0705 - 44 01 66

Äntligen är Elitloppshelgen här och det bjuds på spännande tävlingar både på lördag och söndag.
Solvalla har fått till två intressanta försök till söndagens stora slag och min vinnare är Hail Mary.

Nu är det dukat för årets upplaga av Elitloppet och jag tycker att det är ett ganska bra fält. Den som saknas är Åke Svanstedts Ecurie D. Hästen sprang världsrekord på tusenmetersbana i comebacken men där vill man inte komma i år och då är det inte så mycket att göra.
Första heatet är öppet när Etonnant och Don Fanucci Zet fick bricka sju och åtta. Spårvinnarna är Önas Prince och Brother Bill, Cokstile går heller inte att räkna bort med tanke på senaste insatsen.
Om jag måste välja en häst som vinnare i försöket säger jag Brother Bill.

Hail Mary är min vinnare
Tyvärr har vi fått ett bortfall i andra heatet där Steen Juuls Extreme fått en varning på gaffelbandet,
vilket är jättetråkigt. Kvar är sju hästar och med många kvicka travare är de en intressant spetsstrid.
Det ser bra ut för Who’s Who men jag tror på Hail Mary som slutsegrare och jag är inne på att han har bra chans även i försöket. Det kan räcka hela vägen i finalen även om han inte vinner sitt heat.

Night Brodde knep den sista biljetten efter en omröstning. Jag tycker att det var ett bra initiativ och man får helt enkelt finna sig i att komma in i loppet sent.
Men jag gillar inte de tidiga inbjudningarna om det inte är stjärnor som Bold Eagle eller Ecurie D. Det är inte kul när redan inbjudna hästar inte ser bra ut i starterna innan Elitloppet.
Lördagen bjuder jättefina V75-finaler och en höjdpunkt är såklart Harper Hanovers lopp över tre varv. Jag kanske är lite färgad som tror på Jägersrohästen Piemonte men Joakim Lövgrens femåring har varit otroligt bra och han borde tidigt sitta i spets.
Söndagens Elitlopp ser jag åter från radiohytten tillsammans med Christian Olsson, Bengt Skött och Magnus Hedman. Det är ingen drömplats och tur att vi har en teve men jag tycker att sändningen i Radiosporten är väldigt rolig att göra.

V75-1: 1 Marion Fouty Bon har passande förutsättningar och är en tänkbar spik men jag väljer att gardera.
2 Kali Smart är gynnad av framspår och är både stark och snabb. Ett givet bud vid gardering. Även 3 Miracle Tile och 4 Heliade du Goutier ska räknas. Om det blir högt tempo kommer 9 Sayonara in i matchen.
V75-2: I  Diamantstoet är det många om budet. 3 Honfleur Mearas är ett tidigt streck på startvolten och 9 Lady Beluga har otroligt bra inställning men som sagt är det ett öppet lopp och jag tar hela tio av 15 hästar.
V75-3: Finalen i bronsdivisionen håller hög klass och jag låser på en trio från bra lägen. Stallkamraterna 2 Epimetheus och 4 Bugatti Miles är givna och även 3 Readly Lavec är tidig på kupongen.
V75-4: 9 Luuk Schermer sprang en strålande tid i Köpenhamn och kommer med fem raka segrar. Kusken är orutinerad på svensk mark men normalt ska hästen ha bra chans att runda alla i lägsta klassen.
V75-5: Jag har med 12 Stenson i klass I men vi möter väldigt tufft motstånd från svårt läge. Formen är bra och han gillar högt tempo men jag blir förvånad om det räcker hela vägen till seger. Jag spikar istället 3 Under Armour som har perfekt spår och gjort allting rätt på sistone.
V75-6: Silverfinalen är ytterligare ett kul lopp. 3 Phoenix Photo och 5 Oscar L.A. är givna men glöm inte spurtstarka 6 Four Guys Dream och 11 Eddy West.
V75-7: Harper Hanovers lopp avslutar omgången och jag tror mest på 6 Piemonte som kommer att leda länge. Franske 15 Diable de Vauvert har slagit tufft motstånd i Frankrike i vinter och är en härlig krydda till loppet. Hästen står 40 meter bakom min tipsidé, vilket även mina garderingsstreck 12 Moni Viking och 13 Spickleback Face gör.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 4, 9. Res: 8-7.
V75-2: 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11. Res: 15-14.
V75-3: 2, 3, 4. Res: 8-9.
V75-4: 9 Luuk Schermer. Res: 6-5.
V75-5: 3 Under Armour. Res: 8-12.
V75-6: 3, 5, 6, 11. Res: 8-4.
V75-7: 6, 12, 13, 15. Res: 3-8.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Marion Fouty Bon i den första avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.