0705 - 44 01 66

Påskhelgen innebär V75-tävlingar varje dag och finalen är söndagens multijackpot på Romme. ATG har sparat jackpotpengar under en längre period och omgången är såklart jättespännande på förhand.

Förra helgen var det bra sport på Solvalla med V75-finaler och fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie. Det var flera starka insatser och i högsta klassen fick vi se tioårige Phoenix Photo vinna från spets. Hästen var mycket fin och visade ett bra löphuvud.
Jag spikade High On Pepper men han fick sin segersvit bruten. Med facit i hand borde jag ha garderat. Hästen är inte jättekvick och på en snabb sommarbana är det inte så lätt att runda till seger när ledaren springer en låg 1.11-tid. High On Pepper får det tufft över medeldistans i sommar men över längre distanser kommer han att stå sig bättre.

Otrolig inställning
Silverfinalen blev var ett rivigt lopp där det såg ut som Goliat (Danao Degli Dei) tävlade mot David (Combat Fighter). 
Danao Degli Dei var lite pigg i ledningen och Combat Fighter visade otrolig inställning som kämpade sig till delad seger.

Det var skoj att se Pwojtech Vrijthout spetsa hem klass I-finalen. Angelica Jonsson och Björn Jansson har gjort ett kanonjobb. Angelica har tidigare jobbat som hästskötare hos bland andra Åke Svanstedt. Björn är hovslagare och skor bland annat hos mig.

En tråkig nyhet från förra veckan var att Claës-L Ljung har lämnat oss. Han var engagerad för travsportens amatörer både på riksnivå och på Halmstadtravet. Jag har känt Claës sedan jag var 15 år gammal.

Under Påsken är det täta givar på V75. Fredagens omgång körs på Färjestad och jag är spänd på att se A Fair Days årsdebut i Prins Carl Philips Jubileumspokal.
På söndag är det multijackpot på Romme och Gunnar Melander låter Magnus A Djuse få chansen med Månlykke A.M. Kallblodet är en av de bästa när han tävlar på topp.

V75-1: 5 Great Time Trot har gått jättebra i årets två starter och jag tror att han har bra segerchans i klass I-försöket om han klarar spåret i voltstart. 6 Joint Cheif känns värst emot men jag streckar även 2 Spader och 8 Micke Sting som håller bra form.

V75-2: Det körs två kallblodslopp och jag spikar 9 Svarte Petter och Mats E Djuse. Hästen verkar inte helt att lita på men han var mycket bra vid segern senast och det ser ut att vara passande förutsättningar. En toppchans felfri.

V75-3: 3 Xanhis Hilton ser ut att bli klar favorit i silverförsöket och han har nog fin chans från ledningen men jag tycker att 2 Marre’s Dreamboy är ett roligt motbud. Han har lopp i kroppen och spår invändigt om värste konkurrenten. Även 
7 Triton, 10 Jerka Sting och 11 Ready Tonight är tidiga garderingsbud.

V75-4: 10 Månlykke A.M. hade bekymmer och tävlade inte helt på topp under fjolåret. Nu gör kallblodsstjärnan comeback med Magnus A Djuse och det ska bli spännande att se honom. På startvolten är 2 Oppgårdsdrängen och 4 Tekno Jerven tidiga motbud.

V75-5: Omgångens andra spikbud kommer i lägsta klassen där 4 Antognoni ser ut att ha en passande uppgift. Hästen var trea i ett tufft Kriterie-kval förra hösten och lång distans är inget bekymmer. Han vann i årsdebuten och blir svårslagen.

V75-6: Diamantstoet är ett klurigt lopp och jag hoppas på en skräll. Given förstahäst är 14 Ultra Violet som har lopp i kroppen och tål att göra grovjobbet själv.

V75-7: Jag tar fem streck i bronsförsöket. 5 Icon Mearas är segervan och gått bra hos Jörgen Westholm men jag tycker att hästen är sårbar om han får mothugg i spetsstriden. 2 Krakas och 3 Illfindmywayhome är tidiga bud. Från bakspår passas 9 Jewilla och 12 In Love Mearas.

Thomas system
V75-1: 2, 5, 6, 8. Res: 1-12.
V75-2: 9 Svarte Petter. Res: 7-1.
V75-3: 2, 3, 7, 10, 11. Res: 4-5.
V75-4: 2, 4, 10. Res: 1-7.
V75-5: 4 Antognoni. Res: 3-8.
V75-6: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 14. Res: 8-2.
V75-7: 2, 3, 5, 9, 12. Res: 8-1.
Spelförslaget är på 3 000 rader och kostar 1 500 kronor att lämna in. Om man spikar 14 Ultra Violet i den sjätte avdelningen blir systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.