0705 - 44 01 66

Örebrotravet tar hand om lördagens V75-tävlingar som är kryddade med jackpotmiljoner. Omgången avslutas med ett intressant stayerlopp och High On Pepper är mitt förstaval trots dubbla tillägg.

Förra veckans kördes som bekant V75 på Jägersro och jag tycker att två prestationer stack ut. Bengurion Jet dundrade på i 1.10-fart i L.C. Peterson-Broddas Minne och insatsen var strålande.
Alessandro Gocciadoro hade en mycket bra dag och vann tre V75-lopp och Bengurion Jet är nu klar för finalen i Paralympia-travet.

Jag blev även imponerad av Boreas och Gustav Johansson i klass I. Hästen mötte de bästa i kullen i fjol och ser ut att få en spännande fyraåringssäsong. Det var en omstart i det loppet men Boreas springremmen gick av upp till start och för mig var det en solklar omstart.
När utrustning går sönder upp till vingen ska loppen blåsas av men om kuskar missar starten och inte stör konkurrenter ska det inte bli omstart.

Vi reser till Danmark
Nova Mahiron gjorde comeback innan V75 drog igång och hon föll med flaggan i topp från spets. Det blev lite för tuff körning i början och hästen kunde inte stå emot Olga Utca över målrakan.
Nästa start blir på Charlottenlund i mitten av maj i samband med Copenhagen Cup. Vi siktar på att upprepa fjolårets fullträff i stoeliten.

Borups Victory vann finska storloppet Seinäjoki-Race i lördags. Hästen vann lätt trots tuff resa och går från klarhet till klarhet. Jag tycker att Borups Victory hör 
hemma i Elitloppet, den kapaciteten finns. Men jag vet inte hur Daniel Wäjersten och kretsen kring hästen tänker om den framtida matchningen.

På lördag är det jackpot i Örebro. Sista chansen körs till Paralympiatravet och jag tror att Mister Hercules (V75-3) vinner.
Lördagens mest intressant lopp avslutar omgången, Orebro Int’l över tre varv med 15 hästar. High On Pepper och Gamin Jaba är tuffa men jag streckar en kvartett på V75.

 

V75-1: 1 Freako vann direkt i comebacken och ser ut att han en vettig uppgift men det känns som ett öppet försök i klass I. 11 Global Caps är van att sätta nosen först och räknas tidigt. 4 Olympic Winner ska passas och glöm heller inte 3 Rajon med lopp i kroppen.

V75-2: 6 Spike M.M. spikade jag på Bergsåker men hästen kom inte till ledningen och är kvar i lägsta klassen. Jag hoppas att han spetsar och då är det bra chans men spåret är en bit ut på vingen. 5 Cherokee Face har spår invändigt och är värst emot. 1 Popeye Tooma har läget, streck även för 8 Victory Poseidon och 9 De Facto.

V75-3: 5 Mister Hercules har ett lopp i kroppen och toppchans i högsta klassen. Hästens värsta konkurrenter har sämre spår och jag skulle tro att han tidigt sitter i ledningen.

V75-4: 3 Tyson Renegade är bra och min givna förstahäst men loppet håller ganska låg klass och det är många hästar och flera volter. En skräll kan ligga på lut och jag garderar friskt. 6 Arn Silvio kan fronta från springspår och då blir han nog inte lätt att slå.

V75-5: I bronsförsöket väljer jag att gå kort. 2 Kendall Jackson och 6 Dana Ek känns om givna segerbud men jag tar även med 1 Jax Journey. Hästen vann direkt efter vila senast och har intressant läge.

V75-6: 3 Combat Fighter sprang dött lopp i silverfinalen näst senast och är fortfarande kvar i klassen. I förra loppet tappade han fart på grund av en trött konkurrent och var ursäktad. Nu är det perfekt läge och bra chans från spets.

V75-7: Styrkeprovet Orebro Int’l avslutar omgången och det är intressant lopp över tre varv. 10 High On Pepper var bra trots att han inte vann senast och distansen är ett stort plus. 3 Pwojtech Vrijthout och 5 Leroy Boko är roliga bud på startvolten.

Thomas system
V75-1: 1, 3, 4, 8, 9, 11. Res: 6-7.
V75-2: 1, 5, 6, 8, 9. Res: 7-4.
V75-3: 5 Mister Hercules. Res: 6-10.
V75-4: 1, 3, 4, 5, 6, 8, 12. Res: 10-7.
V75-5: 1, 2, 6. Res: 5-10.
V75-6: 3 Combat Fighter. Res: 6-5.
V75-7: 3, 5, 10, 14. Res: 12-13.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Tyson Renegade i den fjärde avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.