0705 - 44 01 66

Nu är det dags – helgen med stort H.
Elitloppet ser vidöppet ut på förhand och på lördag känner jag mig inte slagen trots svårt spår med Flirting Diamond.

Ett par toppar saknas men som vanligt är det jättebra hästar i Elitloppet och det är många som kan vinna.
Jag ska försöka bena ut försöken och säga vilka stjärnor som går vidare till final. Aetos Kronos är ruggigt intressant, en världstjärna som dessutom fått vettigt spår.
Det blir kul med Moni Viking från perfekt läge men däremot tror jag att Cyber Lane och Don Fanucci Zet får svårt från bricka sju respektive åtta.
Jag anar att Aetos Kronos vinner första försöket och med till final går Vivid Wise As, Moni Viking och Bahia Quesnot.

Varnar för fransk gäst
I det andra heatet är det minst lika öppet men jag blev imponerad av Gelati Cut på Åby. Jag tror att han blir segerfarlig. Cokstile gjorde första starten på länge senast och stred bra. Jag hoppas att Ecurie D. gör ett fint lopp. Det är en fantastisk häst och kanske får han ett lite snällare upplägg än i Paralympiatravet?
Click Bait är startsnabb och ser ut att bli bortglömd men samtidigt kostar det mycket att ladda från spår långt ut på vingen.
Very Kronos och Gareth Boko är också jättebra men min vinnare i andra heaet är Gelati Cut och med till final går Gareth Boko, Ecurie D. och Seismic Wave.
Det spekuleras i att man måste vara etta eller tvåa i försöket för att ha bra chans i finalen men det har visat sig att det även går att vinna från sämre spår.
Faktorer som dagsform, hur man tål två heat och hur tufft försöket blir spelar in. Min slutvinnare är Aetos Kronos och på söndag eftermiddag har vi svaret.
Harper Hanovers lopp är en höjdpunkt på lördag. Wild Love tränades på min gård i måndags och Anders Lindqvist och Bengt Simberg var nöjda men min vinnare är Who’s Who.
På söndag jobbar jag som expert i Radiosporten och mitt första Elitlopp i P4 gjorde jag 2011.

Örjan Kihlström ramar in spännande omgång

V75-1: Det är inte lätt att välja spikar och jag tar ställning i första avdelningen. 6 Joyful Trix var senast finalist i Drottning Silvias Pokal. Nu är det enklare motstånd och perfekt spår på startvolten.
V75-2: 5 Rotate slog Hail Mary senast och kommer med toppform men hästen har mest startat över längre distanser och det känns öppet. 1 Deal Done Zet kan leda länge och 9 Alpago W.F. har gått starkt men det är många om budet och jag streckar sex hästar.
V75-3: En trio höjer sig i silverfinalen. 4 Cab Lane är hästen att slå från ledningen men jag har tycker att 7 Jaguar Dream är väldigt bra. Claes Sjöström har matchat hästen snyggt och nu blir det barfota runt om. 6 Vikens High Yield duger jättebra om han tävlar på topp.
V75-4: Finalen i lägsta håller bra klass och är extra intressant för min del. 12 Flirting Diamond var jättebra på Åby och har tränat fint efteråt. Det är många med chans vilket borgar för högt tempo och jag känner mig inte slagen trots spår tolv.
10 Venture Capital rankar jag etta och 5 Gogobet Sisu tvåa men det är fler som kan duga.
V75-5: 8 Easy Cash har varit grymt bra och rankas etta men från spår åtta är han sårbar. 5 Oxidizer är också vass och 1 Rackham blir farlig bara spåret inte blir en fälla. Jag streckar även 3 Otroligosåfin och 10 Eddy West.
V75-6: 4 Double Exposure är en tänkbar spik i stoeliten men hon var inte som bäst i årsdebuten och jag nöjer mig med att spika på lilla systemet. Bakom är det öppet.
V75-7: Harper Hanovers lopp avslutar omgången och det är lördagens höjdpunkt. Som vanligt är det ett intressant lopp över tre varv med flera volter och jag tror att 8 Who’s Who är vinnaren. Hästen var ursäktad senast men varit strålande vid segrarna och han gillar förutsättningarna.

Thomas system
V75-1: 6 Joyful Trix. Res: 11-15.
V75-2: 5, 1, 9, 10, 2, 3. Res: 11-8.
V75-3: 4, 7, 6. Res: 2-9.
V75-4: 10, 5, 12, 2, 9. Res: 7-6.
V75-5: 8, 5, 1, 3, 10. Res: 2-9.
V75-6: 4, 1, 10, 9, 8, 2. Res: 6-5.
V75-7: 9 Who’s Who. Res: 7-12.
Spelförslaget är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Double Exposure i den sjätte avdelningen blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.