0705 - 44 01 66

V75-spelet drar på Norrlandsturne och Östersund bjuder på en intressant omgång med chans till hög utdelning. Lördagens höjdpunkt är Jämtlands Stora Pris och årets upplaga håller jämn och hög nivå.

Storloppen avlöser varandra och det är väl sörjt för topphästarna under sommaren. I helgen körs Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix och det är bra nivå på båda loppen.
Det är som sagt tuff konkurrensen om att locka stjärnorna och jag tycker att man fått till ett bra storlopp i Östersund. Det är flera om budet i Jämtlands Stora Pris och jag streckar en kvartett på V75.
Överlag har banan i Jämtland lockat till en intressant omgång och det är klurigt på förhand. Jag har en stark spik men flera av avdelningarna är öppna och det kan bli hög utdelning och man hittar alla sju vinnarna.

Björn Goops nya stjärna San Moteur tackade nej till Elitloppet och det ska bli spännande att se honom i Oslo Grand Prix på söndag.
Nästa helg körs miljonloppet Norrbottens Stora Pris i Boden och det är möjligt flera hästar från lördagens tävlingar även dyker upp i Boden.

Fått ett av tre föl

Det är en spännande period på året nu när stona fölar. Jag har tre fölston och hittills fått ett föl. Music la Marc har lämnat ett jättefint hingstföl efter Googoo Gaagaa. Hennes nästa partner blir Maharajah.
Mulligan och Blue Tee ska föla i dagarna. Även Mulligan är dräktig med Googoo Gaagaa och tanken är att hon ska betäckas med Campo Bahia. Blue Tee väntar föl efter Traders och ska gå till Mister J.P.

Jag har två intressanta fyraåringar i stallet. Stoet Nova Mahiron har vunnit årets två starter och nästa uppgift för henne blir Prix Diana Zet den 22 juni. Det är ett fyraåringslopp för ston på Solvalla med 400 000 kronor i förstapris.
Ikaros Sisu är en topphäst som jag också håller högt. Han fick ett tufft lopp i årsdebuten och nu ska han prova Derbydistansen 2 640 meter på Jägersro i nästa lopp. Det ska bli intressant att se hur han fungerar på lång distans och efter det testet vet jag hur vi ska jobba med Ikarus Sisu framöver.

 

V75-1: 7 Gardner Shaw spurtade jättefint i finalen senast och är kvar i silverdivisionen. Hästen är både snabb och stark och går även fint över kort distans. Trots spår en bit ut tror jag att han har bra segerchans.

V75-2: Ett öppet kallblodslopp där 3 L.Q.Widde är hetast av hästarna på startvolten men det finns flera tuffa motbud. Jag tar med 5 Kalmar, 8 Ulvsåsen, 9 Norrlands Scott och 14 B.W.Rune.

V75-3: Fyra streck borde räcka långt i näst lägsta klassen. 4 L.L.Labero har gått jättebra och är mitt förstaval. 5 Born To Run är given vid gardering. Loppets skrällbud heter 2 Capital Gain C.C. och 9 Final Whistle.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett ungdomslopp med 15 ston och normalt ska man ta många streck men den här veckan väljer jag att spika. 3 Bentley Gar vann på topptid senast och jag tror att hon bara vinner.

V75-5: Lördagens klass II-försök känns vidöppet. Jag tar med åtta av tolv hästar och hoppas på skräll. 9 Mercenary har imponerat och är mitt förstastreck men bakspår känns inte optimalt. Glöm inte 4 Load Master.

V75-6: 700 000 kronor väntar vinnaren i Jämtlands Stora Pris. Förra året vann 10 Vernissage Grif men jag är lite tveksam på formen. 1 Click Bait har spetsläge men ska kanske gå i ryggar över full väg? 2 Spickleback Face och 7 Mister Hercules är två tuffingar.

V75-7: 3 L.L.Royal kommer från en toppinsats och är ett tänkbart singelstreck men jag nöjer mig att spika honom på lilla systemet. 2 Parker är stark och har fin kapacitet. 9 Santos de Castella höll jättebra mot tufft motstånd i Harper Hanovers lopp senast. Även 6 Devils Tongue gick bra i tufft lopp på Solvalla under Elitloppshelgen.

Thomas system
V75-1: 7 Gardner Shaw. Res: 5-3.
V75-2: 3, 5, 8, 9, 14. Res: 1-12.
V75-3: 2, 4, 5, 9. Res: 10-3.
V75-4: 3 Bentley Gar. Res: 5-13.
V75-5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 11. Res: 12-8.
V75-6: 1, 2, 7, 10. Res: 5-3.
V75-7: 2, 3, 6, 9. Res: 4-5.
Spelförslaget är på 2 560 rader och kostar 1 280 kronor att lämna in. Om man spikar 3 L.L.Royal i den sjunde avdelningen blir systemet på 640 rader och kostar 320 kronor.