0705 - 44 01 66

V75-spelet reser till Östersund och på lördag körs Jämtlands Stora Pris för den äldre eliten. Men i helgen är det dubbla V75-omgångar och på söndag avgörs Oslo Grand Prix på Bjerke.

I.D.Got A Colt såg jättefin ut och svarade för en stark insats när han skrällde i fyraåringsloppet Ina Scots Ära förra helgen. Hästen köptes till Robert Bergh stall i våras och det verkar vara ett bra köp.
Jag vann faktiskt med hästen i tävlingsdebuten och I.D.Got A Colt ser ut att ha utvecklats fint. Han var duktig även hos Tommy Karlstedt som treåring.

Thereisnolimit vann gulddivisionen på Mantorp. Han fick bestämma tempot i ledningen och stack undan. Favoriten Admiral As var inte som bäst och är man inte i form så blir det svårt att vinna.

Stjärnan har utvecklats

Jag hade tre hästar till start på Mantorp och hade förhoppningar på förhand men det var stolpe ut. De Chambeau var på väg mot ledningen och jag får ta på mig att det blev omstart men jag hörde inga startkommandon och funktionärerna borde ha tagit på sig omstarten.
Money Matters felade i första försöket men skötte sig i den giltiga starten och vann loppet lätt. I det andra försöket fick vi ingen bra start men jag tror att vi hade gett Money Matters en match från ledningen.
Marabou Brodda blev tyvärr hängande men hon gick bra till slut. Även Rustico spurtade fint.

I söndags vann S.G.Empress Guldstoet på Axevalla. Treåringen är obesegrad efter fyra starter och Roger Walmann plockar fram bra hästar år efter år.

I helgen körs både Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix för den äldre eliten och det är bra fält både i Östersund och på Bjerke.
I Oslo står det främst mellan femåringarna Barack Face och Joviality men jag tycker att det är lite fördel för Adrian Kolgjinis häst.
Barack Face var jättebra ifjol men jag tycker att han har utvecklats och rör sig smidigare och bättre i år.

V75-1: 3 Heavenly Zet har vunnit årets båda starter och har ett passande läge i lägsta klassen. Från spets har hästen bra chans och jag spikar på lilla systemet men garderar på den stora lappen. 5 Not For Sale är värst emot och skrällbudet heter 6 J.J.Dragon.

V75-2: Lärlingarna gör upp i den andra avdelningen. Det är 15 ston och spårtrappa. 3 Önas Rose är hästen att slå från ledningen men det brukar kunna bli tuff körning i den här typen av lopp. 8 Dutchess Sun var jättebra i senaste loppet och är tidig trots spåret. 5 Icicle Am ser ut att bli helt bortglömd.

V75-3: I silverförsöket är det fördel för ston och 5 Zeudi Amg blir svårslagen. Hon gick jättebra från svårt läge på Solvalla i förra loppet.

V75-4: I Östersund är det som vanligt ett kallblodslopp på kupongen och veckans omgång är inget undantag. 4 Rams Bror har spetschans och känns klart bäst av hästarna på startvolten. 12 Ulvsåsen har vunnit två lopp efter lång frånvaro och är jättebra men det är ett klurigt läge. Jag streckar även 6 Eld Tekno och 7 Storm Teddy.

V75-5: 6 Poleposition ser ut att bli favorit i bronsförsöket men det är lite risk för vingel. 4 Portofino är bra om han sköter sig. Glöm inte hemmahästen 1 Invisible Sun och skrällen 7 Jimbaran Zon.

V75-6: 4 Mellby Jinx är min vinnare i högsta klassen. Hästen har god chans att fronta men det saknas inte motbud. Stallkamraterna 3 Mister Hercules och 5 Hail Mary är tidiga. Även streck för 7 Hustle Rain.

V75-7: Daniel Wäjersten tränar Mellby Jinx och har många heta segerbud i omgången men jag tror att hans bästa chans är 2 Kilgore i näst lägsta klassen. Hästen har haft svåra lägen men nu är det perfekt spår och även sprinterdistans är en fördel.

Thomas system
V75-1: 3, 4, 5, 6, 10. Res: 7-8.
V75-2: 3, 5, 6, 7, 8, 14. Res: 1-10.
V75-3: 5 Zeudi Amg. Res: 4-1.
V75-4: 4, 6, 7, 12. Res: 10-9.
V75-5: 1, 3, 4, 6, 7. Res: 9-2.
V75-6: 3, 4, 5, 7. Res: 8-2.
V75-7: 2 Kilgore. Res: 5-6.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Heavenly Zet i den första avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.