0705 - 44 01 66
I söndags avgjordes Prix d’Amerique på Vincennes och Jean-Michel Bazire och Hooker Berry vann på strålande sätt. Jag såg redan i starten att Bazire trodde på sin häst och Hockey Berry var mycket fin efter perfekt styrning.
Stjärnan sköts av Rebecca Lejon, dotter till Jägersrotränaren Johan Lejon, och hon tog sin hittills största seger.
Hooker Berry har haft Rebecca som skötare under hela karriären och även hon har gjort ett mycket bra jobb.

Jean-Michel Bazire brukar inte komma till Sverige längre men han brukar kunna skicka hästar till Norden ibland och det är bara att hoppas på att vi får se Hooker Berry på svensk mark.

Mycket snygg inramning

Svenskhoppet i Prix d’Amerique var Daniel Redéns Don Fanucci Zet och hästen höll bra som sexa från ledningen. Med lite snällare upplägg hade han kunnat sluta bland de tre främsta. Nästa start för Don Fanucci Zet blir i Prix de France över 2 100 meter. Det ska bli skoj att se honom där men det är också ett tufft lopp.
På lördagen vann Bazire Prix de Luxembourg med Beads, också det i imponerade stil. Hästen född i USA, ägd i Sverige och honom borde det finns bra chans att få se i Nordens storlopp.
Inramningen av Prix d’Amerique var mäktig. Fransoserna gör sig ingen brådska och det tar lång tid men jag tycker att det var klassigt i söndags.
Flera tidigare vinnare som Meaulnes du Corta och Kesaco Phedo visades upp på banan och hästarna såg ut att vara i kanonskick. Har man en gång varit champion är man alltid en champion.
Här borde svenska arrangörer kunna snappa upp en hel del.
På lördag är det finaler och V75-jackpot på Solvalla. Jag hoppas så klart på Marabou Brodda (V75-2 ) i lägsta klassen.
V75-1: 5 Likeaboss är en klassig häst som ser ut att komma med formen i topp. Jag tror att hästen har bra chans i klass I-finalen. Min styrning 6 Zinfandel kan vara aktuell vid gardering. Hästen gjorde ett bra lopp som tvåa i Kalmar senast.
V75-2: I finalen i lägsta klassen har jag med 2 Marabou Brodda. Hon är både stark och snabb och varit fin i träningen. Motståndet är tufft men jag känner mig inte slagen. 8 Chitchat har varit mycket bra och även fler kan duga. Glöm inte 2 Laban Lagö med ryggresa.
V75-3: Tredje avdelningen är ett försök i gulddivisionen och loppet håller inte högsta klass. 9 Eddy West går bra varje gång och även om han riskerar att hamna en bit bak i kön har Claes Sjöströms häst bra chans att runda samtliga. Jag spikar i en öppen omgång.
V75-4: En avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie ligger på V75-kupongen och det är loppet för de fyraåriga hingstarna och valackerna. 1 Milan Boko har läget och verkar bra men det känns som ett högklassigt och jämnt lopp. Jag streckar totalt fem hästar och väljer att gå på de bästa spåren.
V75-5: 5 Shapes har gått jättebra och är mitt förstaval i silverfinalen men det saknas inte motbud. Värst emot är 2 Dwayne Zet och 4 Donizetti. Min uppsittning 12 Arvid S.H. går bra varje gång men vi får svårt från spår tolv.
V75-6: 5 Miss Mighty är en av flera med chans i finalen i Diamantstoet. Hon var duktig senast men nu är det hårdare motstånd. Sex streck.
V75-7: 4 Borups Victory är en väldigt fin häst som gått starkt hos Daniel Wäjersten. Jag tycker att han är rätt favorit men blev även imponerad av 2 Gaylord Am på Axevalla senast. Jag streckar ytterligare en häst och varnar för 12 Lucifer Sam trots spåret. Han har toppform och blir farlig om det stämmer under vägen.
Thomas system
V75-1: 5 Likeaboss. Res: 7-3.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 8. Res: 11-11.
V75-3: 9 Eddy West. Res: 6-7.
V75-4: 1, 2, 3, 5, 6. Res: 9-8.
V75-5: 2, 3, 4, 5, 10. Res: 11-12.
V75-6: 2, 3, 5, 6, 9, 15. Res: 4-12.
V75-7: 2, 4, 12. Res: 8-1.
Spelförslaget är på 2 250 rader och kostar 1 125 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Miss Mighty i den sjätte avdelningen blir systemet på 375 rader och kostar 187,50 kronor.