0705 - 44 01 66

Imponerade vinnare i Paris förra helgen.
Fina tävlingar på Solvalla på lördag och jag kör en bra häst i finalen i Diamantstoet.
Förra helgens storlopp på Vincennes, Prix d’Amérique, var ett spännande lopp. Det stod mellan två bra hästar och kuskar. Face Time Bourbon var fantastiskt bra på nytt löpningsrekord, Davidson du Pont var snäppet efter och kunde inte riktigt gå i närkamp med vinnaren.
Björn Goop med Face Time Bourbon hamnade före den tuffaste motståndaren från början och sedan var det lite tacklingar på vägen.
Körstilen är annorlunda i Frankrike och det är inget jag tar hårt på. Jean-Michael Bazire hade gjort likadant om det vore omvänt.

Stannar i Frankrike?
Snäva körningar bestraffas inte lika hårt i Paris men Goop fick åtta dagars avstängning och det är ganska tufft för att vara i Frankrike. Vi hade gärna sett Face Time Bourbon i Elitloppet men till våren verkar hingsten aveln och sedan ska han laddas för att vinna Prix d’Amérique en tredje gång. Det känns långsökt att han kommer till Solvalla.
Till helgen är det Årets Häst-galan som kommer att vara digital och den går att följa i tv-rutan. Årets Häst är den tyngsta kategorin och som jag har varit inne på tidigare tror jag att Robert Berghs Derby-vinnare Hail Mary har toppchans att vinna titeln.

V75-Mästaren nästa helg
Tidigare gjorde de bästa lördagskuskarna upp i V75-Mästaren i samband med galan. Det var ett lopp men numera körs V75 Champions under en hel omgång.
Den här helgen är det rikstotofinaler och V75 Champions-tävlingarna är på Åby nästa vecka.
På Solvalla på lördag är det fina tävlingar och innan V75 tar vid körs fyra avdelningar i Margaretas Tidiga Unghästserie. Tre- och fyraåriga hästar tävlar om hela 300 000 kronor i förstapris och kvinnan bakom serien är Margareta Wallenius-Kleberg.
Jag kör Al’s Boozy Suzy och Emelie E. Två jättefina hästar men jag misstänker att motståndet är lite tuffare den här gången.

Kihlström kör båda mina spikar i omgången
V75-1: Det är bara åtta hästar i stoeliten men det är ett ganska öppet lopp. 5 Ultra Bright har haft tuffa uppgifter med dubbla tillägg på slutet och hon är härdad bland de bästa stona. 6 Gobi Princess är värst emot och hon skulle vara gynnad av ledningen.
V75-2: 2 Demon Ima har varit bra men han blir väldigt stor favorit och jag tycker inte att han känns som någon given vinnare. 5 Power Blaster blir inte lätt att slå om han kommer till spets och därbakom smyger 1 Hefner Am med.
V75-3: Det här är ett av lördagens svåraste lopp. Conrad Lugauer har god chans att vinna med 2 Romero men det gäller att hästen går felfritt och det är inte givet. Glöm inte 4 Sweetman! 5 Morotai Degato och 9 Astronascente Zac är tidig segerbud. Mitt sista streck går till 10 Axel Ruda.
V75-4: 2 Nouba Mom har varit bra och är en tänkbar spik men här har jag min enda styrning på V75 och jag gillar 4 Lorelei Marie. Stoet har vunnit plättlätt i de två senaste loppen men nu är det tuffare motstånd. Skrällen är 5 Hillbilly Woodland som var tvåa bakom Lorelei Marie i Kalmar. Då stod hon 20 meter bakom oss.
V75-5: Daniel Wäjerstens stall går starkt och han har en fin  häst i 6 Algot Zonett. Det är en tuffing som imponerar i princip varje gång. Wäjersten är avstängd och han lånar ut Algot Zonett till Örjan Kihlström den här gången.
V75-6: Lördagens final i gulddivisionen är inte helt lätt att bena ut. 1 Gareth Boko kan vinna från ledningen och 11 Disco Volante missgynnas av bakspår. Jag varnade för
10 Pacific Face på Jägersro senast och han kan vinna igen.
V75-7: Örjan Kihlström kör även min andra spik i omgången. Jörgen Westholm-tränade 4 Gardner Shaw har perfekt spår och han är inte beroende av någon speciell resa.

Thomas system
V75-1: 5, 6, 4, 3, 1, 7. Res: 8-2.
V75-2: 2, 5, 1. Res: 9-10
V75-3: 2, 4, 9, 5, 10. Res: 3-1
V75-4: 2, 9, 3, 4, 5. Res: 15-14
V75-5: 6 Algot Zonett. Res: 4-9
V75-6: 1, 10, 11, 6, 7. Res: 5-3
V75-7: 4 Gardner Shaw. Res: 1-9
Systemet är på 2 250 rader och kostar
1 125 kronor att lämna in. Om man
spikar 1 Gareth Boko  i den sjätte avdelningen blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.