0705 - 44 01 66

Sundbyholmstravet i Eskilstuna bjuder på fyra Breeders Crown-finaler och jackpot på V75. Det är öppna och sevärda lopp och finns goda möjligheter till hög utdelning. Jag spikar två tuffa ston.

Daniel Wäjersten hade stor uppvisning på hemmaplan förra helgen. Han segrade med L.A.Boko, Great Skills och Perkins på V75 samt med Dear Friend i stoeliten som var placerad utanför V75-kupongen. Great Skills mötte lite enklare enklare motstånd än hon är van vid och vann lätt. Hästen fick ett perfekt genrep inför stundande äventyr i Frankrike.

En annan häst som utmärkte sig på Bergsåker var Sayonara i ett stolopp. Fredrik Wallin gjorde inget misstag i sulkyn och 1.11,9/2 180 meter är svenskt rekord. Imponerade – speciellt eftersom det inte var perfekta förutsättningar.

Säsongens sista slag
Eskilstuna tar hand om helgens omgång som är kryddad med jackpotmiljoner. Det är även mycket bra sport med fyra Breeders Crown-finaler. Årets sista storlopp för de tre- och fyraåriga hästarna i Sverige. På förhand känns flera av avdelningarna öppna och det är många hästar som startar med segerchans. Säsongen har varit lång får årets yngre travare och det brukar bli överraskningar i Breeders Crown.

Fame And Glory blir klar favorit efter segern i Kriteriet men han var tvåa från utvändigt ledaren i försöket och riskerar dödens igen. Han måste vara mycket förbättrad om han ska vinna och jag garderar med en trio.
Bland de treåriga stona kommer jag att spika Ester Degli Dei. Jag har sett henne ett par gånger på Jägersro och det är en ruggigt bra häst. Jag tror att hon frontar och sedan är det toppchans.

Bedazzled Sox är mitt förstaval bland de fyraåriga hingstarna och valackerna. Han var mycket fin i försöket och har sett allt bättre ut hela tiden.
Sedan spikar jag även O’Mara Zon i finalen för de fyraåriga stona. Hon är på väg uppåt och ett par av hennes konkurrenter kan vara på väg åt andra hållet.

V75-1: 1 Comes with Age är snabb ut och gynnas av framspår men det varit lite väl mycket galopper på slutet. Han är uppe i högsta klassen och jag garderar. Mitt skrällbud heter 4 Barbro Kronos som gjort flera bra insatser utan att vinna.

V75-2: 5 Fame And Glory fick stryk i försöket och det är inte givet att han är mycket bättre i lördagens final. Det är inte så lätt för treåringar att snabbt hitta tillbaka till toppformen. 3 Boscha Diablo slog Fame And Glory senast och är värst emot.

V75-3: Ett intressant lopp över stayerdistans med hästar från flera volter. 2 Rendez Vous har varit rejäl under hösten och tre varv borde passa. 12 Power Doc är bra och ett givet motbud men han står ganska tufft till. Totalt sex streck och glöm inte 10 Grappa Boy vid gardering.

V75-4: Säsongen har varit lång och jag tar ställning i Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston. 3 O’Mara Zon gjorde en mycket bra insats i försöket och det känns som att hon blivit allt bättre för varje start. Hästen är stark och inte beroende av ledningen för att vinna. Jag spikar.

V75-5: Ett intressant bronsförsök över lång distans och jag tror att det står mellan två tränare. Daniel Wäjersten har trion 2 Global Above All, 8 H.C.’s Crazy Horse och 9 Excusez Moi. Johan Untersteiner startar 4 Tearsinheaven och 6 Real Scotch.

V75-6: Motståndet är tufft men 1 Ester Degli Dei har imponerat på mig. Man valde innerspår och jag tror att hon leder från start till mål.

V75-7: 1 Bedazzled Sox var tempogynnad men avslutade vasst i försöket och han ser allt bättre ut. Dock kan innerspår bli en fälla eftersom 3 A Fair Day är mycket rapp ut. Stallkamraterna 2 Staro Mack Crowe och 9 It’s Peppertime är starka och gynnas om det blir tuff körning i inledningen.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 5, 6, 10. Res: 3-9.
V75-2: 1, 2, 3, 5. Res: 9-4.
V75-3: 1, 2, 3, 10, 11, 12. Res: 5-15.
V75-4: 3 O’Mara Zon. Res: 1-4.
V75-5: 2, 4, 6, 8, 9. Res: 3-11.
V75-6: 1 Ester Degli Dei. Res: 3-2.
V75-7: 1, 2, 3, 9. Res: 4-7.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Rendez Vous i den tredje avdelningen blir systemet på 400 rader och kostar 200 kronor.