0705 - 44 01 66

Mina förväntningar inför Jubileumspokalen var stora – och de infriades med råge. Stoletheshow var oerhört tapper från spets men hade inget att sätta emot när Örjan Kihlström och Missle Hill kom flygandes över upploppet.

Min vinnare på förhand, Tae Kwon Deo, blev struken och visst var det lite trist att vi inte fick se honom göra upp med de bästa femåringarna, men det spelar mindre roll då de kvarvarande bjöd på en härlig show. Rikard N Skoglund hittade som väntat till ledningen med Stoletheshow, men väl där fick de inte en lugn stund. När upploppet nalkades kom Örjan Kihlström, som så många gånger förr, flygandes mitt i banan med Daniel Redéns Missle Hill och avgjorde knappt, men säkert. Surt för kretsen kring Stoletheshow då hästen stod för en heroisk insats, men Missle Hill var helt enkelt för bra den här gången.
Det var ingen enkel uppgift att sätta sjuan i lördags. Först skrällde Stefan Persson med Globalizer i stonas E3-final och sedan var det Erik Adielssons tur att göra samma sak med Hennessy Am i herrarnas efter att de båda förhandsfavoriterna Hell Bent for Am och No Doubt galopperat bort sig. Hennessy Am vann dock från dödens och såg faktiskt bäst ut hela vägen så ingen skugga ska falla över honom.
När sedan enprocentaren Wingmaster skar mållinjen först i den sista avdelningen så resulterade det i att vi har en intressant jackpotomgång framför oss denna vecka. Jag går ut stenhårt och spikar Lipstick Tooma i den första avdelningen. Hästen har varit ruskigt fin i sin nya regi och jag har svårt att se henne förlora.
Mitt andra spikförslag kommer i den sjätte avdelningen där jag tycker att Björn Goops Jackpot Vrijthout ser ut att ha en passande uppgift.
För egen del är det ganska lugnt den här veckan men nästa helg ska jag köra Enjoy the Game i det danska derbyt. Det blir nog tufft att vinna men en tredje, fjärde plats känns realistisk.

V75-1: 14 Lipstick Tooma har varit riktigt, riktigt bra i sin nya regi. Det femåriga stoet är uppe i tre raka segrar och mycket talar för att det blir en fjärde här. Springspåret på tillägg borde ekipaget kunna utnyttja och hittar de bara ett vettigt slagläge har jag väldigt svårt att se dem förlora. Toppchans!
V75-2: Smålurigt lopp. 10 Equal to None är nog bästa hästen i fältet. Den fyraårige valacken är efter Ready Cash och i en så här låg klass brukar det betyda att det är en bra chans, men läget är inte det bästa så jag garderar.
V75-3: 5 Moses är min förstahäst i loppet före 3 Slippery Runway. Den sistnämnda hittar nog till ledningen men frågan är om inte Daniel Redéns Moses är en bättre häst i grunden. Den tuffe låser loppet på två hästar men jag tar med några till på kupongen då jag känner att jag har råd med det.
V75-4: Den fjärde avdelningen är klart svårast att lösa på förhand. Jag är inne på att 6 Bol Brage är den bästa hästen men motbuden är många. Här behöver det inte alls vara fel med en bred gardering.
V75-5: 2 Zap di Girifalco och 10 Vae Victis Club höjer sig över mängden. Jag har svårt att se någon annan blanda sig in i segerstriden. Det ska möjligtvis vara 4 Empire Garbo som är snabb ut och kan få ett bra löpningsförlopp.
V75-6: Björn Goops 6 Jackpot Vrijthout vann på 12,9 över full distans senast. Har nu lottats till ett drömläge och jag har svårt att se dem missa spets. 5 Four Guys Dream är värst emot men det är lite galopprisk från det spåret. Mitt tips bygger på att Björn hittar till ledningen direkt.
V75-7: Jag tycker att Diamanten bara går bättre och bättre. Distansen borde inte vara några problem. Hästen att slå. 8 Dreammoko är lite ojämn i sina insatser men har han en bra dag kan han vinna från dödens.

V75-1: 14 Lipstick Tooma. Res: 6-11
V75-2: 1, 4, 8, 10, 12. Res: 7-5
V75-3: 1, 2, 3, 4, 5, 10. Res: 7-8
V75-4: 4, 6, 9, 11, 12, 13. Res: 3-8
V75-5: 2, 4, 10. Res: 3-9
V75-6: 6 Jackpot Vrijthout. Res: 5-4
V75-7: 3, 4, 5, 6, 8. Res: 12-9
Systemet är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Om ni även spikar 3 Diamanten i den sjunde avdelningen blir systemet på 540 rader och kostar 270 kronor.