0705 - 44 01 66

V75-finaler och Margaretas Tidiga Unghästserie. Det är med andra ord hög kvalitet på tävlingarna på lördag. Jag kör i tre av V75-loppen och ser mest fram emot att starta Marabou Brodda (V75-6) i klass I-finalen.

Solvalla kör V75-finaler och det är som vanligt hög klass men det är även fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie med många fina tre- och fyraåringar.
Jag har pratat gott om Frank S.H. flera gånger i den här spalten och på lördag kör jag honom för andra gången. Fredrik Persson satt bakom hästen i årsdebuten, Frank var jättefin och det ska bli mycket skoj att få köra honom igen. Loppet avgörs innan V75 och trots bakspår ska han ses med segerchans.

Jag har en egen häst med i finalerna och det är Marabou Brodda (V75-6) i näst lägsta klassen. Det har inte varit helt tomt i loppen på sistone och jag tycker att hon går från klarhet till klarhet. Hon var fin i måndagens jobb och formen sitter där men tyvärr har vi spår åtta.

Hon är ett outsiderbud

Jag tycker att Marabou Brodda är bra nog för att vinna men vi behöver såklart lite tur och hon ska ses som en outsider.
Förra helgen kördes V75 på Momarken i Norge och det var stora problem med tjällossning. Nu är jag part i målet som tränare på banan men jag undrar varför inte Jägersro inte kör fler V75-tävlingar under vintern?

Det är nästan aldrig tjäle i Skåne och i vinter har vi inte haft det någon gång. Svensk travsport borde utnyttja Jägersro-travet bättre under den här årstiden istället för att köra på banor som riskerar tjällossning och dåliga underlag.

Franske Horsy Dream blev häst nummer två att bjudas in till Elitloppet och jag tycker det är en intressant häst. Han har vunnit flera större lopp på Vincennes i vinter och var en av favoriterna i Prix d’Amérique.
Som sagt har Solvalla en intressant V75-omgång och jag har två bra spikar.
Jag tror att både Bedazzled Sox (V75-3) och Athena Face (V75-4) vinner från spets.

 

V75-1: 1 Borups Victory är en jättebra häst och från ledningen är det fin chans men han möter tufft mtostånd. 4 Unique Creation och 5 Eros Zola är givna bud och jag streckar även 7 King of Everything trots spår långt ut.

V75-2: Finalen i lägsta klassen och jag hoppas att det räcker med sex streck. 7 Frankie Godiva är mitt förstaval men hästen kan få en tuff inledning. 12 Judge D. tillhör också loppets toppar men läget är allt annat än bra. 9 Frazze är ett roligt skrällbud.

V75-3: Tredje avdelningen är Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker och jag spikar 5 Bedazzled Sox. Hästen var otroligt bra i fjol och jag tror att han vinner från ledningen. 11 Tetrick Wania missade i princip hela fjolåret men han har hög kapacitet och är att tänka på vid gardering.

V75-4: Mitt andra spikbud kommer i finalen i Diamantstoet. 6 Athena Face imponerade i Örebro och jag tror knappast att hon förlorar från spets. 10 Fabulous Pellini är bra men jag tror inte att hon hämtar 20 meter om Athena Face tar hand om ledningen.

V75-5: Även i gulddivisionen är det många om budet. 4 Chapuy har vettig chans från ledningen. Blir det högt tempo gynnas 5 Eddy West, 7 Ferrari Sisu och 9 Four Guys Dream. 6 Ultion Face är stark och ska också räknas tidigt.

V75-6: Tyvärr har jag svårt läge med 8 Marabou Brodda och vi behöver tur för att vinna. 2 Dynamite Sensation har perfekt spår och 5 Bugatti Hall och 6 Boli You S.M. är också tidiga vinstbud.

V75-7: 11 High On Pepper är bästa hästen i bronsfinalen men segrarna i år har kommit från spets. Jag spikar på lilla systemet men garderar på stora. 2 Bottnas Idol har gått jättebra. 3 Comes With Age är snabb ut och 12 Castor the Star kan runda samtliga.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 7. Res: 3-11.
V75-2: 1, 3, 7, 9, 10, 12. Res: 5-2.
V75-3: 5 Bedazzled Sox. Res: 11-1.
V75-4: 6 Athena Face. Res: 10-12.
V75-5: 4, 5, 6, 7, 9. Res: 8-1.
V75-6: 2, 5, 6, 8. Res: 10-9.
V75-7: 2, 3, 9, 11, 12. Res: 10-6.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 11 High On Pepper i den sjunde avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.