0705 - 44 01 66

Europas hetaste hästar åker till Solvalla och Sveriges bästa treåringar gör upp i Kriteriet och Oaks. Nivån på lördagens tävlingar i huvudstaden håller högsta klass och det blir en spännande eftermiddag.

Förra året kördes Kriteriet och Oaks för första gången på en lördag och jag tycker att det ligger helt rätt i tiden att satsa på en toppdag istället för två. Söndagen riskerar att bli avslagen.

Normalt ska det vara fokus på treåringarna men det blir svårt med tanke på att det är många topplopp. Till skillnad från den här lördagen 2022 körs även Europaderbyt och en UET-final för 
Europas bästa äldre travare. Nivån på tävlingarna är mycket hög och det var länge sedan vi hade så här hög klass under en hel dag.

Hohneck är tillbaka
Lördags V75-omgång inleds med loppet för den äldre europaeliten och segerchecken är 2,8 miljoner. Franske Hohneck som vann Elitloppet i maj är tillbaka på Solvalla. Även Go On Boy och San Moteur, som delade på andrapriset, är med. Min vinnare är dock Vivid Wise As med spetsläge.

Tredje avdelningen är Europaderbyt för fyraåringar. När de bästa franska hästarna gör resan till Sverige brukar de vara svåra att slå och Just A Gigolo är min vinnare. Kul också att han körs av Franck Nivard som inte tävlat i Sverige på ett par år. De två främsta från Derbyt i Sverige, stoet 
Joviality och Barack Face, utmanar den franske stjärnan.

Årets upplaga av Oaks ser öppen ut på förhand. Granger blir nog favorit och Käraste Sisu räknas tidigt. Elegance Kronos och Ninetta Boko såg fina ut i försöket.
Timo Nurmos har en stark trio i Kriteriet och Fame And Glory, Nouri di Quattro och Our Pride är samtliga obesegrade. Jag körde Frank S.H. i försöket och Fame And Glory plockade ner honom lätt. Det var tufft för oss men Frank S.H. är också med i finalen.
Han går fint bakifrån och har visast att han matchar de bästa.
Jag känner mig inte helt borta.

V75-1: Flera av världens bästa hästar gör upp i V75-inledningen och jag tar ställning för 1 Vivid Wise As som är vinnaren i spårlottningen. Jag tror att han leder runt om. Värst emot är Elitloppsvinnaren Hohneck. Han var inte som bäst senast men säkerligen mycket vassare med loppet i kroppen.

V75-2: Finalen i Diamantstoet är ett öppet lopp. De bästa hästarna har svåra lägen och jag hoppas på en skräll. Jag tycker att 11 Loaded Leila är intressant och även 6 Garden Leave ska räknas tidigt men loppet kräver många streck.

V75-3: Jag tar med en trio i Europaderbyt. Franske 2 Just A Gigolo är mitt förstaval men även 4 Barack Face och 5 Joviality är tidiga vinstbud. Den som garderar ytterligare tar även med 3 Bedazzled Sox som kan komma till spets.

V75-4: Årets upplaga av Svenskt Trav-Oaks ser spännande ut på förhand och det är många som kan vinna. 5 Granger blir nog favorit och är hästen att slå om hon kommer till ledningen. Elegance Kronos var fin i försöket och glöm heller inte 9 Ninetta Boko. Hon kan avsluta snabbt och gav ett fint intryck i uttagningsloppet.

V75-5: 6 Dear Friend är tio år gammal. Hon verkar outtröttlig och gör ständigt bra insatser. Hon är ett givet bud i stoeliten. Likaså 9 Zeudi Amg måste streckas. Skrällen är 4 Barbro Kronos som slutade trea mot hingstarna i Svenskt Mästerskap senast.

V75-6: Även  Svenskt Trav-Kriterium ser öppet ut. Timo Nurmos har en stark trio i 2 Fame And Glory, 3 Nouri di Quattro och 4 Our Pride. Jag känner mig inte slagen med 10 Frank S.H. Jag tar även med 5 Boscha Diablo och speedige 7 Fiftyfour.

V75-7: I silverfinalen ser det upplagt ut för 2 Don’t Say Gar. Hästen var mycket bra vid segern näst senast och har fin segerchans från perfekt utgångsläge.

Thomas system
V75-1: 1 Vivid Wise As. Res: 4-2.
V75-2: 1, 3, 6, 7, 11, 13, 14. Res: 12-2.
V75-3: 2, 4, 5. Res: 3-9.
V75-4: 1, 3, 4, 5, 8, 9, 12. Res: 2-7.
V75-5: 4, 6, 9. Res: 1-3.
V75-6: 2, 3, 4, 5, 7, 10. Res: 8-6.
V75-7: 2 Don’t Say Gar. Res: 1-9.
Spelförslaget är på 2 646 rader och kostar 1 323 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Granger i den fjärde avdelningen blir systemet på 378 rader och kostar 189 kronor.