0705 - 44 01 66

Onsdagens extra V75 bjöd på några otroliga insatser och förra helgens snackis blev ett bötesbelopp. Denna helg är det E3-finaler på Romme och det är stora favoriter i båda finalerna men jag garderar.

Vi har bjudits på många fina prestationer på sistone. Damerna först och jag måste hylla Great Skills. Daniel Wäjersten har förvaltat talangen han fick in när Hans-Owe Sundberg gick i pension på bästa sätt och stoet tillhör nu Sverigeeliten. Segern i Sto-EM var ren och skär uppvisning.
Onsdagens höjdpunkt var annars Margareta Wallenius-Klebergs Pokal, f.d. Jubileumspokalen, och där gjorde Francesco Zet och Örjan Kihlström inga fel. Jag tror inte han behövde visa hela sitt register och vann ändå.
Ett plus även till tvåan Borups Victory som gjorde en lika bra insats som vinnaren.
Där har vi två hästar som borde ha med sig respekt även in i det internationella rummet.

”Lägg till en nolla”
På Åby förra helgen gjorde Admiral As ett topplopp när han vann Åbys Stora Pris från utvändigt om ledaren. Daniel Redéns hästar är svårstoppade för dagen.
Snackisen blev dock Alessandro Gocciadoro och hans Bengurion Jet. Ekipaget såg ut att gå ner för tidigt på open stretch och fick böter för att ha kört utanför bangränsen. Hela 500 kronor kostade förseelsen, som ledde till att man nådde andrapriset och 700.000 kronor.
Lägg till åtminstone en nolla så är det mer rimligt. Jag tycker generellt att vi har för höga böter, men här är det tvärtom. Det kostar nästan lika mycket att störa defileringen. Måldomarnämnden går från klarhet till klarhet… Jag tycker dock det är rätt att inte diska, med tanke på hur regelverket ser ut just nu.
Nästa tisdag är det försök till Derbyt och Derbystoet hemma på Jägersro. Återigen har man knuffat undan stona från V75-kupongen. Tråkigt tycker jag. Är det ingen på ATG som bryr sig om sporten?
Detta gör stona inga tjänster och höjer knappast deras priser på auktioner framöver.
Jag tycker åtminstone tre av Derbystoförsöken skulle varit på kupongen.
Miking hade oflyt i lotten och fick spår åtta, men vi är åtminstone med och kämpar om det.

V75-1: 7 In Love Mearas har börjat fint för Daniel Redén. Senast åkte han dit över lång distans men medeldistans är bättre nu. Från springspår kan han vinna och jag spikar på lilla systemet. Bakom är det öppet och jag tar med många på stora lappen. 6 Leroy Boko ska passas tidigt.
V75-2: 3 Effective har ett spännande läge och har radat upp fina insatser på sistone. Nu kan det vara dags för seger. 5 Great Time Trot var lovande som tvååring och har nu kommit tillbaka på fint sätt efter lång frånvaro. 9 Jobspost trivs över lång distans.
V75-3: I grabbarnas E3-final blir 1 Expo Wise As klar favorit. Han har en bra segerchans om det löser sig från innerspåret, men just på läget vill jag gardera. 6 Epsom As har imponerat på mig och 5 S.G.Dracarys verkar vara under väldigt fin utveckling. Jag stänger på en trio.
V75-4: 4 Global Badman har läge för spets och därifrån ska han slås. 8 Mister Hercules är stark och 7 Charmant de Zack var väldigt bra på Solvalla näst senast. En felfri 2 Revelation ska inte räknas bort över rätt distans nu.
V75-5: Här kommer min första spik. 5 Lindysmusclemania åkte dit mot en stallkamrat senast men kort distans kan nog vara ett plus för den här USA-importen. Det saknas inte motstånd men jag tror Daniel Wäjersten sitter bakom vinnaren.
V75-6: I stonas E3-final går tipset till 2 Kinglet Bird som är snabb ut och har spetsläge. En felfri 5 Kitty Hawk kan skrälla och 8 Coral Coger vann ju långa E3 och fäller många om tempo.
V75-7: I avslutningen spikar jag 3 Don’t Say Gar. Det är visserligen ett fyraårigt sto i Silverdivisionen, men hon har slagit väldigt bra kullkamrater på sistone och har ett bra läge här. Garderar man är 4 Donizetti ett starkt motbud.

Thomas system
V75-1: 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11. Res: 2-12
V75-2: 3, 5, 8, 9, 12. Res: 10-4
V75-3: 1, 5, 6. Res: 9-7
V75-4: 2, 4, 7, 8. Res: 1-10
V75-5: 5 Lindysmusclemania. Res: 3-2
V75-6: 2, 3, 4, 5, 8. Res: 10-6
V75-7: 3 Don’t Say Gar. Res: 4-8

Systemförslaget är på 2 100 rader och kostar 1 050 kr att lämna in. Spikar man även 7 In Love Mearas i den första avdelningen blir systemet 300 rader och kostar 150 kr att lämna in.