0705 - 44 01 66

Östersundtravet bjuder på en spännande V75-omgång med Jämtlands Stora Pris som huvudnummer. Det är täta givar på storloppen och redan på söndag körs Oslo Grand Prix med extra V75.

V75 går ut på Norrlandsturné och på lördag är det Östersund som gäller. 
Huvudloppet Jämtlands Stora Pris är ett öppet och intressant lopp. Hail Mary har perfekt spår men han fick två tuffa heat i Elitloppet. Tål han det?
Om hästen tagit loppen rätt har han bra chans men jag vågar inte spika.
Ytterligare två travare från Elitloppet är med i Östersund. Brother Bill är ett tidigt bud men tyvärr har Just Believe från Australien fått ett dåligt spår. Han blev störd till galopp med krafter kvar på Solvalla och det är ingen tokig häst. Full väg är troligen en fördel.
Loppets luring är Power som gick bra i Harper Hanovers lopp och ser ut att vara på väg tillbaka till toppformen. Han kan få loppet om det blir tuff körning.

Färdigspelat för Zlatan
Jag gillar inte bara trav utan uppskattar även andra sporter. I veckan kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic lägger fotbollsskorna på hyllan. Han har haft en imponerade karriär och jag är glad att ha fått uppleva den. Det kommer att dröja  länge innan Sverige får fram en ny spelare av Zlatans kaliber.

Tillbaka till Östersund. I omgången körs ett kallblodslopp och jag gillar Stjärnblomster men på lördag spikar jag emot. Hon har sett fin ut i år men kanske riktigt lika rapp som förra säsongen och från tillägg kan det bli för tufft.
Jag väljer istället att gå på Klack Molle som står perfekt till på startvolten. Kallblodet vann på V75 i Gävle i maj och han har bra chans att leda hela vägen igen.

På söndag körs Oslo Grand Prix på Bjerke. Vinnaren får en miljon norska kronor men jag tycker att Östersund med 600.000 kronor i segercheck fått till ett bättre och mer spännande lopp.
Stoletheshow är titelförsvarare i Oslo men min vinnare är Oscar L.A.

V75-1: Lördagens omgång inleds med ett ganska öppet försök i näst lägsta klassen. 6 Doctor Gio var tapper senast och är tidig men jag vill varna för 10 Lindysmusclemania som vann direkt i debuten på svensk mark och står perfekt inne penningmässigt. Pass upp även för hemmahästen 8 Jackpot.

V75-2: Andra avdelningen är omgångens kallblodslopp. 1 Klack Molle vann säkert från ledningen på V75 i förra loppet och från perfekt spår siktar han på spets och slut igen. 11 Stjärnblomster är snabb men det ser ut som en tuff uppgift med tillägg och kort distans. Därför spikar jag emot.

V75-3: 7 Felicia Zet var mycket bra i bronsdivisionen senast och är kvar i klassen. Full väg den här gången är inget bekymmer och stoet visade inte minst senast att hon tål att göra jobbet själv. Det ser ut som en passande uppgift och jag spikar.

V75-4: 8 Isabelle Cash är mitt förstastreck men det är ett öppet stolopp med ungdomskuskar. 13 Ividia är ett tidigt bud och 2 Mitzy Gold räknas från ledningen men här kan det skrälla och jag hoppas att det räcker med sex streck.

V75-5: 2 De Facto var favorit i lägsta klassen förra helgen och han provar igen. Hästen var inte som bäst och det är ingen spik för mig. 10 Valmar E.W. närmar sig en vinst och jag tar även med 4 I Am Timmie och 7 R.K.Star.

V75-6: Årets upplaga av Jämtland Stora Pris är intressant och 3 Hail Mary har bästa läget men det finns starka motbud. Jag har blivit imponerad av 4 Iceland Falls och 5 Brother Bill är given. Loppets roliga vinstbud är 10 Power.

V75-7: Omgången avslutas med ett vidöppet försök i silverdivisionen över kort distans. Det är fördel för ston och 5 Barbro Kronos står bra inne i loppet. Hon möte högsta klassen i förra loppet och är mitt chansdrag.

Thomas system
V75-1: 6, 8, 10. Res: 9-5.
V75-2: 1 Klack Molle. Res: 11-14.
V75-3: 7 Felicia Zet. Res: 12-2.
V75-4: 2, 8, 9, 11, 13, 15. Res: 4-1.
V75-5: 2, 4, 7, 10. Res: 3-11.
V75-6: 3, 4, 5, 10. Res: 8-2.
V75-7: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10. Res: 12-11.
Spelförslaget är på 2 304 rader och kostar 1 152 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Barbro Kronos i den sjunde avdelningen blir systemet på 288 rader och kostar 144 kronor.