0705 - 44 01 66

Det är bra travsport och V75 varje dag under påskhelgen. Huvudnumret är söndagens multijackpot på Solvalla. På fredag gör Björn Goops stjärna San Moteur comeback men till min förvåning startar han inte på V75.

Rackham och Christoffer Eriksson vann det första uttagningsloppet till Paralympiatravet. Han segrade lätt från spets men hästen hade lite problem med travet i slutkurvan och det finns lite att slipa på inför finalen.
Lördagens bästa insats på Åby var annars Yuvaraj i bronsförsöket. Han svepte konkurrenterna och var riktigt bra. Här har Håkan B och Gustav Johansson gjort ett fint tränarjobb.

De bästa ska vara på V75
Vi är framme vid Påsk-helgen och som vanligt är det topptrav men jag kan inte fatta varför Svensk Travsport (eller ATG?) placerar San Moteur utanför V75-kupongen på Färjestad på långfredagen. De bästa hästarna ska starta på V75 och det spelar väl ingen roll om många vinner 100.000 kronor eller om ett fåtal tar hem miljonvinster?

I flera år har man valt att flytta bort stora profiler och istället ta in lopp i längre klass på de stora spelformerna.
Legolas startade alltid på V75 trots att han var dunderfavorit och samma var det med Järvsöfaks.
San Moteur är Värmlands nya travstjärna och en av förhandsfavoriterna i Elitloppet och när han gör årsdebut på hemmaplan ska han inte hamna i skymundan.
Profiler skapar intresse och på sikt att vi snett ute om vi fortsätter så här. Jag tror knappast att det är travsportens vilja med det här upplägget utan att det är spelet som styr.

V75 är svårt och jag tror många vill ha en stark spik och även om en stor favorit vinner så kan det bli hög utdelning. Som sagt för att skapa intresse bör travsporten lyfta fram de bästa hästarna samt deras kuskar och tränare.
Och sport av hög klass är det hela helgen.
Gävle har fina tävlingar på skärtorsdagen, Färjestad på långfredagen, stor jackpot på Solvalla söndag samt fina tävlingar i Halmstad på måndag.

 

V75-1: Söndagens V75-omgång är en mulitjackpot, vilket såklart är intressant. Första avdelningen är ett öppet försök i lägsta klassen. 4 Baltimore Face är bra men spåret är inte optimalt i voltstart och jag streckar halva fältet. Skrällen heter 11 Bentley W.B.

V75-2: 2 Money Smile har passande läge över lång distans men det finns ett par intressanta motbud. 9 Mellby Indigo och 10 H.C.’s Crazy Horse är bra och glöm inte 8 Global Above All trots att han har ett jobbigt utgångsläge.

V75-3: I bronsförsöket tillåts ston som tjänat upp till 1,7 miljoner kronor att starta och jag tar ställning för 3 Heroine Darling som är van tuffare motstånd än hon möter här. Hon kommer från en tapper insats och tål att trava utvändigt ledaren. Hästen har perfekt läge och jag spikar.

V75-4: Kallbloden gör upp i fjärde avdelningen och det ser ut som en straffspark för 7 Guli Fantom och Jörgen Westholm. Hästen har gjort allt rätt på sistone och kommer med sju raka segrar i ryggen. Läget är perfekt och jag skulle bli förvånad om han får mothugg i spets-
striden. En stark jackpotspik.

V75-5: 4 Readly Lavec vann i högsta klassen på Momarken och han blir svårslagen från spets men jag provar att gardera när det är full väg. 3 Hannibal Face är tuff och 9 Marre’s Dreamboy och 12 Hipster Am rundar många.

V75-6: 4 Samaritana är stark och har fin chans men hon är inte så snabb ut. 6 Vilja T.Y.C. har bra form och är duktig när hon får spara på speeden. Jag tar även med 5 Ballerina Indika och 7 Invidia.

V75-7: Avslutningen är för högsta klassen och vinnaren får en biljett till Paralympiatravet. 11 Mister Hercules är mitt förstaval men han gör comeback och missgynnas av bakspår. 4 Axel Ruda är inte borta i debuten i gulddivisionen.

Thomas system
V75-1: 4, 6, 7, 8, 9, 11. Res: 3-12.
V75-2: 2, 8, 9, 10, 12. Res: 3-1.
V75-3: 3 Heroine Darling. Res: 8-4.
V75-4: 7 Guli Fantom. Res: 13-2.
V75-5: 3, 4, 9, 12. Res: 2-10.
V75-6: 3, 4, 5, 6. Res: 12-11.
V75-7: 3, 4, 7, 10, 11. Res: 5-2.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Money Smile i den andra avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.