0705 - 44 01 66

V75 i Rättvik i augusti brukar vara synonymt med final i Sommartravet. Tyvärr har man lagt ned den biten. Den största begivenheten i helgen blir helt klart finalen i Hambletonian på lördag kvällen.

Det blev stor utdelning förra helgen där två system överlevde alla sju lopp och belönades med över 12 miljoner kronor. Mina tips i denna spalt var väl helt okej utan att det räckte ända fram, med spik på Faeza Zet samt tipsettor på elvaoddsaren S.J.’s Tribute samt Readly Lavec. Nya tag på Rättvik denna helg. Jag har ett flertal gånger varit på plats den här tävlingsdagen i samband med att man kört final i Sommatravet. I år är Sommartravet nedlagt, vilket jag kan tycka är synd. Själva finalloppet med 300 000 kronor till vinnaren med hästar på tre olika volter verkade vara uppskattat av spelarna. Och alla hästar var ju välkända namn för den breda V75-publiken. Jag vann bland annat loppet en gång med Staro Italy och har goda minnen från Rättvik. Initiativet att lägga ner Sommartravet var i mitt tycke ett beslut i felaktig riktning. Nu pratas det om att det ska återuppstå nästa år. Om så blir fallet eller inte återstår att se.
Gulddivisionen brukar vara en attraktion på lördagarna men veckans startfält är inget av de vassare för årstiden. Fyra hästar sticker ut och mitt vinnartips i Ego Boys Minne 2022 hamnar på Seismic Wave med Claes Sjöström i sulkyn.

Svensk dominans
På lördag kväll kommer jag att bänka mig framför TV:n och följa tävlingarna från USA när Hambletonian ska avgöras på Meadowland. Huvudloppet blir extra spännande att följa detta år eftersom hela sju av tio finalister är svensktränade. Högst ovanligt med så många svenska inslag, men å andra sidan, vad säger det i sin tur egentligen om konkurrensen i USA i dagsläget?

Jag blev riktigt imponerad av Dexter Dunns styrning med Åke Svanstedts Jiggy Jog när hon speedade hem sitt försök förra veckan. Även Lucas Wallin-tränade Rebuff imponerade då han dirigerade det andra försöket på ett tilltalande sätt. Jag tror att någon av dessa två vinner på lördag, men det saknas inte utmanare!

V75-1: 3 L.L.Royal tycker jag är rätt favorit i loppet. Kommer han till ledningen blir han nog svår att passera. Hotet om både ledningen och segern kan vara invändige 1 Reven Dejavu.
V75-2: 5 Invader Am har gjort fina insatser på slutet och trivs på distansen. Läget är bra och jag köper att han och 4 M.T.On Target ska vara mest streckade i loppet. 2 Voice of Reason gick en väldigt bra tid på Eskilstuna senast.
V75-3: Det är inte det vassaste Guldloppet denna sommar. 3 Seismic Wave kan öppna och tävlar han på toppen av sin förmåga ska han ha bra chans i ett sådant här lopp. Tar man även med trion 1 Milliondollarrhyme, 2 Global Badman och 10 Inti Boko känns det heltäckt.
V75-4: Det här kallblodsloppet ser ut som en perfekt uppgift för 1 Ramstad Balder. Han körs av en vass startkusk och det luktar spets och slut lång väg. Det känns som ett bra spikförslag.
V75-5: Här tror jag mycket på 4 Borups Tornado. Han har visat form en längre tid och läget är passande. Jag tror att siktet är inställt på ledningen och därifrån måste det vara en bra chans. Men han kan nog vinna på andra sätt också.
V75-6: I stoloppet lyfter jag fram 2 Heartbeat Julie som ett roligt drag. Hon såg länge segerfarlig ut från dödens senast insatsen och var väldigt bra. Utan strul blir hon att räkna med här. 9 Cash and Carry är ett tidigt bud om hon kommer till. 14 Filippa B.J. bör man också plocka med tidigt.
V75-7: Även det avslutande loppet ser öppet ut. 8 Jano di Quattro som ska tävla barfota är gynnad av distansen och får mitt vinnartips trots spåret långt ute på vingen. 2 Doldis gör bra lopp i stort sett varje gång och har ett perfekt läge. Rysaren är 3 Kee Keeper som inledde väldigt lovande och tävlar på hemmaplan.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3. Res: 8-9.
V75-2: 2, 4, 5, 6, 9. Res: 12-7
V75-3: 1, 2, 3, 10. Res: 8-4
V75-4: 1 Ramstad Balder. Res: 9-15
V75-5: 4 Borups Tornado. Res: 8-2
V75-6: 1, 2, 4, 8, 9, 10, 14. Res: 6-3
V75-7: 2, 3, 7, 8, 10. Res: 1-5

Systemstorleken är 2 100 rader och det kostar 1 050 kronor att lämna in. Spikar man även Invader Am i den andra avdelningen blir det 420 rader som kostar 210 kronor.