0705 - 44 01 66

Två pusselbitar till årets Elitlopp är på plats och Solvalla har gjort klart med två riktiga topphästar. I helgen är det V75-finaler som gäller och tävlingsdagen kryddas med Margaretas Tidiga Unghästserie.

V75 kördes på Oslo-banan Bjerke förra helgen och Frode Hamres stjärna Stoletheshow vann i högsta klassen. Det är en beundransvärd häst som vunnit storlopp och hållit hög nivå i flera säsonger. Stoletheshow är en penningmaskin som tjänat nästan tolv miljoner och är en ägarens dröm.
Jag tyckte att det på förhand var tunt med svensktränade på Bjerke och samtliga V75-avdelningar gick till Norge.

Prix d’Amérique-vinnaren Idao de Tillard var klar sedan tidigare och nu har även Daniel Redéns Francesco Zet tackat ja till Elitloppet.

Ingen lätt häst att slå
Stjärnan har vunnit 21 av karriärens 23 starter och inte förlorat sedan treåringssäsongen. Förra året gjorde han bara fyra starter och han är en spännande häst som nu ska ta sig an den yppersta eliten på allvar. Francesco Zet vill man verkligen se i Elitloppet och det är ingen lätt häst att slå.

I onsdags kväll gjorde Önas Prince comeback på Åby och han såg jättefin ut från spets och han blir spännande att följa under året. Det kan absolut bli en tredje start i Elitloppet för Per Nordströms topphäst.
Det var inte så många hästar i loppet och Önas Prince var stor favorit. Jag kan därför förstå att han inte var med på V86-spelet men man kan inte placera loppet efter att V86-omgången är i mål.
Vi måste tänka långsiktigt och de största stjärnorna måste få synas. Som jag ser det är det stor okunnighet att gömma undan de bästa hästarna.
Om loppet hade körts innan V86 hade Önas Prince comeback och intervju med Nordström ha visats i efterhand i tv-rutan och ATG-live.
På lördag är det V75-finaler och tävlingsdagen inleds med fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie.
En intressant tävlingsdag där stjärnorna står i centrum.

V75-1: Stoeliten inleder och trots att det bara är nio hästar är det klurigt. 4 Felicia Zet är hästen att slå om hon kommer till ledningen. 3 Secret Volo har fina meriter från USA och räknas tidigt. Jag plockar även med 8 Dea Sprint Bar och 9 Betting Pacer.

V75-2: I finalen i lägsta klassen tar jag ställning för 5 Bicc’s Tobee. Hästen var fin vid segern senast, har bra chans att komma till spets och hans värsta konkurrent har svårt utgångsläge.

V75-3: 10 High On Pepper brukar jag lämna ensam på systemet och jag finner ingen anledning att gardera i finalen i högsta klassen. Motståndet är inte tuffare och han vunnit lätt varje gång på sistone. En toppchans igen.

V75-4: 5 Xia Lloyd spikade jag i försöket i Diamantstoet på Mantorp men det här uppgiften är mycket tuffare och jag garderar. Jag tycker att det är ett vidöppet lopp och en skräll kan ligga på lut. 12 LaFerrari Dimanche och 13 Quantity of Time är två roliga skrällbud som kommer in i matchen vid högt tempo. Även Xia Lloyds stallkamrat 11 Bold Face ska passas.

V75-5: Silverfinalen håller hög klass och är ett intressant lopp. 2 Danao Degli Dei har varit jättebra hos Adrian Kolgjini och från ett toppläge är han ett tänkbart spikbud men jag tar även med 1 Combat Fighter och 5 Global Classified som också är bra för klassen.

V75-6: 6 Mellby Jail blir favorit i klass I-finalen men det finns intressanta motbud. 7 Cassius Clay D.E. har gått jättebra och glöm heller inte 3 Pwojtech Vrijthout.

V75-7: 5 Esposito har bra chans i bronsfinalen och jag spikar honom på lilla systemet. Hästen har ett fint läge och blir svårslagen om han kommer till ledningen men även det här loppet håller hög klass och det saknas inte motbud. Värst emot är 3 It’s Peppertime.

Thomas system
V75-1: 3, 4, 8, 9. Res: 5-2.
V75-2: 5 Bicc’s Tobee. Res: 8-6.
V75-3: 10 High On Pepper. Res: 4-5.
V75-4: 1, 2, 5, 11, 12, 13, 15. Res: 14-8.
V75-5: 1, 2, 5. Res: 11-8.
V75-6: 1, 3, 6, 7, 10. Res: 9-5.
V75-7: 1, 2, 3, 5, 7, 9. Res: 4-8.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Esposito i den sjunde avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.