0705 - 44 01 66

Jägersro tappar topptränare och första inbjudan till Elitloppet är två av punkterna jag tar upp i veckans spalt. Lördagens V75-tävlingar hämtas från Örebro och nyckeltränare är Bergsåkers Daniel Wäjersten.

Förra helgen kom nyheten att Conrad Lugauer lämnar Jägersro för att bli tränare på Menhammar och ha sin licens på Solvalla. Det är såklart tråkigt för oss på Jägersro.
Lugauer är en mycket duktig tränare och trevlig kille. Han har fått en toppenchans och det är bara att önska honom lycka till i Stockholm. För travsporten i södra Sverige är det ett stort tapp men det är för tidigt att säga hur det kommer att påverka Jägersro.

San Moteur till Elitloppet
I lördags kom Solvalla med den första inbjudan till Elitloppet senare i vår. Det har varit lite snack men om det är en svensk eller utländsk häst som får första biljetten spelar ingen roll. Är San Moteur frisk ska han absolut vara med och tycker Björn Goop och Håkan Arvidsson att stjärnan är redo ska han absolut ha en inbjudan.
För Elitloppet är det positivt att surret är igång men jag personligen hade gärna sett en årsdebut innan han blev klar för sista söndagen i maj.

Som jag misstänkte var Four Guys Dream vinnaren i gulddivisionen på Romme förra helgen. Han gjorde en jättebra avslutning och var bara bäst.
Flera vill se honom i Elitloppet också men det är för tidigt att säga. Four Guys Dream är färsk i högsta klassen och finns många fina uppgifter om han är så här bra.

Frank S.H. körde jag en gång som tvååring. Jag gillade Fredrik Perssons häst och har haft koll på honom. På Jägersro i onsdags gjorde han första starten som treåring och vände ut och in på konkurrenterna sista 600. Fortsättning följer.

På lördag är det Örebro som gäller och jag tror mycket på Daniel Wäjerstens hästar.
Han har en toppchans med Borups Victory i V75-inledningen och blir svårslagen med Fabulous Pellini (V75-5) i ett stolopp.

V75-1. 6 Borups Victory är en väldigt fin häst som gått mycket bra på slutet. Han är snabb ut och jag tror inte att han behöver ledningen för att vinna. Jag spikar och 5 King Of Everything och 9 Axel Ruda är tidiga vid gardering.

V75-2: Försöket i lägsta klassen känns öppen och jag streckar fem hästar. 2 Catch Me kommer från fin seger och Mattias Djuse verkar ha fin stallform. 1 Itso Sisu har läget och lopp i kroppen. 3 Nordic Star Tooma är ganska tidig och stallkamraterna 4 Frazze och 6 Solkattens Lucas ska passas.

V75-3: 5 Chapuy slutade tvåa i guld förra helgen och nu har han chans på ledningen men över full väg väljer jag att gardera. 1 Spickleback Face är tidig bara han hittar ut från innerspår. 6 Kuyt F.Boko är bra i grunden.

V75-4: Bronsförsöket körs över sprinterdistans och det kan bli full körning från början. 1 Castor The Star laddas men även 2 So Far Away Ås och 3 Indigo är snabba och vill till ledningen. Det är en stark trio men om det körs för tufft i inledningen kan 9 Feel The Benefit få loppet. Hästen har perfekt smygläge.

V75-5: Mitt andra spikbud kommer också från Daniel Wäjerstens stall. 9 Fabulous Pellini var mycket bra i comebacken och har fin segerchans trots bakspår över kort distans.

V75-6: Sjätte avdelningen är ett ganska öppet försök i Diamantstoet. 6 Bahia har spetsläge och är min förstahäst. Stallkamraten 8 Cassandra Ferm är tidig emot. 12 Athena Face var duktig senast och är hetast från tillägg.

V75-7: Avslutningen är ett öppet försök i näst lägsta klassen och jag tar många streck. 3 Global Above All har haft svåra lägen men nu har han perfekt spår och gynnas av lång distans. 12 Bugatti Hall är en fin häst som räknas tidigt trots jobbigt utgångsläge.

Thomas system
V75-1: 6 Borups Victory. Res: 5-9.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 6. Res: 7-8.
V75-3: 1, 5, 6. Res: 9-7.
V75-4: 1, 2, 3, 9. Res: 6-4.
V75-5: 9 Fabulous Pellini. Res: 7-4.
V75-6: 1, 6, 7, 8, 12. Res: 14-10.
V75-7: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 12. Res: 6-8.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Global Above All i den sjunde avdelningen blir systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.