och jag streckar även 2 Hoohoo Haahaa som gått bra på lång distans.

V75-6: Jag har varit imponerade av 12 Danao Degli Dei i starterna hos Adrian Kolgjini men från spår tolv över kort distans kan det bli tufft att hinna fram. Ett roligt bud är 2 Declan som var duktig tvåa när jag körde honom på Åby.

V75-7: André Eklundhs 2 Jalapeno K. var jättebra i klass I-finalen senast och blir svårslagen trots att han har gått upp en klass. Hästen har perfekt läge och har bra chans att komma till ledningen igen.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 4, 5, 9. Res: 6-7.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11. Res: 8-10.
V75-3: 2, 5, 10, 12. Res: 4-7.
V75-4: 1 Maserati Hall. Res: 3-5.
V75-5: 2, 6, 7. Res: 4-11.
V75-6: 2, 4, 6, 7, 12. Res: 5-8.
V75-7: 2 Jalapeno K. Res: 6-8.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Gelato Pellini i den andra avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.