0705 - 44 01 66

Den här veckan har vi haft höstmöte med travtränarna i dagarna två i Stockholm med bland andra Svensk Travsports vd Maria Croon och sportchef Robert Karlsson som gäster. Inför mötet hade vi beställt en rapport från Ludvig & Co (tidigare LRF Konsult) om hur det står till för travtränarna i Sverige.

Med ökade kostnader för foder, diesel och el ser det tufft ut. Kortfattad kan man säga att tränarna tar för dåligt betalt samt att prispengarna måste höjas.
Om inget görs omgående är jag rädd för att många proffstränare måste lägga ner rörelsen framöver. Jag själv har höjt träningsavgiften från den 1 augusti.

Måste minska utgifterna

Den här veckan kom ATG:s kvartalsrapport. Spel på hästar har minskat och totalt är nettospelsintäkterna ner en procent. Samtidigt har kostnaderna ökat.
ATG har säkerligen börjat kolla på vad man kan göra för att minska på utgifterna, vilket företag inom alla branscher får göra.

På söndag körs extra V75-tävlingar på Solvalla och det bjuds på otroligt bra sport. Totalt körs tolv semifinaler till Breeders Crown och det här är det sista storloppet för Sveriges tre- och fyraåriga hästar.
Jag har kvalat in en duo till semifinalerna. Nova Mahiron (lopp 2, utanför V75-kupongen) kommer med fin form. Hon är inte anmäld till några andra årgångslopp och jag har siktat hit men tyvärr fick vi spår tolv och möter tufft motstånd. Hon är dock bra själv också och jag ska göra ett försök att sluta bland de fyra främsta, vilket innebär en finalbiljett.

Ikaros Sisu (V75-1) har spår ett bakom bilen och där ser det bättre ut på förhand. Hästen har gått bra i varje start på sistone och jag tycker att han startar med segerchans. Hittills i år har jag inte laddat med honom men jag vet att han kan öppna bättre än tidigare. Det är osäkert om Ikaros Sisu kan hålla ledningen men vi borde åtminstone få en fin position i främre träffen.

 

V75-1: Lördagens omgång inleds med ett ganska öppet försök i bronsdivisionen. 9 Castor The Star var duktig vid segern senast men då vann han från spets och nu är det svårare läge. 3 Hannibal Face och 6 Kimi di Quattro känns värst emot men det finns även fler som kan duga.

V75-2: 8 Grisle Odin G.L. ser ut att ha en straffspark i omgångens kallblodslopp. Han körs av Björn Goop den här gången och det är nog bara galopp emot.

V75-3: 6 Global Badman ser ut att ha bra chans i gulddivisionen men han galopperade i förra loppet och är lite svårbedömd. 9 Missle Hill är värst emot och jag streckar även duon 3 Seismic Wave och 8 Click Bait.

V75-4: Stolopp och lärlingar och som vanligt med de här förutsättningarna ser det öppet ut och jag streckar sju hästar. Mitt förstaval och spik på lilla spelförslaget är 12 Nanny’s Girl. Hon har jättebra form och brukar alltid avsluta snabbt.

V75-5: I lägsta klassen låser jag på en stark trio. 3 Drill var duktig trea med galopp senast och kan vara vinnaren om han sköter sig. 2 Mister Lucky Sox står bra inne i klassen och 8 Por Una Cabeza är gynnad av en invändig strykning. Han är bra nog att segerstrida även med lite jobb under vägen.

V75-6: Mitt andra spikbud kommer i klass I-försöket. 6 Global Crusader kommer med fyra raka segrar och  har tidigare vunnit över lång distans. Nu har han chans på ledningen och hans värsta konkurrenter har lite svårare spår.

V75-7: Omgången avslutas med ett ganska öppet försök i silverdivisionen. 4 L.L.Royal är mitt förstastreck. 3 Bugatti Miles återkommer efter uppehåll och 6 Amalencius B.B. är svår att räkna på. Jag streckar halva fältet och varnar för 1 Huddlestone som har perfekt läge för en smygresa på innerspår.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 6, 9. Res: 4-7.
V75-2: 8 Grisle Odin G.L. Res: 2-11.
V75-3: 3, 6, 8, 9. Res: 5-10.
V75-4: 3, 4, 8, 9, 12, 13, 15. Res: 11-10.
V75-5: 2, 3, 8. Res: 5-6.
V75-6: 6 Global Crusader. Res: 5-4.
V75-7: 1, 2, 3, 4, 6, 8. Res: 10-5.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 12 Nanny’s Girl i den fjärde avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.