0705 - 44 01 66

L’Amourpourblanca vann Uppfödningslöpningen förra helgen och tvååringen imponerade stort på mig. Solvalla tar hand om lördagens V75-tävlingar och jag har två starka spikar som kommer med full form.

L’Amourpourblanca och Rick Ebbinge imponerade stort i Svensk Uppfödningslöpning för landets bästa tvååringar på Jägersro förra helgen. Hästen fick en fint lopp bakom en hare men var samtidigt med i en snabb öppning och han vann på svenskt rekord.

Det är en ruggig talang med fransk stam. Face Time Bourbon är far och Love You morfar. Fransk avel har gått framåt otroligt mycket. Tidigare var det starka hästar men numera är de även snabba. Vi har ju under året sett Hohneck på Solvalla två gånger och Elitloppsvinnaren är ju pilsnabb.

Spännande att följa
En annan som var fin att se på Jägersro i lördags var Four Guys Dream i högsta klassen. Hästen var duktig från ledningen och visade att han kan slå de flesta när han är i form. Kentucky River gjorde en slät figur utvändigt om Four Guys Dream och han ser ut att ha en bit kvar till toppformen.

Innan V75-spelet började hade Countess Face och Adrian Kolgjini uppvisning i ett treåringslopp för ston. Hon är otroligt kvick i benen och blir spännande att följa under fyraåringssäsongen.

Nu är vi framme i december och de kommande tre månaderna är det barfotaförbud på svenska travbanor. Jag tycker inte att det är något fel och det kan vara bra för hästarna att tävla med skor under vintern. Och banskötarna kan anpassa underlaget efter årstiden.

Till helgen är det Solvalla som gäller och i högsta klassen gör Moni Viking comeback för Björn Goop. Hästen har tjänat nästan 12,1 miljoner kronor och brukar gå bra direkt efter uppehåll men han är tio år gammal och jag garderar. Moni Viking har inte startat sedan han slutade trea i Oslo Grand Prix i juni.
Daniel Wäjerstens duo Rome Pays Off och Global Adventure samt Sourire Frö känns värst emot.

V75-1: 2 Jimbaran Zon vann trots galopp senast och svarade för en mycket bra insats. Hästen har felat en del men galoppen senast var inte hans fel och det är en toppchans om han sköter sig.

V75-2: Ett öppet försök i lägsta klassen. 11 Mellby Jail hade haft bra chans från ett fint läge men nu är det bakspår över sprinterdistans. Mitt förstaval är 3 J.S.Camaro som vann direkt efter paus senast. Han gynnas av framspår och står fint inne i loppet .

V75-3: Det är möjligt att 6 Moni Viking bara vinner i högsta klassen men han har varit ifrån tävlingsbanan länge och har spår väl långt ut på vingen. 7 Rome Pays Off känns värst emot och fyra streck borde räcka långt.

V75-4: 15 Ferrari Sisu chansade jag bort från 60 meters tillägg men hästen vann lätt och jag vågar inte ta bort honom trots att han står ytterligare 20 meter bakom den här gången. 14 High On Pepper är urstark och gynnad av stayerdistans men risken är att ha får dra fram Ferrari Sisu i tredjespår. 10 Reven Dejavu och 11 Kinky Boots är formstarka. 6 Blue Boy Face passas felfri.

V75-5: 9 Happy Go Pepper är ett tidigt bud i omgångens lärlingslopp men det är lite klurigt med bakspår över kort distans. 1 Juicy, 5 La Fille de Niky och 6 Kentucky Derby är tidiga garderingsbud.

V75-6: 3 L.A.Boko kommer från en stark insats och är mitt andra spikbud i omgången. Jag tror inte att full väg är någon nackdel och han går från alla positioner. Hans värsta konkurrenter har sämre spår.

V75-7: Avslutningen är ett ganska öppet försök i bronsdivisionen. 3 Brady D.E. och 6 Tearsinheaven är givna segerbud. Även 4 Kendall Jackson räknas tidigt. 10 Icon Mearas har gått bra hos Jörgen Westholm och 1 Xanthis Hilton ska passas från ett intressant utgångsläge.

Thomas system
V75-1: 2 Jimbaran Zon. Res: 3-7.
V75-2: 1, 3, 4, 5, 6, 11. Res: 2-8.
V75-3: 3, 6, 7, 8. Res: 4-2.
V75-4: 6, 10, 11, 14, 15. Res: 3-5.
V75-5: 1, 5, 6, 9. Res: 11-12.
V75-6: 3 L.A.Boko. Res: 6-10.
V75-7: 1, 3, 4, 6, 10. Res: 5-8.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar J.S.Camaro i den andra avdelningen blir systemet på 400 rader och kostar 200 kronor.