0705 - 44 01 66

Förra helgen bjöd på bra travsport och även denna vecka är det intressanta lopp och dubbla V75-omgångar. Lördagens tävlingar körs på Umåker-travet i Umeå och jag åker till Charlottenlund i Köpenhamn på söndag.

Jag har sett Önas Prince live i nästan samtliga lopp och det är en ruggig häst. Nu hade Per Nordström utrustat stjärnan med urryckare och han var bättre än någonsin i Paralympiatravet. Jag var inne på Castor The Star men där var jag fel ute och Önas Prince var helt överlägsen från spets.
Det här är den bästa insatsen av en svensk häst i år och att Önas Prince fick en inbjudan till Elitloppet var givet.

Pokalloppen avgjordes för de bästa fyraåringarna och det var två spännande lopp. I Kungapokalen såg det omöjligt ut för Baron Tilly varvet från mål men David Perssons häst har fantastisk styrka och inställning.

Hon har otrolig spänst
I Drottning Silvias Pokal var Karaboudjan lika bra som jag trodde. Erik Adielsson körde 
resolut till ledningen efter en bit och vann säkert. Adrian Kolgjini har gjort ett bra tränarjobb och Karaboudjan har otrolig spänst och uppfattning.

Jag vill gratulera kretsen till Önas Prince, Stall Tilly och Stall Courant som äger Karaboudjan.
Hans-Gunnar Tillander gick bort tidigare i våras och jag hoppas att han log från himlen när hans Baron Tilly tog hem Kungapokalen.

Stoletheshow och Magnus A Djuse vann Finlandia Ajo för andra året i följde. Fullträffen gav en plats i Elitloppet men jag förstår Frode Hamre som tackade nej och istället satsar mot Norges största lopp Oslo Grand Prix.

Francesco Zet gjorde comeback i Rättvik i förra veckan och tog sin 18:e raka vinst. Det är en helt otrolig häst och vad jag förstår ska Daniel Redén inte ta ut hästen fler gånger innan Elitloppet.

På söndag är det stortrav på Charlottenlund och det ska bli spännande att se fjolårets vinnare av Europaderbyt Barack Face göra årsdebut i Copenhagen Cup.

V75-1: Omgången inleds med ett ganska klurigt försök i lägsta klassen. 7 Facetime Love har passande läge men han är ingen given vinnare och jag tar med totalt sex hästar. 9 Cherokee Face och 11 From The Hip är tidiga motbud. 4 Fructose verkar ha bra inställning.

V75-2: 15 hästar gör upp i Diamantstoet och jag tar ställning för 7 Mellby Lion. Det är en lovande fyraåring som blir svårslagen från spets. 15 Queen Belina är bra och var duktig på Åby förra helgen men det är en tuff uppgift från dubbla tillägg.

V75-3: 3 Borups Victory var jättefin i Finland i förra loppet och blir svårslagen i Guldbjörken för den äldre eliten. Han har värsta konkurrenterna på utsidan och jag tycker att Daniel Wäjerstens häst hör hemma i Elitloppet. 6 Castor The Star gick bra efter galopp i lördags och är tidig vid gardering.

V75-4: De bästa kallbloden gör upp i Vårbjörken  och jag streckar fem hästar. 2 Grislefaksen G.L. har läget och är hästen att slå från spets men inte minst Jan-Olov Perssons trio 1 Bäcklös Uriel, 3 B.W.Sture och 4 Järvsöodin är bra.

V75-5: 1 Heartbeat Thunder och 5 Jikken är förstahästarna i silverförsöket. 9 Devils Tongue är också en bra sprinter och kan dyka upp i segerstriden om det blir tuff körning i inledningen.

V75-6: 5 Mellby Knekt ser ut att ha bra chans i näst lägsta klassen men hästen har galopperat i de två senaste starterna. 4 Portofino vann direkt i årsdebuten och står perfekt inne i loppet. Hemmahästen 2 Arpi Broline ska också räknas ganska tidigt.

V75-7: 5 Never Mind’Em mötte tufft motstånd ifjol och går ut i bronsdivisionen i årets första start. Ett tidigt bud men jag garderar. Loppet roliga segerbud är 9 Västerbo Tramp och 11 No Limit Express.

Thomas system
V75-1: 4, 7, 8, 9, 10, 11. Res: 6-2.
V75-2: 7 Mellby Lion. Res: 15-8.
V75-3: 3 Borups Victory. Res: 6-3.
V75-4: 1, 2, 3, 4, 9. Res: 11-8.
V75-5: 1, 5, 9. Res: 2-7.
V75-6: 1, 2, 3, 4, 5. Res: 12-11.
V75-7: 2, 3, 5, 9, 11. Res: 4-6.
Spelförslaget är på 2 250 rader och kostar 1 125 kronor att lämna in. Om man spikar 7 Facetime Love i den första avdelningen blir systemet på 375 rader och kostar 187,50 kronor.