0705 - 44 01 66

Solvallas Elitloppshelg är här med dubbla V75-omgångar. Det är upplagt för folkfest och Elitloppet håller toppklass. Jag har förhoppningar på Marabou Brodda i finalen i Diamantstoet och på söndag är jag expert i radiosporten.

Som jag varit inne på tidigare ser årets upplaga av Elitloppet mycket intressant ut. I första försöket står det mellan Don Fanucci Zet och Önas Prince och det blir intressant från start men Don Fanucci kan spetsa.
Etonnant tävlar med skor i försöket men jag tror att han går vidare och i finalen blir hästen livsfarlig på barfotabalans. Sista finalbiljetten står mellan Stoletheshow och Brother Bill.

I det andra heatet höjer sig Hail Mary, Hohneck och San Moteur lite. Franske Hohneck är riktigt bra och ska passas både i försök och final. Ultion Face och Mister Hercules är också tänkbara finalkandidater.
Min slutvinnare av Elitloppet är San Moteur!

Han vinner styrkeprovet
Givetvis är det många intressanta lopp på söndag. Joviality var grymt bra när hon vann Drottning Silvias Pokal och det blir intressant att se henne från bakspår. Hon laddas mot Derbyt och Stochampionatet och det är en lång säsong.

Kallbloden gör upp i Elitkampen och Finland kommer med ett starkt lag men min vinnare är helt klart Stjärnblomster.
Som vanligt är jag expert i Radiosporten tillsammans med Christian Olsson på söndag. På lördagen startar jag Marabou Brodde (V75-2) i finalen av Diamantstoet. Hon vann med krafter kvar senast och räknas tidigt om man garderar.

Lördagens sportsliga höjdpunkt är Harper Hanovers lopp (V75-7) över tre varv. I årets upplaga är det bara två hästar på startvolten och de är ett stort plus för hästarna på mellanvolten. Kentucky River var grymt bra på Åby senast. Hästen var med i en tuff öppning över lång distans och jag trodde att han skulle bli trött till slut men Per Nordström bara lättade på tömmarna och hästen vann lätt.
Jag spikar på V75.

 

V75-1: Omgångens inleds med stoeliten och fyra streck borde räcka långt här. 3 Imhatra Am trodde jag mycket på förra helgen och insatsen var helt okej. 5 Zeudi Amg satt fast i storloppet i Köpenhamn senast och jag tar även med 9 Riet Hazelaar och 10 Sister Sledge.

V75-2: 11 Marabou Brodda kändes fin med krafter kvar senast och formen är bra. Hästen kan avsluta snabbt och vi kan segerstrida. Värst emot är 1 Ultra Violet som imponerade vid segern näst senast. Skrällbudet är 7 Toscana Southwind om hon kliver iväg vettig från springspår.

V75-3: 1 Friend of Elves var sexa i Kungapokalen senast och motståndet känns inte lika tufft i klass I-finalen men det är ingen spik. Daniel Wäjerstens formstarka duo 2 Heartbeat Thunder och 9 Kingslayer Pellini är tidiga. Även 6 Keystone Cash och 8 Dragons Bar räknas.

V75-4: Finalen i lägsta klassen håller hög nivå. 2 Smile Silvio har läget men 9 Mellby Imperial var bättre när de möttes i förra loppet. 1 Working Class Hero och 10 Pure Attack kommer också från fina insatser.

V75-5: 4 Castor the Star var otroligt bra senast och även om motståndet är tufft möter han ingen häst av Francesco Zets kaliber. Han har bra chans till spets och slut och jag spikar Castor the Star.

V75-6: Silverfinalen känns vidöppen på förhand. 1 Karat River har varit otroligt bra och är min förstahäst men innerspår kan bli en fälla.11 King Schermer kommer att spurta bra och loppets roliga bud är 5 Behind Bars. Han ser ut att bli helt bortglömd.

V75-7: Harper Hanovers lopp är som vanligt ett mycket intressant stayerlopp. Med bara två hästar på start står mellanvolten ovanligt bra till och med tanke på förra insatsen är jag inne på att 8 Kentucky River har toppchans.

Thomas system
V75-1: 3, 5, 9, 10. Res: 2-1.
V75-2: 1, 2, 7, 11, 14. Res: 5-13.
V75-3: 1, 2, 6, 8, 9. Res: 3-11.
V75-4: 1, 2, 9, 10. Res: 3-6.
V75-5: 4 Castor the Star. Res: 9-10.
V75-6: 1, 2, 4, 5, 9, 11. Res: 8-12.
V75-7: 8 Kentucky River. Res: 4-3.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Ultra Violet i den andra avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.