0705 - 44 01 66
Travsporten har gjort ett jättebra jobb under pandemin och nu hoppas jag att vi är redo att ta nästa steg. Solvalla bjuder på topplopp i helgen och min syn är att de bästa hästarna ska vara i rampljuset.
Nu har vi levt över ett år med coronaviruset och inom travsporten är vi tacksamma att vi kunnat tävla utan avbrott. Många andra idrotter och travsporter i andra länder har haft uppehåll.
Under den här perioden har spelet lyft och det har fungerat fantastiskt bra. Förbundet, banorna, vi aktiva och andra personer i travsporten har följt regler och rekommendationer.

Nu hoppas jag på publik
Fotbollsallsvenskan börjar i april och där har man tagit fram en plan för att tillåta publik på matcherna.
Antalet som ska kunna släppas in beror på storleken på arenorna och jag hoppas att även travsporten har en plan för att ta emot besökare.
Självklart ska publik släppas in i restaurangerna om det tillåts men samtidigt är det kostsamt att ha matställena öppna för lite folk. Det krävs personal och de som jobbar måste få lön.
Min förhoppning är att vi ska få ha publik utomhus. Nu är våren kommen och vi har stora ytor på landets travbanor. Dessutom är det säkrare i dessa tider att vara utomhus istället för inne.
Problemet kan vara att folk samlas i grupper men vi får börja i mindre skala och då ska ägarna och uppfödarna prioriteras.

Debatten fortsätter
Jag skrev nyligen om min syn på utrustningen i travsporten och framför allt om jänkarvagnar. Debatten är igång och av vad jag kan läsa är de flesta inne på samma linje som mig.
Steg ett är som sagt att förbjuda amerikanska vagnar i voltstartslopp.
Solvalla bjuder på V75-finaler och fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie på lördag och det är mycket bra sport.
Stoeliten med fjolårets vinnare av EM för ston, Conrads Rödluva, hamnade utanför V75-kupongen.
Fel enligt mig. De bästa hästarna ska vara med på den stora spelformen och det hade varit skillnad om det varit fyra-fem hästar. Nu är det åtta ston i loppet.

Jag avslutar med två starka spetsvinnnare

V75-1: 3 Jospeh Boko var bra när han gästade Sverige i vintras och har perfekt läge men hur är det med formen? Första avdelningen är öppen och 5 Pere Ubu och 7 Timo Lane är tidiga garderingsbud.
V75-2: När stoeliten lades utanför V75 hamnade en avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie på kupongen. 5 Manny Muscle tillhörde de bästa i kullen i fjol men han gör årsdebut och jag garderar. 9 Mr Mah Can har höjt sig på sistone och är given. Jag streckar även 2 Hector Sisu och 8 Sidney Celeber som presterade bra under fjolåret.
V75-3: Jag går kort i klass II-finalen. 6 Lucky Truc är en fin fyraåring som har bästa läget av de hetaste hästarna men han fick stryk av 7 Cassius Ima på Åby senast. 10 Condior har imponerat via tre raka segrar och räknas tidigt trots att bakspår är ett minus.
V75-4: 1 Georgia Am har varit duktig och kan leda hela vägen men nu är motståndet tuffare. 15 Ultra Bright har toppform och kan runda samtliga igen. Glöm inte 4 Lorelei Marie om ni garderar. Jag har kört henne på sistone och hon ser ut att bli lite bortglömd. Hästen står 20 meter bättre till den här gången och öppnar bra om hon håller sig lugn.
V75-5: 9 Beartime har varit mycket bra vid segrarna och är mitt förstaval trots bakspår. Han har en startsnabb rygg och kan komma igenom fint. 1 Ubiquarian Face var rejäl i årsdebuten men innerspår kan bli en fälla.
V75-6: 1 Sweetman höll undan på Axevalla trots lång distans och att det var körning under vägen. Han missar knappast ledningen och lite kortare distans är ett plus – lördagens bästa spikbud!
V75-7: Jag spikar även i högsta klassen. 2 Handsome Brad svarade för en stark årsdebut och nu har han klart bättre spår. Jag tror att hästen spetsar och vinner.

Thomas system
V75-1: 3, 5, 7, 2, 10, 11, 9. Res: 1-6.
V75-2: 5, 9, 8, 2. Res: 4-6
V75-3: 6, 7, 10. Res: 5-9
V75-4: 1, 15, 4, 2, 5, 7. Res: 13-8
V75-5: 9, 1, 7, 5, 8. Res: 4-3
V75-6: 1 Sweetman. Res: 12-8
V75-7: 2 Handsome Brad. Res: 7-5
Systemet är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Georgia Am  i den fjärde avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.